Dizi Önerisi : TUT




TUT

Mini Dizi

Türü : Tarihi
Yapım Yılı : 2015
IMDB Puanı : 7.3

KONUSU:

Bir kral olmanın kolay olmadığını, özellikle de Tutankhamun'un hüküm sürdüğü Mısır'da kral olmanın hiç kolay olmadığını gözler önüne seren Tut, insanlık tarihinin en önemli liderlerinden biri olarak görülen Mısır Firavunu Tutankhamun'un hikayesi.

FRAGMAN:




Her ne kadar final haftasında olsam da kendimi tutamıyorum ve birden ders çalışmayı bırakıp dizi izlemeye başlıyorum. Artık her şeyi boşvermişliğin bir etkisi olabilir tabii. Dışarıda hava otuz dereceyken insan nasıl ders çalışma moduna girer? Çok dizi izleyip bıkkınlık derecesine gelince. 

Neyse, yine sınavdan döndüğüm bir gün bir baktım annemle babam oturmuş yeni bir diziye başlamış. Bizimkiler pek bayılıyor tarihi dizi izlemeye, devirmedikler tarihi yapım kalmadı maşallah. Nasıl oldu da izlemedikleri bir şey buldular diye merak ettim, o da mini diziymiş. 

Ben mini dizileri pek sevmiyorum, insanın hevesini kursağında bırakıyorlar. Uzun soluklu olacak, insanı deli gibi merak ettirecek, böyle içten içten yiyecek dizileri seviyorum. Bir de son izlediğim, eski Mısırla ilgili olan film tırt çıkınca pek oralı olmadım, zaten ders çalışmam da gerekiyor onları oldukları gibi bıraktım, dizilerini seyretsinler. 

Odamda ders çalışıyorum, içeriden dizinin sesleri geliyor. İddialı kral konuşmaları, annemle babamın yorumları, serzenişleri filan. İnsan ister istemez merak ediyor, ne oluyor bu kadar coşacak diye. İçeriye gitmeye de korkuyorum, önemli bir sahne görürüm hiç izleyemem diye. Neyse o gün tüm akşam çalışmayla geçti, ama nasıl geçti bir ben bir de yukardaki biliyor. Onlar da diziyi bitirdiler hemencecik.

Yanlarına gittiğimde televizyonda hala dizinin castı duruyor, bunlar da kritiğini yapıyorlar. Hemen susturdum onları ama etkisinden çıkamamışlar belli. Sonra açıp Tutankhamun'un gerçek hayat hikayesini filan araştırdılar, daha da övdüler diziyi. 
Ertesi gün hemen oturdum başına. Annemle babam bir kez de benimle izlediler. 
Normalde mısır tarihine çok meraklı değilimdir ama dizinin havası öyle hoşuma gitti ki. 

Tutankhamun'u Avan Jogia oynuyor, belki Nickelodeon'daki Victorious'dan hatırlarsınız kendisini.. Aslında boyuna posuna, yüzüne filan bakınca bu çocuk nasıl Firavun rolünü oynayabilir diyor insan ama öyle güzel bir oyunculuk sergilemiş ki bu düşüncemden utandım. O karakterin ağırlığını çok güzel yansıttığını düşünüyordum. Hem tavırları hem de ses tonuyla.

Ayrıca vezir rolünde de Ben Kingsley var. Daha ne olsun?


Aksiyon, entrika, ihanet ne ararsanız var dizide. Zaten çok etkileyici bir sahneyle başlıyor, sonra da başından kalkamıyorsunuz. Tek sorun sadece üç bölümcük olması ama o da çok doğal. İzleyince göreceksiniz.

Ayrıca, bir firavunu bu kadar seveceğimi de tahmin etmiyordum ^^

Bir mini diziyi böylesine beğenceğimi hiç düşünmezdim, izledikten sonra benzer yapımlar arayışına girdim. Sanırım antik Mısır'ı konu alan başka güzel bir dizi yok. Bulduklarım hep sinema filmleriydi ama ben dizi istiyorum. Bildiğiniz güzel bir yapım varsa, lütfen hemen yazıverin aşağıya.


