Aylık Rapor | Temmuz 2017


Herkese merhaba!

Bir önceki mim yazımı okuyanlar bir okuyamama durumu yaşadığımı biliyorlardır. İşte bu yüzden bu ayın çoğunu, gözüm kitaplarıma takıldıkça kendimden utanarak geçirdim. Vicdanım beni bir türlü rahat bırakmadı ama elim de bir türlü okumakta olduğum kitaba gitmedi. Hep başka şeylerle meşgul oldum ki bu meşguliyetlerimden Ne Var Ne Yok yazımda bahsedeceğim.

Okuyamadığım ve pek fazla izleyemediğim için de blogumdan uzak kaldım. Ne yazabildim ne de takip ettiğim blogların yazılarını okuyabildim. Kısacası bu yaz cidden sosyal aktivitelere daha fazla ağırlık verdim sanırım. O yüzden bloggerda fazla vakit geçiremedim. 

Neyse, gelelim bu ay neler okuyup izlediğime...



Okunanlar

En büyük utanç tablosu bu olsa gerek. Yılın en az okuduğum ayı Temmuz olabilir. İlk ve son kitabı birkaç günde okudum. Diğeri, çok hoşuma giden bir kitap olmasına rağmen elimde süründü kaldı. Aslında sindirerek okumam da bir açıdan iyi oldu ama okumak çok uzun sürünce kitaptan yeteri kadar keyif alamıyormuş gibi olduğumdan hoşlanmıyorum uzatmayı. Neyse artık :D 

- Gölün Dibindeki Ev / Josh Malerman 1/5

Birazcık gerilim olsa yeterdi benim için dediğim gibi. Çok şey beklemiyordum kitaptan biraz da olsa ürkmek dışında ama onu da başaramadı ne yazık ki.

Tavsiye edebileceğim bir kitap kesinlikle değil. Bu yılın başından beri okuduğum en kötü kitap oldu. Vakit kaybıydı demek istemiyorum, yazarının ve çevirmeninin emeğine saygımdan fakat okumasam da olurdu diyebileceğim bir kitaptı Gölün Dibindeki Ev.


- İskambil Kağıtlarının Esrarı / Jostein Gaarder 5/5

Sekiz yıl sonra tekrar okudum ve belki de o zamanlar alamadığım keyfi aldım kitaptan. Bir sekiz yıl sonra yine okuyacağım ve eminim o seferde de bu kitap beni çok farklı yerlere götürüp çok değişik duygulara sürükleyecek. Kim olduğumu, neden var olduğumu sorgulatıp yaşıyor oluşumun, hayatta oluşumun farkına varmamı sağlatacak. Beş yıldız çok az, tüm zamanların favorisi niteliğinde ve zamanın eskitemeyeceklerinden. Okuyun, okutun..

- Canavarın Çağrısı / Patrick Ness 5/5

Fazlasıyla anlamlı bir kitaptı bence, ayrıca acayip akıcıydı. Sade bir anlatımı vardı, estetik kaygıyla yazılmamıştı, vermek istenilen mesaj ön plandaydı bana göre. Okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum yine. 

İzlenenler

Filmler

- Shut In (2016) 3/5

- I Spit On Your Grave - Vengeance Is Mine (2015) 3/5

- Anonymous (2011) 4/5

- Dunkirk (2017) 5/5

Uzun zamandır beklediğim bir filmdi Dunkirk ve beklediğime kesinlikle değdi. Beklentilerimi fazlasıyla karşıladı, son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerdendi. Nolan ve Zimmer  yine yanıltmadı, yine hayran bıraktı.

- Miracle in Cell No:7 (2013) 4/5

Kalbime dokunan bir film oldu, büyük ihtimalle öneri yazısı gelecek...

Diziler

Yaz gelsin, bir sürü dizi izleyeceğim diyen ben, bu ay sadece bir dizi izledim, evet.

- Wanted (2017) 4/5

Aksiyonu hiç eksilmeyen bir diziydi, konusu da orijinaldi. Sadece finali bana biraz aceleye getirilmiş gibi geldi. O yüzden bir puan kırdım. 


Kısacası bu ay kitap okuyup dizi/film izlemek yerine gezdim :D

Siz bu ay neler yaptınız?

Tatiliniz nasıl geçiyor?

Benimle paylaşın!

Yorum Gönder

9 Yorumlar

  1. Gezmek de güzel, olur böyle bazen daha sosyal olmaya ihtiyaç duyuyoruz :D Miracle in Cell No7 filmini izlemiştim, güzeldi bence de :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, özellikle ben okul döneminde pek dışarıya çıkamıyorum :D Acısını çıkartıyor gibiyim, hayırlısı :D

      Sil
  2. Dunkirk merak ettiğim bir film, Christopher Nolan'dan bahsediyoruz sonuçta ^_^ İskambil Kağıtlarının Esrarı'nı da senin sayende listeye ekleyeceğim, ayrıca iskambil kağıtlarını sevdiğim için kitabın ismi de çok hoşuma gitti :) Gezmek de çok güzel, bu yüzden hiç canını sıkma lütfen ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İskambil kağıtlarını da seviyorsan, kitap çok hoşuna gidecek bence :')

      Sil
  3. Pınar aktaş olması lazımdı. Bu çevirmenin kitaplarından uzak durmaya çalışmalısın. Gerçekten okurken can çekiştim. Kitabı kaybetmeseydim, direk geri vericektim. Translate daha anlaşılır çevirirdi doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, uyardığın için çok teşekkür ederim. Dikkat edeceğim :')

      Sil
  4. Benim temmuz ayım gezmeyle geçti. Bir yandan çok güzeldi ama bir yandan hobilerime istediğim kadar vakit ayıramadım. ağustosta evde oturacağım, yapmak istediklerimi yaparım umarım.

    Nelerle uğraştığını merak ettim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de biraz evde vakit geçirmeyi düşünüyorum ağustosta, hem de yeni döneme hazırlık yapmayı düşünüyorum, bakalım :D

      Sil
  5. Bence de beğenirsin :D Aynen en azından mutluydum :')

    YanıtlaSil