Ne Var Ne Yok? | Eylül 2016


Herkese merhaba!

Sonbahar nihayet geldi, çok mutluyum. Tatil bitti diye biraz üzülüyorum ama sonbaharı, yağmurları, özellikle soğukları çok özledim. İzmir'de en azından geceleri biraz serinlemeye başladı. Hiç yoktan sıcaktan uyuyamama sorunum ortadan kalktı. 

Hem neler yapıyorum bir yazıp dökeyim hem de yaz ayının bir kritiğini yapayım istedim. 



- Bu covera kafayı takmış durumdayım. Siz de dinleyin!-

Bu yaz da her seferki gibi çok hızlı geçti. Özellikle ağustos ayı ne zaman başladı, ne zaman bitti hiç anlayamadım. En uzun gelen aysa temmuz oldu benim için. 

Yaz için yaptığım planlara yine çok uyamadım. En büyük amacım her ay bir Almanca kitap okumaktı ama bırakın Almanca kitabı, İngilizce olarak bile hepi topu üç tane kitap okumuşum ki bunlardan ikisi çocuk kitabı kategorisindeydi. Bu konuda gerçekten çuvalladım, kabul ediyorum.

Şu sıralar, Almanca olarak Charlie und die Schokoladenfabrik kitabına başladım ama ne yazık ki bu kitabı yaz ayına dahil edemiyorum. Resmen bahara kaldı kitap kelimenin tam anlamıyla 
:D


-evet, rezilim-


Bitirmek istediğim diziler konusunda da başarılı değildim. Ygs-Lys döneminde izlemeyi bıraktığım ama devam etmek istediğim birçok dizi var, fakat sadece Supernatural'a bu fırsatı verebildim. Bir sezonu koskoca bir ayda bitiremedim, yarısına anca gelebildim. 

İzlemek istediğim animelerin, K-dramaların da listelerini yapmıştım ama o konuda da fıssss..

Daha fazla Kore dizisi izleyebilmiş olmayı dilerdim, tablo beni üzdü açıkçası..

Bu yaz cidden kusana kadar film izlemişim. Tam tamına 30 tane. Bu hesaba göre her üç günde bir film izlemişim. Ne kadar boş vaktim varmış siz düşünün artık -_- 

En büyük üzüntümse yazma konusunda vasat bir yaz geçirmiş olmam. Belki daha önce hiç bahsetmedim ama bir seri üzerinde çalışıyorum. Hem de yıllardır. Fakat okul dönemlerinde bu çalışmalarıma yoğunlaşamıyorum. Bu odak problemi de hikayede olay örgüsü açısından kopukluklara neden oluyor. 

Bu yüzden kitapları toparlayıp son haline getirmek bu yaz için en büyük amacımdı. Fakat ne yazık ki bu boş vakitlerin fırsatını bilemedim ve öyle yarım yamalak kaldı yine kitaplarım. Hepsi hala taslak halinde, ne zaman doğru dürüst düzenleyeceğim hiç bilmiyorum. Bırakın bastırmayı, son hallerini elimde tutabilsem kuş olup uçarım mutluluktan :D




Neyse, yaz ayı genel olarak böyle tembellik ve miskinlik yaparak geçti. Tek memnun olduğum konu kitap okuma konusunda çok da rezalet bir mevsim geçirmemiş olmam. Bu yaz 25 tane kitap okumuşum. 30 olsa daha iyi olurdu evet, ama yazımın yarısı - blogumu takip edenler bilir - Erasmus stresiyle geçti. 

Sözü gelmişken, Erasmus hakkımdan da feragat ettim. Tüm yaz ayı bu konuda çok sancılı geçti benim için. Belirsizlik hissi çok sıkıntı verdi bana. Kalacak yer bulma konusunda çok büyük bir problem yaşadım. Bu yüzden de sonunda feragat etmeye karar verdim. Umarım böylesi benim için daha hayırlı olur. Olur dimi? ^^




Bu yılki derslerimi büyük bir hevesle seçtim ve en heyecanlı olduğum da Edebiyat ve Mitoloji adlı ders. Bilgi paketinde yazanlar insanı çok fazla heveslendiriyor. Umarım beklentilerimi karşılayan, verimli bir ders olur ve hayal kırıklığına uğramam. 

