DİZİ YORUMU : KİLL ME, HEAL ME


Kill Me, Heal Me

Yapım Yılı: 2015
Türü : Romantik / Dram
Puanım : 5/5


Herkese merhabaaa!

Bu yazıyı yazarken içim içime sığmıyor sanki!

Kill Me, Heal Me'yi yazdan beri izlemek istiyordum, hatta izlenecek diziler listemin üstlerinde yer alıyordu ama bir türlü başlayamamıştım. 

Sonra şu yazıyı okudum ve dedim ki daha ne bekliyorum! Bu yüzden Kalem Kuklası' na bir teşekkürü borç bilirim. Dizi hakkında yazdığı şeyler benim için son tetikleyici oldu. 


Genelde başıma kitaplar konusunda gelen; film ve diziler konusunda çok çok nadir yaşadığım bir durumu, KMHM ile yaşadım bu sefer. Hafızamı sıfırlayıp bu diziyi baştan bir daha, hatta ondan sonra bir daha, bir daha, bir daha izlemek istiyorum!

Şu güne kadar izlediğim en iyi Kore dizisi için hiç tereddütsüz I'm Sorry I Love You dizisini söylerdim. Ama şimdi hangisi daha güzeldi diye düşünüp ikisi arasında seçim yapamıyorum. İkisi de beni aynı derecede etkileyen yapımlar oldu. 



Şimdi hemen kısaca konusundan bahsetmek istiyorum dizinin;

Varlıklı bir aileden gelen Cha Do Hyun, çocukluğunda yaşadığı bir travma sonucu ortaya çıkan, Dissosiyatif Kimlik Bozukluğu hastalığına sahiptir. Altı farklı alt kişiliği vardır; Shin Se Gi, Ahn Yo Sub, Ahn Yo Na, Ferry Park, Nana ve Mr.X. Her kişilik farklı davranışlar sergilemektedir. Cha Do Hyun bir gün ona yardım etmeye hevesli olan genç psikiyatrist Oh Ri Jin ile karşılaşır. Bunun yanı sıra Oh Ri Jin'in, Omega takma adıyla tanınmış bir yazar olan ikiz erkek kardeşi de Cha Do Hyun'a garip bir ilgi duymakta ve onun hakkında araştırmalar yapmaktadır. 



Aynı hastalığı konu alan bir diğer Kore dizisi olan Hyde, Jekyll and Me'yi takip ediyordum geçen yıl ama Hyun Bin'e rağmen beş-altı bölüm izleyebildim, hiç ilgimi çekmedi, çok sıkıldım. 

Öncelikle bahsetmek istediğim şey her ne kadar dizinin konusu, senaryosu olsa da diziyi izlememiş olanlar için bunu en sona saklayacağım. 

İzleyen herkesin hem fikir olduğu konudan söz edelim; oyunculuk.

Yedi farklı kişiliği canlandıran Ji Sung'ın oyunculuğuna diyecek yok aslında. Bu cümle bile başlı başına ne kadar yetenekli bir aktör olduğunu vurgular nitelikte. Böyle bir rolün altından kalktığı için onu tebrik etmek gerekiyor kesinlikle. 



Hiçbir karakteri öylesine oynamadığı, hepsi için ayrı bir çaba sarf ettiği o kadar belli oluyordu ki.. Büründüğü karakterlerin kendine özgü konuşması, bakışı, davranışı var ve tüm bunları izleyiciye hissettirebilmek her oyuncunun harcı da değildir yani.

Dizinin dinamiği, hareketliliği ve sürekliliğini sağlayan en büyük etken Ji Sung'ın başarıyla hayat verdiği alt karakterlerdi bence. 


Ayrıca esas kızımız Oh Ri Jin'i canlandıran Hwang Jung-eum da çok doğal ve sevimli bir oyunculuk sergiledi. 


Dizide tarzına hayran kaldığım karakter de Oh Ri On oldu. Gerçekten çok şık giyiniyordu, onun sahnelerinde konuşmalara zor adapte oluyordum :D




Dram ve komedinin çok güzel ve dozunda harmanlandığı bir dizi KMHM. 

