Pazar 6'lısı : Yazdığı Kitapları Kıskandığınız 6 Yazar


Pazar gününün ilk saatlerinde bu yazımı alelacele yayınlıyorum. Çünkü bu muggle ödevlerini yine pazar gününe bıraktı. :/

Çoooooktandır Pazar 6'lısı yazısı yazmadım, özlemişim vallahi. Bu ayın temaları da çok güzeldi aslında ama ne yazık ki katılamadım. Sonuna yetiştim ya o bile yeter aslında. 

Ben kitapları okurken bunu çok düşünüyorum, size de oluyor mu bilmiyorum ama. Kitabın kurgusu çok güzelse, beni hayran bırakmışsa filan yazarına çok fazla imreniyorum, kıskanıyorum hatta bazen hasetleniyorum bile. 

Bu haftada okurken bize böyle hissettiren yazarları sıralayacağız. İşte benim çekemediğim o yazarlar;


J.R.R TOLKIEN

Sadece yazdığı kitapları değil yaratmış olduğu dünyaya da fazlasıyla hayranım. Yazdığı her kitabı henüz okumadım fakat okuduklarım kadarıyla onu deli gibi kıskanmama neden olan bir yazar kendisi. 


J.K ROWLING

Bize aktardığı hikayeyle içinde kaybolmak ve bir daha asla bulunmak istemeyeceğimiz bir evrenle tanışmamızı sağladı Jo. Tabii ki onun yerine Harry'nin hikayesini ben anlatmak isterdim. Fakat kalemimden Jo'nunki gibi sihir dökülür müydü satırlar arasına? Kabul etmem gerekiyor ki hayır...


NEIL GAIMAN

Bu adamın kalemine öylesine hastasıyım ki  kafasının içinde yaşamak, hiç olmazsa bir kez o kafada neler dönüyor görmek isterdim. Hatta onun hayal gücünde bir karakter olsam diye aklımdan geçirdiğim zamanlar da olmuştur. Hastasıyım.


GEORGE R.R MARTIN

Bu adamla ilgili en en çok sevdiğim şey kendi karakterlerine dibine kadar objektif yaklaşabilmesi. Yine dibine kadar gerçekçi prensiplere sahip olması ve karakter harcamaktan bir kez bile çekinmemesini söylemiyorum bile. Bu kadar çok bakış açısıyla bir kurguyu böylesine ustaca aktarabilmek cidden kolay iş değil. Ben okurken ipin ucunu kaçırıyorum, sen hayal ederken nasıl koordine ediyorsun o kadar şeyi be amca?


GABRIEL GARCIA MARQUEZ

Çok seviyorum be. Yani kıskanıyorum tabii ama  iyi yönde bir kıskanma bu, kesinlikle hasetlenme değil. :D Marquez'in yazdığı hiçbir şeyi kendisinden başkası böyle büyülü bir gerçekçilikle yazamazdı. Keşke ben yazsaydım, yazabilseydim diye düşünmek bile günah bence..


CHARLOTTE BRONTE

Kendisi en en en bi' çok sevdiğim klasik yazardır. Okuduğum her kitabının ben de ayrı bir yeri vardır, hep olacaktır. Yazdığı karakterlerde hep kendisini gördüğüm, böylece ona kendimi olabildiğince yakın hissettiğim bir sanatçıdır Bronte. Otuz sekiz yıllık yaşamına dört muhteşem roman, iki şiir kitabı sığdırmış bir üstaddır.

 

+ JACK LONDON

Altılılara + eklemeyi pek sevmiyorum ama aklımdaki tüm yazarları yazmazsam uyuyamam.. 

Jack London da her bir kitabını okudukça kendisine karşı sevgim, saygım ve hayranlığım da gittikçe artan bir ustadır. Belki de kaçındığımız, görmezden gelmeyi tercih ettiğimiz gerçekleri acımasızca yüzümüze vuran, çok da iyi yapan bir yazardır. İyi ki var olmuştur. 


Sizin yazdıklarını kıskandığınız yazarlar var mı?

Benimle paylaşın!


Yorum Gönder

19 Yorumlar

  1. Rowling ortak :). Rowling sanırım bu haftanın kazananı olacak, senden başka bir blogda da gördüm kendim de yazdım :). Yazarların çizimleri de harika :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rowling çok başka bir şey çünkü :D Çizimlere ben de aşık oldum yaa :') Teşekkürler :)

      Sil
  2. Vallahi kıskanmıyorum diyemem, ne yalan söyleyeyim. Kendim de azıcık ucundan yazar olduğumdan onlar gibi yazabilmek için nelerimi vermezdim.. Hayat işte :D

    YanıtlaSil
  3. Yukarıdaki yazarların hepsine bende hayranım ama hiç kıskanmıyorum çünkü hayal gücüm geniş değil o yüzden onlar iyiki var. 😍

    YanıtlaSil
  4. neredeyse seninle o kadar aynı kaadaymışız ki altıda altı olmasına ramak kalmıştı. bir tek neil in eserlerini sona sakladığım için henüz okumadım ama onda da böyle düşüneceğimden eminim. süper tespitler, süper bir altılı. müthişsin gözdeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı yazarları sevmemiz beni de çok mutlu etti :D Gaiman'ı şiddetle tavsiye ediyorum, bir kere başlayınca arkası çok hızlı geliyor zaten :') Çok teşekkürleer ^.^

      Sil
  5. Bende bir süredir katılamıyordum, bu başlığa katılmasam olmazdı. Kıskanılası ne çok yazar var. :D Jack London ve George Martin benim listemde de var. ^-^
    Tolkien, Marquez de çok kıskanılası yazarlar, keşke altı değil şöyle altmış yazarlık bir liste olsaydı. :D:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, altıya indirgemek zor oldu :D Ama yine de eğlenceli bir temaydı ya, ben önerdim diye demiyorum ama :D

      Sil
    2. Bence sen tema önermeye devam et, bu konuda iyisin. 😊 😊

      Sil
    3. Ahhh, teşekkür ederiiimm xxx ^.^

      Sil
  6. Yüzüklerin Efendisi'ni okumadığım için listemde J.R.R TOLKIEN yok ama içimden bir ses okuduğum anda onu kıskanacağımı söylüyor.

    J.K ROWLING olmadan bu liste olmazdı. Yaşasın Harry Potter sevenler :-)

    GEORGE R.R MARTIN'i sırf o kadar karakteri uydurabildiği, hepsini aklında tutabildiği için bile kıskanabilir insan. Biz okurken yoruluyoruz, adam onlara hayat veriyor.

    Bu hafta ben de yazdım pazar 6'lısını. Blogumdan okuyabilirsin. Bak bakalım ortak isimler var mıymış :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle hastası olacaksın ve kıskanacaksın bence Şule abla :D Jo, başımızın tacı tabii ki ^^ Hemen okuyayımm, meraklandım :')

      Sil
  7. Tolkien, Martin ve London :) Sende benim kafadasın ne mutlu bize o zaman :D

    YanıtlaSil
  8. Son 2 yazar hariç diğerleri için "Gözde kesin bunları yazar." demiştim. Güzel bir yazı olmuş 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, bunu düşünmüş olman beni çok mutlu etti ya :D Teşekkür ederimmm ^.^

      Sil
  9. Tolkien, Neıl Gaımen, Martin ve London <3 Kesinlikle katılıyorum. Çok beğendim bu Pazar altılısını haftaya bende yapacağım mutlaka. ^^

    YanıtlaSil