Bayram sıradan geçti, son yıllarda bayramların her günden hiçbir farkı yok benim için. Yine de üzülmüyorum bu duruma pek. Ailemle olduktan sonra mutlu olmak için başka bir nedene ihtiyacım yok çünkü :')


...

Sizin yazınız nasıl geçti? Planladığınız şeyleri yapabildiniz mi?

Yeni dönem için planlarınız neler?

Benimle paylaşın!




Yorum Gönder

29 Yorumlar

  1. Yine de iyi kitap okumuşsun bence...Negatiflere takılma bence.Mutlu geçtiyse gerisi teferruattır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, benim fikrimce güzel geçti bu yaz. Teşekkürler yorumunuz için :')

      Sil
  2. Ne güzel dolu dolu bir yaz geçirmişsiniz. Özel sebeplerden dolayı tüm yazı evde geçirmiş biri olarak özendim. İzlediğiniz filmler arasında mutlaka tavsiye ederim dediğiniz filmler var mı? Film izlemeyi seviyorum ama aramakla geçen zaman büyük kayıp gibi geliyor. Bulana kadar hevesimin kaçtığı zamanlar da oluyor maalesef. Tavsiyenizi bekliyorum. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen dediğiniz gibi, film aramak bir zamandan sonra işkence oluyor, tam bir vakit kaybı :D Hemen önereyim; Momentum, The Man From Uncle, The Midnight Run, PK, Taare Zameen Par, The Theory of Everything, Nice Guys.. Biraz fazla oldu ama hepsini gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum, umarım izleyip siz de benim kadar beğenirsiniz. :')

      Sil
  3. Gözdee :( Erasmus hakkından feragat etmek zorunda kalmana çok üzüldüm. İlk açıklandığında çok heyecanlıydın umarım seninde dediğin gibi iyi olur bundan sonrası senin için. Yaz ayım seninkiyle hemen hemen aynı. Planlar yapıp hiçbirini gerçekleştiremedim. Benimde aklımda hikayem var kurguladığım ama yazmaya devam edemiyorum tıpkı senin gibi. :/ Aklım çok karışık, zaman da hızla geçip gidiyor maalesef. Hepsine nazaran sevindiğim nokta işten, okuldan fırsat en azından kitap okuyabilmiş olmam. Bayramların artık benim içinde her günden bir farkı yok. Eski bayramlarda yok, heyecanda ne yazık ki. :) Ben K-Drama izleyebildim. W-Two Worlds yeni bitirdim bugün yorumunu koyacağım final sinirimi bozdu. :D Animeler ise Orange takipteyim yenilerine hiç bakamadım daha. :D Supernatural 1. sezon 9. bölümde bırakmıştım kime söylesem kızıyor ama devam edemedim bende bilmiyorum sebebini. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. W benim yarısında bile sinirlerimi bozmaya başlamıştı zaten :D Bitir miyim hiç bilmiyorum -_- Supernatural baştan sarmadıysa boşver, sevmemişsen sevmemişsin canım, kime ne :D

      Sil
  4. Tam anlamıyla benim yazımı yazmışsın.Benimde bitirmek istediğim diziler vardı bitirebildim mi hayır onun yerine bol bol film izledim.Doğru dürüst kitap da okuyamadım birde sağlık sorunları derken sonbahar geldi hoş geldi:) Eylül bile bitti sayılır daha verimli aylarımız mevsimlerimiz olur inşallah..Şarkıya da çok sevdim^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım ciddi değildir sağlık sorunların? :/ Aynen, umarım önümüzdeki dönem hepimiz için iyi geçer. Şarkıyı sevmene çoook sevindimm ^.^

      Sil
  5. Canımmm, benim durumuma göre epey iyisin özellikle film konusunda :)) Bu yaz kendi emeğimle fotoğraf makinası aldım o yüzden sabahlara kadar çalıştım tatil adına hiçbir şey hatırlamıyorum ama değdi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi emeğinle alman ne kadar güzel ama. Dediğin gibi değmiş, güle güle kullan :')

      Sil
  6. Bu yaz 15 tamamlanmış resim çalışması yaptım, her hafta 3 yayın düzenli yazdım, gitar çalmayı ögrendim ve 4 kitap okudum :D Evet o kısmı biraz boşlamış olabilirim ama çok işim vardı napayım :) Benim de genellikle böyle geçti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resim çalışması mı o.O Saaamet onları blogunda paylaştın mı, accayyip merak ettim şimdi :D Kitap konusunu boşlamış olmana hiç takılmadım vallahi yaptıklarına baksana, gayet dolu dolu geçmiş bence senin yazın. :D