Diziyi hala izlemeyenler için söyleyebileceğim son şey; çok şey kaçırdığınız. Eğer Kore dizisi izlemeyi seviyorsanız ve henüz bu dramayı izlemediyseniz, ki pek sanmıyorum, koşun hemen izleyin, hiç beklemeyin. 


Yazının devamı diziyi izleyenler içindir.

Diziyi izlerken bende devamlı bir şeyler çözme çabası vardı ve bu da heyecanımı, merakımı sürekli hale getirdi. İzlediğim süre içinde, gün boyu kimi zaman kendi kendime, kimi zaman annemle birlikte abuk subuk teoriler ürettik. Ama sonunda yine ters köşe olduk. 

Bu hiç beklenmedik şeylerle karşılaşma durumu çok ama çok hoşuma gidiyordu. Kimi insan tahminlerinin doğru çıkmasından mutlu olur ve bu duygu onu tatmin eder. Ben o insanlardan değilim işte, ne kadar uçuk kaçık öngörülerde bulunsam da sonunda benim aklıma hayalime gelmeyen şeylerin çıkmasından büyük zevk alıyorum :D

Anılar kopuk kopuk gösterildiği için sinirleri bozuluyor insanın, bir an önce şunu doğru dürüst gösterseler de kurtulsak diye deliriyor. Ama bu yirmi bölümlük bir dizi için gerekli, o boşluklar olmasa izleyiciyi kendine bağlayamaz, finalde yaratmayı amaçladığı şoku başaramaz. 



Anıları kendimiz toparlayıp geçmişte neler olduğuna dair fikirler üretmeye çalıştık. Biz annemle Oh Ri On gerçek varis ve Cha Do Hyun'la kardeş çıkacak sanıyorduk, çok basit düşünüyormuşuz gerçekten. Biz entrikadan filan anlamıyoruz -_-

Shin Se Gi, izleyen herkesin kalbinde bir iz bırakmıştır diye düşünüyorum. Oh Ri Jin'in de dediği gibi o, Do Hyun'un en acı çeken parçasıydı ve sevilmeye en ihtiyacı olan kişilikti belki de.

Ayrıca Se Gi'nin Do Hyun'u kıskanması çok kalp kırıcı değil miydi ya. Ri Jin ondan bahsettikçe nasıl üzülüyordu. Ama sonunda 'Sen bensin. Ben senim.' repliği yüreğime biraz da olsun su serpti.



En çok hoşuma giden, diziyi ancak ikinci kez izlediğinizde anlayabileceğiniz, ileriye dönük imaların, ip uçlarının bulunduğu sahnelerdi. Buna edebiyatta 'foreshadowing' deniyor ve gerçekten büyük bir kabiliyet gerektiriyor bence. Dizide bunun örneklerini gördük ve bana çok güzel hisler yaşattı bu sahneler. 

Taaa birinci bölümdeki saat on meselesi,
"Beni çağırdın."
Havai fişekler,
"Adın ne?" sahnesi...
"Kurtar beni. Hatalıydım."

Dizi çok fazla vurucu sahneye sahipti. Gülerken birden gözlerinizi doldurabiliyor, boğazınızın düğümlenmesine sebep olabiliyordu. Hiç sıkılmadan arada açıp izleyeceğim çok yeri var. 

Dizinin müzikleri de bir harikaydı bu aradaaaa ^.^ 




Kişiliklerin hepsine o kadar alışmıştık ki veda sahnelerinin hepsinde duygulanıp ağladım ben. En çok da nedense Ferry Park'ın son sahnesi etkiledi beni. 




Aslında kişiliklerin gitmesine bu kadar üzülmemizin nedeni, onları farklı karakterler, Cha Do Hyun'dan bağımsız insanlar olarak kabul etmemiz, öyle görmemizdi. Ayrıca ben Do Hyun'un onlara ihtiyacı kalmayınca öylece kaybolacaklarını sanıyordum. Ama hepsine ayrı ayrı veda ettik ve bence buradaki amaç da duygusallığı arttırmaktı. 

Veda sahneleri sanki kişilikler ölüyormuş gibi çekilmişti ve bu gerçekten beni dumura uğrattı.