Diziden karaler...










Yorum Gönder

19 Yorumlar

  1. Kitab yox serial/dizi məsləhəti/önərisi gördüyüm zaman Bizim Muggle mı bu dedim :D Misiri çox sevirəm, çox maraqlıdır. Sirli yerdir. Bu serialı necə çəkiblər bilmirəm. Ancaq doğrusu mən tarixi film və serialların həmin tarixin aid olduğu xalq, ölkə tərəfindən çəkilməyini daha çox üstün tutardım. çünki belədə sanki daha çox məlumat/bilgi olar tarix haqqında və obyektiv olar deyə düşünürəm. :) Amma bu serialı da izləmək istəyərəm. ;) Geyimlərini bəyəndim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bence de doğru düşünüyorsun. Zaten diziyi izledikten sonra farklı kaynaklardan, farklı yorumculardan dönem hakkında biraz araştırma yapınca bakış açısının ne denli değişik olduğunu anlıyor insan. Yine de güzel bir yapımdı, dediğim gibi Mısır'la ilgili izlediğim en iyi ve tek diziydi :D Kostümler, mekanlar filan güzeldi.. Dizi Mısır'da değil, Fas'ta çekilmiş, orası da ayrı bir ilginç :D

      Sil
  2. Ben Kingsley'in oyunculuğuna bayılıyorum.Ama dediğiniz gibi mini diziler insanın moralini bozuyor bittiği zaman.Bir de sürükleyici ise 2-3 gün eksiklik yaşıyor.En azından bir dizi bağımlısı olarak ben yaşıyorum *-* Listeye aldım bütünlemeler bittiği gibi başlamayı düşünüyorum *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütünlemelerde bol şans :') Umarım benim kadar beğenirsiniz diziyi :)

      Sil
    2. Şansa çok ihtiyacım var *-* Beğeneceğime eminim *-*

      Sil
  3. Farklıymış duymamıştım hiç :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, ben de görünce nereden çıktı bu demiştim :D

      Sil
  4. Mısır'la ilgili film, dizi ve kitapları seviyorum :D Bunu da izleyeceğim, zaten bir günde biter sanırım :)) Hem uzun zamandır firavunlarla bağımı koparmıştım -en son Ramses serisini okumuştum, çok güzeldi-, sonuç olarak tavsiyen tam yerli yerinde oldu, teşekkürler Gözdee :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa Ramses serisini araştırıyorum ben de bugünlerde. Senden böyle bir şey duymak çok iyi geldi çünkü bir yerde çok kötülemişlerdi seriyi hevesim sönmüştü ama içten içe okumak da istiyordum :D Şimdi gönül rahatlığıyla alabilirim artık, asıl ben teşekkür ederim ^.^

      Sil
  5. mısır dizisi hiç izlemedim. izlersem söleriim :)

    YanıtlaSil
  6. Çoook merak ettim. En kısa zamanda izleyeceğim. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. Mısır dizileri falan hiç ilgim olmamıştı ama madem bu kadar beğendin bir şans verelim bakalım ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de ilk izlediğim Mısır dizisi aslında :D Umarım benim kadar beğenirsin sen de ^.^

      Sil
  8. Aslında bu diziyi duymuştum ama izlememiştim.. merak ettim..bakalım nasılmış ;)..film blogçusuyum.. sinema film tanıtımı da yapsan ilham versen süper olurdu ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu isteği dikkate alacağım :D Umarım bu diziyi de beğenirsin :') Bu arada blogunun linkini bırakır mısın?

      Sil
    2. tabiki. efsanevifilmizle.blogspot.com ziyaretime gelirsen sevinirim.. film isteklerinde de bulunabilirsin ;)

      Sil
  9. Blogunuzu büyük bir ilgiyle takip ediyorum. Paylaşımlarınız gerçekten harika.

    Bu arada birbirinden güzel yerli diziler için online dizi sitemize bekleriz. Türkiye'nin en sevilen tv programlarını ücretsiz yayınlıyoruz. Tek parça dizi videoları izlemek için lütfen web sitemizi ziyaret ediniz.

    ▶ canlidizihdizle.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil