Aylık Rapor | Haziran 2018


Herkese merhaba,

Bu ay çok sıcaklı, bayramlı, gezmeli ve yorulmalı bir ay oldu benim için. Sonlarına doğru hayatımın en büyük hayal kırıklığını yaşadım ama bu sanki beni biraz daha büyüttü gibi hissettim sonrasında. Sahte umutlara kapılmamam ve heyecanıma yenik düşmemem gerektiğini öğretti. 

Ramazan ayı raporumu buradan, bayram gezintilerimi de şuradan okuyabilirsiniz. 


Okunanlar

Bu ay geçenkinden daha çok kitap okuyacağımı umuyordum ama sayıya vurunca yalnızca iki tane kitap okumuşum. Bir tane hala okuduğum bir tane de yarım bıraktığım kitap var. Sayfa sayısına baktığımda ise (1489 Sayfa) geçen ayın sayısını çok çok aştığımı gördüm ve sevindim. Bu ay çok gezmeme rağmen bu kadar kitap okumuş olmam bence başarı. 


- Merlin - Kayıp Yıllar / T.A. Barron (402 Sayfa)

Uzun süredir merak ettiğim bir kitap, bir seriydi. İlk kitap bana çok zayıf geldi. Seri on iki kitaptan oluşuyor; belki kitaptan kitaba açılır, güzelleşir bilemiyorum ama şu an için ikinci kitabı merak etmiyorum. Serinin başlangıcı beklentilerimin çok altında kaldı çünkü. Kitap hakkındaki yorumumu şuradan okuyabilirsiniz.

- Göçebe / Stephenie Meyer (830 Sayfa)

Ömrümü yiyen kitap :D O kadar uzundu ki bir an hiç bitmeyecek bile sandım. Hayır, uzun olup harika olan kitaplar da var, hani asla bitmesini istemediğiniz. Bknz: Silmarillion. Bknz: Jane Eyre. Ama bence Göçebe gereksiz uzundu. Kitap hakkındaki düşüncelerimi ayrı bir yazıda dile getireceğim. 

- Efsane / Marie Lu ( 116 Sayfa)

Kitaba aslında büyük bir heyecanla başladım ama o heyecanım çok çabuk söndü. Bence sorun merak unsuurunun zayıf olmasıydı, olaylar, karakterler bana çok tahmin edilebilir geldi. Beni okumaya itecek herhangi bir motivasyon bulamadım ve yarım bıraktım. Pişman değilim :D

- Oltadaki Balık Türkiye / Emin Değer (141 Sayfa)

Banu Avar yazılarını, programlarını, konferanslarını dikkatle takip ettiğim ve sevdiğim bir gazetecidir. Onun neredeyse her konuşmasında tavsiye ettiği bir kitaptır Oltadaki Balık Türkiye. Hatta kendisi der ki bu kitabı okumadan üniversiteden mezun olmayın. Ben de geç kalmadan başladım okumaya, bizimkilere de dinletmeye. Hızlı okunacak bir kitap değil, biraz ağır. Dura dura, bahsedilen konular hakkında tartışa tartışa ilerliyoruz.

Doğrusunu söylemek gerekirse okuduğum şeyler dehşete düşürüyor beni.


İzlenenler

Sanırım haziranda çoğunlukla gereksiz mitingleri izlemişim :D Ne kadar az şey izlediğime bir baksanıza! 

Filmler

- Before Sunrise (1995) 2/5

Ya tamam, güzel diyalogları vardı ama, yaaaani.. Abartıldığı kadar güzel değildi bence. 

Diziler

- Westworld | 1. Sezon 5/5

Aslında Westworld'ü başladığı sıralarda heyecanla takip ediyordum ama hafta hafta beklemek beni çok yıpratmıştı. Bir de konudan koptuğumu hissediyordum. Biriktirip peş peşe izlemek istedim, sonra beklemişken ikinci sezonun da bitmesini bekleyeyim hepsini bir arada izlerim dedim. İyi ki de öyle yapmışım. Beyninizi birazcık zorlasa da harika bir kurgusu var bence. İzlemeden önce anlamıyorum ben bu diziyi diye dolaşıyordum etrafta ama üzerine kafa yorunca biraz acayip sevdim. Yine de bence herkesin keyif alabileceği bir dizi gibi gelmiyor bana Westworld.


Siz bu ay neler yaptınız?

Benimle paylaşın!


Şu güzel performansı da bırakayım, keyifle dinleyin!

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Göçebe'yi ben çok severek okumuştum ya.. 😁 Değişik bir kurgusu var. 😊 Şu Oltadaki Balık Türkiye'yi de merak ettim. Ayrıca Westworld'ü de aldım listeme. 😁 Temmuz ayının daha da güzel geçer inşallah. 😘

    YanıtlaSil
  2. Yaşadığımız hayal kırıklıkları doğru değerlendirebilirsek çoğu defa gelecek için faydalı birer tecrübe oluyor. Bu anlamda, önemli olan bundan ders almaktır. Siz de bunu başarmışsınız belli ki.

    YanıtlaSil