Aylık Rapor | Mayıs 2017


Okunanlar

Bu ay da çok hızlı geçip gitti. Okula çok az gitmişim gibi geliyor bana Mayıs ayında, bu yüzden de evde çok vakit geçirdim. 2017'den beri en çok kitap okuduğum ay oldu Mayıs, çok mutluyum. Bu aya kadar hep dört, taş çatlasın beş kitap okuyabiliyordum ama bu ay tam sekiz kitap okuyarak bu lanetten kurtuldum. Aylık on kitap hedefime biraz daha yaklaşmış hissediyorum.



- Puslu Kıtalar Atlası / İhsan Oktay Anar 5/5

Aya böyle harika bir kitapla başlamak ruh halimi gerçekten etkiledi. Muhteşemdi. Kitap hakkındaki görüşlerimi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

- Evrenin Sonundaki Restoran / Douglas Adams 5/5

- Amok Koşucusu / Stefan Zweig 5/5

Ne diyebilirim ki. Zweig her kitabıyla daha fazla gönlümü kazanıyor.

- Demir Ökçe / Jack London 5/5

Okumayı çok istediğim kitaplardan biriydi Demir Ökçe ve bütün beklentilerimi karşıladı. Jack London kalemine hayran olduğum, görüşlerine de bir o kadar saygı duyduğum bir yazar. Kitap hakkındaki yorum yazımı  buradan okuyabilirsiniz.

- Aile Çay Bahçesi / Yekta Kopan 3/5

Yekta Kopan, yazarlığını merak ettiğim bir isimdi ve ani bir kararla bu kitabına başlamıştım. Fakat ne yazık ki beklediğimi bulamadım. Yorum yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

- Kitab-ül Hiyel / İhsan Oktay Anar 5/5

Anlatılmaz yaşanır türden kitaplardan Kitab-ül Hiyel. Ne desem, nasıl övsem kafi gelmeyecek. Düşüncelerimi buradan okuyabilirsiniz.

- Kadınsız Erkekler / Haruki Murakami 2/5

Hiç okumadığınız bir yazara doğru kitaptan başlamak cidden çok önemli. Murakami seveceğimden emin olduğum bir yazardı fakat bir öykü kitabından başlamak benim için bir hataydı bence. Hala beğeneceğim kitapları olduğunu düşünerek yazarın başka eserlerine yöneleceğim. Kadınsız Erkekleri beğenmedim.

- Austen Diyarı / Shannon Hale 2/5

Birkaç yerde yorumunu görüp acayip heveslenip başladım. Aslında final haftamda iyi gitti. Çabuk bitti, akıcıydı filan. Belki Austen hayranı olsaydım daha çok keyif alırdım. Arada lazım ama böyle kafa yormayan çerezlik kitaplar okumak.

İzlenenler

Filmler

- Sen Benim Her Şeyimsin (2016) 5/5

Beklediğimden daha güzel bir filmdi. Verdiği mesaj da çok hoşuma gitti.

- Boksuneun naui geot (2002) 3/5

Çok feci bir filmdi. Ne desem bilemiyorum. Sadece. Feciydi.

- Busanhaeng (2016) 5/5

Goblin dizisinden tanıdığımız, gönlümüze taht kuran Gong Yoo'nun baş rolünde oynadığı Busan Treni keyifle izlediğim bir film oldu. Bu kadar iyi gerebileceğini düşünmemiştim. Helal olsun.

- Çalgı Çengi : İkimiz (2016) 5/5

Ahmet Kural&Murat Cemcir ikilisini seviyorum. Yaptıkları işleri de seviyorum. Seviyorum işte.

- John Wick / Chapter 2 (2017) 3/5

Ne boş filmdi ya. Şimdi sevenler belki beni taşlayacak da. Abartılı kovalamaca sahnelerinden başka ne vardı Allah aşkına? :D

- The Ones Below (2015) 2/5

Aslında hayretle izledim filmi biraz. Sadece yeterince geremedi, gizemi dozunda veremedi, merak ettiremedi. Aynı konu daha etkileyici işlenebilir.

Diziler

- Healer (2014) 5/5

Park Ming Young'u gerçekten çok seviyorum, o nasıl bir sevimliliktir yahu! Aynı zamanda bu dizi Ji Chang Wook ile tanışmama vesile olan dizidir, yeri ayrıdır artık :D Şaka maka çok sağlam dizi, izlemediyseniz durmayın!

- The K2 (2016) 3/5

Sadece ama sadece Ji Chang Wook için başladığım, yine sadece onun için bitirdiğim, absürt dövüş sahneleri olan, kurguyu ne yapacağını bilemeyen senaristlerin elinde çarçur olmuş dizidir kendisi. Doya doya Ji Chang Wook izlemek istiyorsanız buyurun ama aksi takdirde izlemeseniz de olur yani.


Siz Mayıs ayında neler yaptınız?

