Özgün Olmak





Sıradan olmama çabasının oldukça sıradanlıştığı bir dönemdeyiz. Etrafta o kadar çok normal olmadığını söyleyen insan var ki bu tipleri görmeye herkes alıştı artık. Kısacası anormal olmak normalleşti. Bu durumda artık normal olmak anormal oluyor sanırım, değil mi? Aman, her neyse işte.


Özgün yaşamaya, özgün giyinmeye, özgün konuşmaya kafasını takan sayısız insan var. Asıl bu onları sıradan yapıyor. Özgün olmak çaba gerektirmez ki. Herkes yaratılıştan eşsizdir ve herkes zaten özgündür. Onları aynı yapan bu farklı olma çabası işte. Herkes aynı şey için uğraşıyor ve sonunda birbirine benzeyen fabrika ürünlerinden farkları kalmıyor.


Farklı olma çabasını bir yana bırakıp her şeyi oluruna, gidişine bırakmak en kolayı. Nasıl istiyorsan öyle konuş, öyle giyin, öyle düşün. İstersen tüm bu yaptıkların onlara sıradan gelsin. Yine de onlardan bir farkın var; onlarla aynı çaba içinde değilsin.”







Yorum Gönder

11 Yorumlar

  1. Çok doğru söylüyorsunuz Gözde Hanım. :)

    YanıtlaSil
  2. Çok doğru özgün olmak için çırpınır iken kendi olmayı kaçıran o kadar çok insan var ki, bir başkası gibi davranmamak için kendisi gibi bile olamıyor. Artık özgün olmada son nokta dünya da kimseye benzeme hatta kendine bile :)

    YanıtlaSil
  3. O kadar haklısınız ki, özgünlük moda olmuş artık, özgünlük adı altında komik duruma düşmeye bayılır olmuş insanlar :)

    YanıtlaSil
  4. Blogunuzu yeni keşfettim. İsmi dikkatimi çekti başta HP fanlarını görmek çok hoş :) Takibe aldım blogunuzu. Benimde blogum var beklerim :)

    YanıtlaSil
  5. Bu konuda sana tamamen hak veriyorum. Zaten hepimiz birbirimizden farklıyız, birbirimizden özel insanlarız, ancak kendimiz olabildiğimiz sürece:) Çevremde de son zamanlarda bu tarzda insanlar görüyorum ne yazık ki..

    YanıtlaSil
  6. Bu yazını niyə belə gec gördüm ki, halbu ki tam da mənim düşüncələrimlə çox üst-üstə düşür. Mən də tam da belə düşünürəm. Anormal olduğunu deyən insanların heç biri fərqli deyil ki ancaq. artıq sözə başlayanda hər birinin sonluğunun eyni olacağını bilirəm. fərqlilik sadəcə gənclikdə, ergenlik/yeniyetməlikdə ortaya çıxan bir şey olmaz. Fərqli olmaq üçün dünyanı fəqrli görmək lazımdır. və fərqli olan, əsl fərqli insan əslində həm də eyni, sıradan olmaq istəyər, çünki uyğun oturub danışası kimsəssi olmaz. Fərqli insan digərləri üçün heç də maraqlı olmur ki. Əksinə bəzən sadəcə sevilmir bu səbəbdən. Özünü bəlkə də yad hiss edir, hamı kimi olmadığı üçün. Yəni bu heç də göründüyü kimi "cool" bir şey deyil. belə bir şeylə müqayisə edək. Biz eynək/gözlük taxanları bəzən qısqanırıq. Harry Potter başda olmaqla həmişə özənmişəm mən. Ancaq əslində heş bir eynək istifadə edən insan eynəyi sevmir. Və səbəblərini oxuduğum və dinlədiyim zaman onlara haqq verirəm. Əslində insan bir az eynilik daşıdığı, ortaq yönü olduğu insanları bu səbəbdən bəzən bütün ömür boyu axtarır. Eyni deyil də boş olmayaq ən əsası. Çünki dediyin kimi istəsək də tam olaraq eyni ola bilmərik. ;)

    YanıtlaSil