2016 Bahar Okuma Şenliği | Final Raporu




Bahar okuma şenliğinin sonuna geldik. Ben liste hazırlarken nasıl geçecek zaman, ohooo 21 Haziran'a çok var diyordum ama çabucak geçti sanki. 

Keşke Okuma Şenliklerini bu denli geç fark etmeseydim. Görmüşsünüzdür belki Pınar abla şenlikleri sonlandırdı. Aslında haklı da, bu etkinliği devam ettirmek gerçekten kafasında büyük yük olmuş olmalı. Yine de umarım biri çıkıp bu fedakarlığı yapabilir ve şenlikler devam eder. 

Tabii ki her kategoriyi tamamlamak mümkün değil -en azından benim için- ama yine de, vizelere ve finallere rağmen, şu son haftalarda yaşadığımız sıcaklara rağmen, kişisel bunalımlarıma rağmen iyi bir performanstı benim için. Hem bu işin en en en eğlenceli kısmı kategorilere göre kitap bulmaktı bence. Yaz için de çok heyecanlıydım ama n'apalım..

İşte okuduğum kitaplar ve puanlarım :


2. Kategori (10 puan): Bir çizgi roman veya manga veya foto roman.

>> Kahverengi Elbiseli Adam - Sessiz Tanık / Agatha Christie / NTV Yayınları / 104 Sayfa

10 PUAN




11. Kategori (10 puan): Mektup veya anı veya biyografi veya otobiyografi türünde bir kitap.


>> Franz Kafka'nın Dönüşümleri / Claude Thiebaut / Yapı Kredi Yayınları / 144 Syf.

10 PUAN




14. Kategori (10 puan): Hayvanların ana karakterlerden biri olduğu bir kitap.


>> Martı Jonathan Livignston / Richard Bach / Epsilon Yayınları / 92 Sayfa

10 PUAN




17. Kategori (10 puan): Kendi ülkesinde yaşamayan / yaşamamış bir yazardan bir kitap.


>> Mezarlık Kitabı / Neil Gaiman / İthaki Yayınları / 284 Sayfa

10 PUAN




18. Kategori (Her kitap 10 puan, 3 kitabı da okuyana ekstradan 20 puan, toplam 50 puan)Olayların geçtiği yerin kitabın isminde yer aldığı üç kitap.

>> Ay'da 172 Saat/ Johan Harstad / İthaki Yayınları / 320 Syf.

>> Şili'de Gizlice / G.Garcia Marquez / Can Yayınları / 144 Syf.

>> Venedik Taciri / William Shakespeare / İş Bankası Kültür Yayınları / 115 Syf.

50 PUAN






19. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 30 puan, toplam 60 puan): Kapağındaki baskın rengin kırmızı ve mavi ve yeşil olduğu birer kitap. (Her renkten bir kitap okumanız gerekiyor).

>> Fantastic Beasts and Where to Find Them / Newt Scamander / Arthur A. Levine / 64 Syf.

>> Quidditch Through the Ages / Kennilworthy Whisp / Scholastic / 64 Syf.

>> Yolun Sonundaki Okyanus / Neil Gaiman / İthaki Yayınları / 177 Syf.

60 PUAN





20. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 20 puan, toplamda 60 puan): Şimdiye kadar hiç kitabını okumadığınız dört yazardan birer kitap. Yazarların ikisi Türk, ikisi yabancı, ikisi kadın, ikisi erkek olmalı.
Yeni yazarları keşfetmek lazım. Kim bilir şimdiye kadar hiçbir kitabını okumadığımız ama çok seveceğimiz ne çok yazar var. Bir Türk kadın, bir Türk erkek, bir yabancı kadın, bir yabancı erkekten olmak üzere toplam 4 kitap okumanız gerekiyor.


>> Osmancık / Tarık Buğra / Ötüken Yayınları / 356 Syf.

>> Dövüş Kulübü / Chuck Palahniuk / Ayrıntı Yayınları / 224 Syf.

>> Çirkin Aşk / Colleen Hoover / Epsilon Yayınları / 368 Syf.

>> Kadının Adı Yok / Duygu Asena / Doğan Kitap / 197 Syf.

60 PUAN



21. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 40 puan, toplamda 80 puan): Ölmeden Önce Okunacak 1001 Kitap Listesinden dört kitap. (Listeye buradan erişebilirsiniz)


>> 1984 / George Orwell / Can Yayınları / 352 Syf.

>> Emma / Jane Austen / Can Yayınları / 480 Syf.

>> Geçmişin Gölgesinde / Charlotte Bronte / Kırmızı Kedi Yayınları / 560 Syf.

>> Gurur ve Önyargı / Jane Austen / İş Bankası Kültür Yayınları / 424 Syf.

80 PUAN



22. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 40 puan, toplamda 80 puan): Kendinizin belirleyeceği bir temaya uyan dört kitap.