Benimle paylaşın!


Yorum Gönder

15 Yorumlar

  1. Ne kadar güzel hem kitap, hem dizi hem de film anlamında dolu bir ay geçmiş elimde iki kitap var daha 1 ay oldu bitiremedim
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen insan öyle okuma konusunda tıkanma yaşıyor. Umarım kısa sürede atlatırsın :')

      Sil
  2. Amok Koşucusu ve Kadınsız Erkekler bende okunmayı bekliyor. İkisini de bu ay okuyabilirim. Bakalım ne düşüneceğim.

    Mayısının verimli geçmesine sevindim. Benim de en az okuduğum ay oldu mayıs :-) Hazirandan umutluyum, kendi rekorumu kırmaya çalışacağım :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amok Koşucusu'nu seversin bence ama Kadınsız Erkekler hakkında ne düşüneceksin merak ediyorum doğrusu Şule abla :D Senin az okudum dediğin benim kendimi aşmam zaten :D Haziran hepimizin kendi okuma rekorumuzu kırdığımız bir ay olur inşallah, ben de umutluyum :D

      Sil
  3. Ben de mayısta Uyku kitabı sayesinde tanıştım Murakamiyle ama aradığımı buldum mu bulmadım mı hala bilmiyorum. Farklı bir tarz bekliyordum ve öyle de oldu ama hoşuma gidip gitmediğinden emin değilim :D

    Keşke sihirli değneğim olsa da içini Austen sevgisiyle doldurabilsem diye düşünüyorum ara ara :D Austen Diyarına pek de bayılmayacağını tahmin etmiştim ama... Bay Noble hiç mi ilgini çekmedi Gözde? :D

    Ji Chang Wook içinse dediklerine aynen katılıyorum. Biraz fangirllük yapacağım affet ama özene bezene yaratılmamış mı ya? :D Şu anki güncel dizilerden Suspicious Partnerda da oynuyor ve Healer ve K2'nun aksine dizi romantik-komedi. Aksiyon dizilerinin yıldızı diyordum ama Suspicious Partnerı izlerken fark ettim ki asıl romantik komedinin kayıp prensiymiş :D Dizide katil kovalamaca da var ayrıca. Bir bak derim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murakami'yi sevmek istiyordum ben oysa, demek Uyku'da çok öyle abartılacak bir kitap değil...

      Çekmedi ya, ne yalan söyleyeyim. Bana çok beklendik geliyor bu tip kurgular, biraz şaşırtsın istiyorum :D

      Vallahi öyle yaratmış, iyi ki yaratmış :D Suspicious Partner'dan haberdarım, romantik komedi olması biraz düşündürmüyor değil ama kesinlikle izleyeceğim yine de. Final yapmasını bekliyorum, beni biliyorsun :D

      Sil
  4. Çok hoşuma gitti bu rapor işi izlediğimfilm ve okuduğum kitapları özellikle filmleri untuyorum diye çok yakınıyordum. Brisi film,kitap önerisi sorduğunda aklıma hiçbiri gelmiyor oysaki çok izlerim ve okurum acaba bir yere mi not etsem diyordum çok iyi oldu bu aylik rapor yazını görmem unutmamak adına blogumda böyle yazılara ben de yer verebilirim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o sıkıntımdan yola çıktım bu raporlara başladığımda :D Yaklaşık bir yıldır düzenli tutuyorum ve cidden çok işime yarıyor. Sen de faydalanırsın umarım :')

      Sil
  5. Salaaaaaaaaaaaaam. :))) Oxumadan ilk olaraq bura yazmaq istədim. Yazını oxumaq blog havası çox sevindirdi məni. ;)

    YanıtlaSil
  6. Filmlerden John Wick 2 'ye puanın fazla bile kaçmış bence.. İlk filmi fena değildi ama ikincisi gerçekten çok boştu. Sinemada izledim bir de çok pişman olmuştum. Okuduğun kitapların hiç birini okumadım ama bazılarını isim olarak biliyorum. Dilerim aynı verimliliği gelecek aylarda da gösterirsin. Keyifli okumalar ve iyi seyirler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında evet, biraz insaflı davranmışım üç puan vererek. Sinemada izlememişim iyi ki :D Çok teşekkür ederim, umarım :')

      Sil
  7. O resim hayatımı özetliyor :D Demir Ökçe'yi çok bekletmeden oku bence de, seveceğini umuyorum :')

    YanıtlaSil
  8. Stefan Zweig kitaplarını ben de çok seviyorum Amok Koşucusunu da bu ay okudum ve o kadar iyiydi ki favori Stefan Zweig kitabım oldu diyebilirim. Puslu Kıtalar Atlası da çok güzeldir. Keyifli bir ay olmuş sizin için sanırım :) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalden biraz daha fazla okuduğum için çok keyifliydi gerçekten. Teşekkür ederim :')

      Sil