Yine de kişisel fikrim, kişiliklerin öylece yok olduğu yönünde değil. Hepsi Cha Do Hyun'un bir parçasıydı ve öyle olmaya da devam ediyorlar. Gittiklerinde aslında bağımsız olmayı bırakıp Do Hyun'a katıldılar. Hepsi birlikte Cha Do Hyun'u oluşturuyor bana göre.

Ayrıca kişiliklerin oluşma sebeplerini de çok güzel açıkladılar. Senarist gerçekten de harika bir iş çıkarmış. 


İnsanın çocukluğunda yaşadığı kötü şeylerin daha sonra nasıl sonuçlandığını görmek çok üzücüydü. Dünyada kim bilir bunun gibi kaç örnek var. Çocukluğunu olması gerektiği gibi yaşayamayan kaç çocuk, kötü anıların sebep olduğu yaralarla yaşamak zorunda kalan kaç yetişkin insan var. 

Umuyorum gelecekte çocuklara yönelik şiddet azalır ve en kısa zamanda da son bulur. Çocukluğunda zarar gören, daha sonra da bu hatıralarla baş etmek zorunda kalan insanlar da onları anlayan ve yaralarını sarabilecek insanlarla karşılaşırlar.


Uzun bir yazı oldu biliyorum ama mazur görün, çok sevdim diziyi. Söylemek istediklerim bu kadar da değil ama kendi saçma hayran heveslerimi yazıya dökemedim. :D

Son olarak favori K-Drama çiftinden birkaç kare paylaşarak bitiriyorum yazımı...







...


Siz KMHM dizisini izlediniz mi?
Hakkında neler düşünüyorsunuz?
Benimle paylaşın!


Yorum Gönder

39 Yorumlar

  1. 9-10 yaşlarındayken çok izlerdim Kore dizilerini, artık epeydir ilgimi çekmiyorlar. Ama bu diziyi çoğu yerde görüyorum, bir ara izlesem mi acaba:) Herkes çok beğenmiş, konusu da güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, izleyip de beğenmeyen, kötü yorum yapan görmedim ben hiç. Uamarım izlersin ve benim kadar beğenirsin sen de :')

      Sil
    2. Gözde, mimlendin :D http://kitapkusu.blogspot.com.tr/2016/02/mim-kisisel-blog-yazarlar-ne-dusunuyor.html

      Sil
  2. Çok iyi yapmışsın bu diziyi izleyerek. Geçen sene ben de övgülere dayanamayıp final yaptıktan sonra izlemiştim ve iki günde bitirip fena etkilenmiştim. Çok güzeldi. Bu dizi bittiğinden beri hala bunun kadar iyisi çıkmadı ne yazık ki. Daha çok kore dizisi izlee :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimden geldiğince izlemeye çalışıyorum işte :D Kore dizisi izlemek beni nedense mutlu hissettiriyor ya :D

      Sil
  3. Kore dizilerine ara verdim bu sıralar ama KMHM'yi merak ediyorum :)) Ji Sung'u Protect the Boss'tan tanıyorum, gerçi ordaki favorim JaeJoong'du. -hala sevdiğim oyunculardandır- :D It's Okay That's Love'ı da izlemediysen tavsiye ederim, çok güzeldi. Bir de en son izledim Oh My Venus'ü de önerebilirim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Protect the Boss ve Oh My Venüs izlenecekler listemde, ikisini de çok merak ediyorummm. It's Okay That's Love'ı da not ettim hemen... Teşekkürler önerilerin içinn ^.^

      Sil
  4. Gerçekten çok başarılı yapımlardan birisiydi bende çok beğenmiştim :)) Ellerine sağlık ^^

    YanıtlaSil
  5. Geçen yılın en güzel dizilerinden biriydi. :) Ji Sung'u Protect the boss dizisinde tanımıştım, onuda tavsiye ederim. Ben o diziyi Jae Joong için izlemiştim (Jae Joong fanıyım) ama Ji Sung'u da çok sevmiştim. Ellerine sağlık. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Ji Sung için merak ediyordum o diziyi, listemde, en kısa zamanda izleyeceğim inşallah :D Teşekkür ederim ^^

      Sil
  6. Beğendiğine çok sevindim.

    Evet kesinlikle karakterler ölüyor gibi yaptıkları için çok üzülmüştüm bende :( Ama Se-Gi'nin aslında ben senim demesi benimde biraz olsun içime su serpmişti.
    Çok kaliteli, senaryonun önünde saygıyla eğiliyorum.
    İzlediğim en iyi kore dizisiydi :)
    Ben hala dizinin ost'unu dinliyorum. En yakın zamanda tekrar izleyeceğim tekrar.
    Ne kadar övsem az kalacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, bütün övgüleri sonuna kadar hak eden, ne kadar övülse de az kalacak bir diziydi :') Çok güzeldi bee :D

      Sil
    2. Canımcım, mimledim seni :)

      Sil
    3. Aaaaa geliyorum hemeen ^^

      Sil
  7. Çok güzeldi. Benim için en iyi dizidir. :)

    YanıtlaSil
  8. İzlenecekler arasında olup henüz sıra gelmeyenlerden. :) Çok merak ediyorum :) Bu arada mimledim, kaçtım ;)

    YanıtlaSil
  9. 7 farklı karakteri ayni dizide ayni kişinin canlandırması muazzam bir oyunculuk gerektirir heralde. Dizi seyretmeye başlamadım daha acayip merak ediyorum bu yorumlardan sonra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiddetle tavsiye ediyorum, umarım beğenirsin sen de benim kadar :')

      Sil
  10. İzlemeyi düşünüyordum şuan eminim izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
  11. bu dizi bi harika dostum! çkb'yi bu kadar eğlenceli ve güzel anlatmak, her karaktere bürünebilmek her yiğidin harcı değil neticede :)

    YanıtlaSil
  12. Bir ben mi yarım bıraktım :) Dönüp izlemem gerek sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olayları çok iyi toparladılar ya bence bir şans daha ver ^.^

      Sil
  13. 6 kimlik miiiii?! :))

    Ve bir blog klasiği olarak, ben de bloguma beklerim diyerek sevgiler yolluyorum... :)

    YanıtlaSil
  14. Ben Kore dizisi hiç izlemedim ama bu yaz başlamak istiyorum. İlk olarak da bu diziyle başlayacağım. En yakın arkadaşım da bu diziyi çok övmüştü. Sen de yazınca daha çok merak ettim.

    Bir de yazıdaki gifleri sen mi yaptın merak ediyorum? Çok güzel görünüyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım sen de çok beğenirsin Şule abla :') Yok, ben yapmadım gifleri, nerdee o yetenek :D

      Sil
  15. Bayılıyorum bu diziye oyunculuğa diyecek bir şey yok zaten ama kurgu da muhteşem karakterler de muhteşem. Diyecek laf bulamıyorum. İzlemeyen hemen izlemeli :)

    YanıtlaSil
  16. o zamaaan healer/she was pretty de izleee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. She Was Pretty'i bitirmek üzereyim, KMHM'den sonra hemen ona saldırmıştım :D Healer'ı not ettim izlenecekler listeme, çok teşekkür ederimm :')

      Sil
  17. Bu diziyi büyük bir keyifle hiç bitmeyecekmiş gibi izlemiştim. Gerek kurgu, gerek oyunculuklar muhteşemdi. Yanılmıyorsam dizinin senaristi, Amerikalı bir psikologtan övgü dolu bir mektup almıştı. 6 kimliği bu kadar güzel oynamak... Ji Sung farkı diyebiliyorum. :) Çok eğlenceli bir yorum olmuş. Aynı konuya sahip Hyde jJkyll Me dizisini de tavsiye ediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hyde, Jekyll and Me'yi izlemiştim biraz yayınlandığı dönemde ama pek sarmadı o beni ne yazık ki :/ Yine de belki bölüm beklemeden izlemek keyifli olabilir :') Vayy be bu mektup olayını bilmiyordum, helal olsun vallahi :D Teşekkür ederim, beğendiğine çok sevindim ^^

      Sil
  18. Merhaba blogunuzu takibe aldım bloguma beklerim

    YanıtlaSil
  19. Kore dizilerini türkçe altyazili nerden izleyebilirim?

    YanıtlaSil