      Sil
    2. İnstagram'da yayınlıyorum Gözde bakmak istersen "sametutal" kullanıcı adım :D Beklerim :D

      Sil
    3. Hemen göz atacağım :')

      Sil
  7. Normalde yazsever biriyimdir ama bu yaz hiç gözüme güzel gelmedi sonbaharı ilk defa ben de seviyorum, huzur buldum ilk defa. normalde her sonbaharda depresyona girer kışı da uyuyarak geçirirdim :) bu sene böyle olmayacak galiba.
    yaz boyu 25 kitap gayet iyi bence, tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu sonbaharda dediğim gibi yenilenmiş hissettim, yaz dinlendirdi tabii ama sıcaklar insanı çok bunaltıyor :/ Çok teşekkür ederim :')

      Sil
  8. güzel verimli yazmış yaa. erasmus seneye başka ülke olur o zaman ki :)

    YanıtlaSil
  9. Biraz iş, biraz tatil bir yazda böyle geçti. Ben genelde plan yapmam, sevmem de.. Niyeyse içime bir korku düşer. Belki 'sen plan yaparsın, kader güler' lafından dolayı bilmiyorum. Belki ufak planlar ama mutlaka yakın zaman, bir iki saat en fazla 1 hafta sonrası için yapılan planlarım olabilir. Benden de böyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında en güzeli öyle. Planlar yapıp, onlara uyamayıp hayal kırıklığı yaşaaktansa hiç plan yapmamak yeğdir bence de. Bundan sonra ben de pek beklenti oluşturmamaya çalışıcam kafamda, özellikle yaz aylarında :D Teşekkür ediyorum yorumunuz için :')

      Sil
  10. Her yaz da aynı şeyi düşünmesek ne güzel olurdu dimi :D

    YanıtlaSil
  11. Benim bu yaz'ım hep koşuşturmalı geçti yahu.. Planladıklarım kaldı hep yarım yarım.. Diziler, kitaplar, animeler beni bekliyor öyle boynu bükük :D Erasmus konusunda bende çok üzüldüm ama hayırlısı böyle imiş demek ki.. Huzur dolu, daha güzel kapılar açılsın önünde inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, umarım daha iyi olur böylesi.. Planlama yapmak hayal kırıklığına sebep oluyor ya, en iyisi anı yaşamak :D

      Sil
  12. Gözdee..^^ Planlarımız ne zaman tuttu ki bu sefer tutsun :D Benimde planlarım tutmasa da tatmin edici geçti yazım.. Erasmus konusunda üzüldüm, ama hakkında hayırlısı neyse o olsun canım.. Sevgiyle kal.. ^,^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ebrar, çok sağ ol :') Öpüyorum çook ^.^

      Sil
  13. bu yazdan da ben bir şey anlamadım ama sonbaharın gelmesine de sevindim. bu mevsim güzel geçecek hissediyorum. :-)

    bir taraf tam olunca başka taraf yarım kalıyor. ben de film ve kitap konusunda iyiyim ama uzun zamandır bir diziye sarmadım. en son yazın avatar diye bir animasyon dizi izledim. o da 3 sezondu ve bölümler 20 dakikaydı. izlemek istediğim o kadar dizi var ki.

    kitap yazma planından haberim yoktu. okuyunca çok heyecanlandım :-) o işi erteleme ya, çabuk yaz biz de okuyalım.

    hiç kore dizisi izlemedim biliyor musun? eve internet bağlatmayı başarınca başlamayı düşünüyorum. o zaman senden öneri alabilirim değil mi :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmak gerçekten büyük yoğunluk istiyor ama hevesliyim, azimliyim :D Tabii ki tavsiye veririm, hem de seve sevee :D

      Sil
  14. Bu yaz ne olmuşsa olmuş, herkesin yaz tatili aynı bu şekilde geçmiş :) Nasıl geçti anlamadık.

    Her şey senin için en hayırlısı, en güzeli nasılsa öyle olsun Gözde.<3 Yeni bir "yıl" da dahil buna :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hareketli dönemler yaşadık ya ülke olarak, belki de o yüzdendir :/ Çok teşekkür ederim canım benim, hepimiz için en güzeli olsun :')

      Sil