*Almanca'dan dilimize çevrilen eserler.*


>> Venedik'te Ölüm / Thomas Mann / Can Yayınları / 116 Sayfa

>> Koku / Patrick Süskind / Can Yayınları / 260 Sayfa

>> Bay Sommer'in Öyküsü / Patrick Süskind / Can Yayınları / 102 Sayfa

>> Bir Adam Bir Cinayet / Jakop Arjouni / Can Yayınları/ 159 Sayfa


80 PUAN




TOPLAM : 370 PUAN


Okunan sayfa sayısı: 5106 SAYFA - 51 PUAN



= 421 PUAN



Bence sonucum ne çok iyi ne de çok kötü. Yine de itiraf etmeliyim ki daha fazla okumalıymışım gibi hissediyorum. Buna rağmen güzel bir etkinlikti benim için. Farklı yazarlar, farklı türler denedim ve bu çok hoşuma gitti. Eğer böyle bir etkinlik daha varsa da bilmiyorsam lütfen aydınlatın beni :D

Siz Bahar Okuma Şenliği'ne katıldınız mı?
Hangi kitapları okudunuz?
Sonucunuz nasıl?
Benimle paylaşın!




Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. Merhaba,

    Ben de sizin gibi, ilk defa bu şenliğe katılmıştım, yeni haberim olmuştu. Ben de çok üzüldüm. Puanlarımız da çok yakınmış :) ben de 426 hesapladım. Ama ben sonucun iyi olduğunu düşünüyorum kendi adıma, çünkü bu şenlik olmasaydı bu kadar çok okuyamazdım.
    Bu arada, Kolera Günlerinde Aşk'ı okumanızı tavsiye ederim. Belki sizin için yaz okuması olur, ne dersiniz? ;)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, haklısınız vallahi.. Şenlik olmasaydı bu kadar ben de okumazdım herhalde, o biraz itici güç oluşturdu bende de. Sizi de tebrik ediyorum o halde, zaten önemli olan bizlerin memnun kalmış olması, eğlenceli bir şenlik geçirmiş olmamız. Kolera Günlerinde Aşk okuma listemin incisi :D Marquez kitaplarının hepsini okumak gibi bir amacım var ve bu kitabını da sonlara saklamak istiyorum doğrusunu söylemek gerekirse. Tatlıyı sona saklamak gibi bir şey benimki :D Güzel tavsiyeniz ve yorumunuz için çok teşekkür ediyorum :')

      Sil
  2. Kış Okuma Şenliği sonunda ben de daha çok okumalıyım gibi hissetmiştim ve listemi bitiremediğim için suçluluk hissetmiştim. Okuma hızımı arttırmıştı ama liste odaklı çalıştığım için kitap okumak bir iş gibi olmuştu. :D
    Bence iyi okumuşsun Gözde, fighting! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında haklısın var ya, kitap okumak böyle işe dönüşünce çok üzülüyorum ben. Bu şenlikte de öyle oldu pek fark etmesem de. Teşekkür ederim, elimden geleni yaptım işte ^.^

      Sil
  3. Tebrikler Mugglecim :)
    Ben bu şenlikte vasatım hele 2. Yarı neredeyse hiç okuyamadım :/
    Şenliklerin bitmesi çok üzücü oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen çok özlettin kendini ya :/ Ama dönüşün muhteşem olacak bence :D Aynen, daha yeni öğrenmişken bitmesi, acaba bende mi bir uğursuzluk var diye düşündürtmedi değil -_-

      Sil
  4. Təbriklər Gözdə, fantastic beasts and where to find them i oxuduğunu bilmirdim. Filmi çıxacaq noyabr ayında blogda da yazdım bu haqda bir muggle olaraq bəlkə də artıq bu haqda bilirsən. Bu qədər çox oxuyan görəndə qarışıq hisıər keçirirəm. Çünki çox az oxumuşam mən sənə baxanda. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşler yolunda giderse film çıktığında Almanya'da olucam -_- Umarım gidebilirim ya çok heyecanlıyım çünküü :D Ama sen benden daha meşgul bir insansın Nanacığımm ^.^

      Sil
  5. Beni geçmişsin ama :-(

    Sanırım başka biri şenlikleri devam ettirecek. Yaz için ben de çok heyecanlıydım, umarım bu son şenliğimiz olmaz. Güzel bir etkinlik oluyor, liste hazırlamak ve yarışmak ayrı bir heyecan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azıcık geçmişim :D Devam etsin yaaa ben çok eğlendimm. Ayrıca yaz için de çok heyecanlıydım :D Umarım biri devralır etkinliği.. :)

      Sil
    2. Liste üzerinden gitmenin zor olduğunu düşünüyorum. Sen de belirtmişsin sanki iş yapılıyormuş izlenimi veriyor ama yapılan iş her açıdan iyi yönde :) Ben listeni uygulamada iyi olduğunu düşünüyorum. Okuduğun kitapların çoğunu okumasam da seçtiğin kitapları beğendim. Bakalım benimki nasıl gidecek?

      Sil
  6. Etkinliğe katılmadım taam ama sonuç beni gömdü yaa Gözde! maşallah sana ne diyeyim, ama şu ara bir hafta üç kitap okudum çok seviniyorum, okuyamama durumumdan uzaklaştım =)))
    Hızın kesilmesin, devam devam... keyifli, iyi okumalar + izlemeler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sıcaklar beni her şeyden yıldırıyor ya :/ Ama umuyorum kitap okuma moduma geri döneceğim inşallah :D Çook teşekkürleerr ^.^

      Sil