Ne Var Ne Yok | Haziran 2016



Herkese merhaba!

Sizi bilmem ama benim için yaz demek karpuz demek. Yaz geldi, hem de beraberinde insanı buharlaştıracak derecede sıcakları da getirdi. Soluğumuz hava bile içimizi kavuruyor, rüzgarlar sıcak esiyor, oturduğumuz yerde haşlanıyoruz resmen. Yine de yazın ayrı bir güzelliği var, her ne kadar kendimi tüm gün haşat hissetsem de...

Finallerimin de bitmesiyle sonunda yaz moduna girebildim. Final haftamda da havalar böyleydi ve ben okul yollarında erimekten korkuyordum ciddi ciddi. 



Neyse ki bitti. Artık okul, ders, sınav derdi yok ama Erasmus işleri hala bitmedi. Bitmiyor, bitmeyecek gibi geliyor. Bir konaklama derdimiz var ki sormayın, uykularımı kaçırıyor, devamlı huzursuz ediyor beni. Umarım bir an önce tüm işlerim hallolur ve bir ev bulabilirim, dua edin benim için.

Neyse..


Dün nihayet denize gidebildim. Biliyorsunuzdur belki İzmir'in merkezinde denize girilecek yer yok, Antalya gibi değil ne yazık ki. Denize girmek için kıyı ilçelerine gitmeniz gerekiyor. Normalde herkes Çeşme'ye gider. Çeşme'yi herkes biliyor zaten.. 


Bu sefer bir farklılık yaptık ve Urla'ya gittik. Bu Urla'ya ilk gidişim ki aslında İzmir'e taşındığımdan beri görmeyi en çok istediğim ilçeydi. Beklediğim gibi çook sevdim Urla'yı. Evleri, sokakları, ağaçları, çiçek kokuları... İleride yaşamayı ciddi olarak düşündüğüm bir yer oldu Urla.
Gitmeden önce yaptığım araştırmalarla Kum Denizi Plajını çok merak etmiştim. İlk gittiğimiz yer de orası oldu zaten. Ben sevdim plajı, gördüğüm kadarıyla çok kalabalık olmuyor. Ben de tıkış tıkış plajlardan haz etmediğim için hoşuma gitti. 

Plajı da görüntülemek istemiştim ama insanlar rahatsız olurlar diye fotoğrafını çekemedim. Biliyorsunuz insanlarımız hem çok hoşgörülü hem de çok asabi olabiliyorlar, o yüzden hiç riske girmedim :D

Daha sonra Karantina Adası'na geçtik. Burası benim hem çok ürküp hem de çok merak ettiğim bir adaydı. Ada Sağlık Bakanlığı'na ait ve babam da Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı bir ambulans şoförü olduğundan adaya göreve gittiği oluyordu ve biz de çok merak ediyorduk, ne ki bu Karantina Adası diye. Neler neler hayal ettim bilemezsiniz. Kafam devamlı fantastik kurgulara çalıştığından bir sürü senaryo yazdım. Ama aslında ada şu an bomboş, benim gibi hemen korkunç kurgular ürettiyseniz içiniz rahat olsun yani :D

Karantina Adası'ndaki tahaffuzhane, salgın hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla 1865 yılında Osmanlı tarafından Fransızlara yaptırılmış. Bildiğim kadarıyla bu tahaffuzhane yolcu ve ticaret gemileri için düşünülmüş. 

Adı oldukça korkunç gelse de kulağa, harika bir yer bence. 




- Adaya gidiş yolu. Arabayla buradan geçerken camdan baktığınızda vapurdaymışsınız hissini veriyor. -



- Adanın plajı-

Plajı kapattık :D Bizden başka kimse yoktu, bunun sebebi adanın ne yazık ki halka açık olmaması. Bir zamanlar açıkmış sanırım ama şimdi ada sadece Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği etkinlikler için kullanılıyor. Biz de ancak babamın ricası sayesinde girebildik. 

Bu arada Yüzüklerin Efendisi'ni de plajda bitirdim. Aslında kitabı bir önceki gün gözyaşları içinde bitirmiştim tabii ama ekler kısmı kalmıştı. Onu da orada okumak için aldım çünkü ekler kısmını kafa dağıtmak için okumayı planlıyordum zaten. ( Yorumu gelecek )



- Kum, deniz, kıymetlimiss -

Çok güzel bir gün geçirdim Urla'da kısacası. Yolunuz düşerse İzmir'e, Urla'ya da bir uğrayın derim. Orada yaşayanlara da ayrı bir kıskançlık hissediyorum. Annemle babamı kafaladım sayılır. Hiç olmadı, bir gün ben de emekli olacağım elbet ^.^ 

...

Umarım hepinizin yazı güzel geçiyordur.
Sizde bu aralar ne var ne yok?
Benimle paylaşın!

Bu parça da benden size gelsin. Sevgiyle kalın!






Yorum Gönder

33 Yorumlar

  1. bende deniz sezonunu açmak için ramazanın bitmesini bekliyorum... sonra ver elini denizzzzz...
    bu arada kalacak yer sonunun en kısa zamanda ve en hayırlısı olacak şekilde sonuçlanır ... sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım, inşallah. İyi dileklerin için çoook teşekkür ederim ^.^

      Sil
  2. Ne güzelmiş Urla! Cidden çok sevdim, ben de ilerde gezmeyi çok isterim. Ama İzmir'den önce elbette İstanbul yapmak istiyorum tekrardan. Bizim tatil... yuvarlanıp gidiyoruz işte :) Ellerine sağlık yazı için canım. Bizim için de gez bu arada!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa ben de İstanbul'daki adaları çok merak ediyorum. Nasip olur da gidebilirim umarım :D Çok teşekkür ederim :')

      Sil
  3. Dediğiniz gibi soğuk karpuzsuz olmuyor =D Anlaşılan çok iyi vakit geçirmişsiniz. Karantina Adası'nı görünce benim de aklıma virüs bulaştıran vs. bir yer olarak canlandı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında düşününce birçok acıya tanık olmuş bir yer belki de.. Ama şu anda çok güzel bir çevreye sahip, harika bir ada :D

      Sil
  4. Bol okumalar.
    Sinav sonuçların inşallah iyi gelir.
    :)

    YanıtlaSil
  5. Öncelikle yaz tatilin hayırlı olsun :) Umarım Erasmus için konaklama derdini de en kısa zamanda halledersin de daha rahat geçer tatilin.

    Urla'ya gitmeyi çok istiyorum! Umarım gidip gezebilirim bir gün. Karantina Adası'nı ise ilk kez senden duydum. Ne tür etkinlikler düzenleniyor ki orada? -Ben de adından dolayı garipsedim de :D-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağ ol yaa amiinn :D İşte oranın müdürü şuranın bakanı gelmiş karşılayalım, orada konaklasınlar falan :D Öyle sanıyorum, öyle umuyorum yanii :D

      Sil
  6. aa yine değişmiş blog :) benim için de yaz karpuz demek gerçi bana her mevsim karpuz demek :D kışın ortasında karpuza aşerip bi şekilde bulup yemişliğim var :D demek hamile falan olsam ne olacak :D benim de finaller bitti ama bütler başlıycak kafayı yiycemm T_T neyse en azından bu yazıda senle gezmiş kadar oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa cidden bak, ne kadar kararsız bir insan olduğumu temalarımın değişme sıklığından anlayabilirsiniz artık :D Kışın karpuz mu buldun? o.O Helal olsun :D Bütünlemelerde iyi şanslar ^.^

      Sil
  7. Ben de sıcaklardan bunalmıştım, Gümüşhane'ye kardeşimin yanına kaçtım. şimdi çok rahatım. Burası yayla gibi geldi :-)

    Urla'yı Kavak Yelleri dizisinden duymuştum. Çok güzel görünüyor, ben de hayatımı orada geçirmke isterdim.

    Yüzüklerin Efendisi'ni bitirmene sevindim. Yorumunu bekliyorum ama kitabın sonunda neden ağladığını anlamadım. Mutlu sondan mı etkilendin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohh ne güzel ya :D Aynen ben de Kavak Yelleri yüzünden senelerce merak etmiştim, nihayet nasip oldu gezip görmek :') Nasıl ağlamayayım Şule abla, bir efsane bitiyor :/

      Sil
    2. Şu an Yusuf ile Züleyha'yı okuyormuşsun. Bak o kitap da çok güzeldir. umarım sen de seversin.

      Sil
    3. Bitti bile! Evet, çok güzeldi :')

      Sil
  8. Bol bol dua ediyorum sana o zaman.. İşlerin en kısa zamanda, en hayırlısı ile hallolsun inşallah :) Urla'yı bende çok merak ediyordum, yolum düşsün istedim şimdi, kıskandım azıcık :D Yalnız adaya gidiş yolu ne kadar güzelmiş öyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederi yaa, aminn :') Aynen, o yol başka bir güzel.. Umarım sen de gelip görebilirsin Urla'yı :D

      Sil
  9. Slm.Benim yeğenimde erasmusa gitmişti. Geçtiğimiz yıl. İlk önceleri çok yadırgadı kaldıkları yurt çok kötüydü fakat sonradan alıştı ve gelmek bile istemedi. Umarım sen de bir an önce gönlüne göre bir yer bulursun ve güzel kalıcı dostluklar edinirsin. Yazın içinde teşekkürler.Urlaya yolum düşerse yazdıklarından yararlanacağım. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım.. İyi dilekleriniz için ben çok teşekkür ederim :')

      Sil
  10. Bayılıyorum böyle bloglara, takibe aldım. :) Bol okumalar, iyi okumalar. :)

    YanıtlaSil
  11. erasmus hangi şehire gitcen ya benim de çok arkadaş gitti gidiyor. bi sorayım yer durumunu onlara. urlada sahilde değil şehir merkezinde katmer adlı biörek gibi bişi var onu da unutma bi daakine. bir de urlada sahilden biraz gidince çeşme altı var. orası da iyi. bir de yine sahilde kamplar var. babanla girebilirsiniz sanıyorum ailece. bakanlık kampları filan işte. kum denizi plajını da ben bilmiyorum yaa :) bak, dikili ve dikilide bademli var orası da iyi yüzmek için. eski foça da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Münih'e gidiyorum.. Katmer'i bilmem mi çok severim hatta :D Söylediklerini not alayım da unutmayayım en iyisi :D Teşekkürler bu arada ^.^

      Sil
  12. babanın başından geçen ilginç olayları yazsanaaa :)

    YanıtlaSil
  13. sen yani münihte kalacak ev mi arıyorsun? yani tek başına mı kalcan, kiralık mı. öyle mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kiralık ev arıyoruz, iki arkadaşımla birlikte.. Eylülden itibaren kalacağız, iki dönemlik.. :D

      Sil
  14. ne zaman gidicen bi deeee ne zamana lazııım :)

    YanıtlaSil
  15. taam bakayım bi sorayım yararlı bişiler çıkcak mıııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yaaa, düşünmen yeterr ^.^

      Sil
  16. Kavurucu sıcaklar taa mayısta geldi ya. Okulda resmen haşlandık, bir de camlara kelepçe takıldı, kafam kadar bir şey açılıyordu, iyice eriyip bitmiştik :D
    Urla, plajlar, ada, çektiğin fotoğraflar hepsi çok hoş.
    Ben daha tatile çıkamadım. Yakın zamanda inşallah :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya, okul varken çok çekilmezdi :/ Beğenmene sevindim, çoook eğlenceli tatiller diliyorum :')

      Sil