Haziran 2019 / Aylık Rapor


Herkese merhaba!

Temmuz olalı 6 gün olmuş ama ben bir türlü fırsatını bulup raporumu yazamadım bloga. Haziran ayım taşınma, proje teslimi, mezuniyet yemeği ve kep töreni telaşı ile geçti. Zaten taşınma ve yerleşme, yeni evimize ve mahallemize alışma sürecimiz çok zor oldu, beni ve ailemi çok yordu. O yüzden blogumdan fazlasıyla uzak kaldım. Bir süre daha uzak kalacak gibiyim çünkü önemli bir sınav daha var önümde. Onu daha atlattıktan sonra, blogumla gönlümce ilgilenebileceğim inşallah. Önerecek diziler, filmler, yorumlanacak kitaplar birikti vallahi :D



Okunanlar


Geçen ay okuduklarımın sayısıyla o kadar övündüm ve mutlu oldum ki nazar değdi, bu ay neredeyse hiç kitap okuyamadım. Okuduklarımı da keyifle okuyamadım, yazık oldu güzelim kitaplara. Ev toplama, taşınma arasında, yolculuk sırasında ziyan oldular. Bu ay bu yoğunluk arasında sadece 2 tane kitap okudum. Onlar da şunlar;

*Doktor March'ın Dört Oğlu / Brigitte Aubert


İlgimi çeken şey konusu olmuştu. Anlatımı da alışılmışın dışındaydı bana göre. Hikaye de beklemediğim şekilde ilerleyince kitabı merakla okudum. Sonu da tahmin ettiğim şekilde bitmedi, bundan memnunum. Bir oturuşta bitebilecek bir kitap aslında. Güzeldi, tavsiye ediyorum.

*Rüyanın Öte Yakası / Ursula Le Guin


Uzuuuuun zamandır okumak istediğim bir yazarın böyle bir zamana denk gelmesi beni çok üzdü. Bu aslında benim suçum, daha rahat olduğum bir sırada okumayı seçebilirdim ama kitabın konusu o kadar güzeldi ki daha fazla beklemek istemedim, kitabı okumak için çok sabırsızlandım. Le Guin'in kalemini beğeneceğimden kuşkum yoktu, beklediğimi de buldum. Kitap kurgusu ve anlatım tarzıyla harikaydı. Sadece birkaç günde bitirebilecekken çok uzun bir süreye yaymış olmaktan rahatsız oldum. Sakin bir zamanda tekrardan okuyacağım kitabı.


İzlenenler

Yine aynı sebeplerden ötürü bu ay pek bir şey izleyemedim ama aşağıda izlediğim tek bir dizi bu açığı telafi edebilecek kadar güzel ve etkileyiciydi. (When They See Us)

*When They See Us (2019) 5/5

Harika, muhteşem bir yapımdı. Hakkında ayrıca bir yazı yazacağım yakında.

*Seven Seconds (2019) 3/5

*Strong Island (2019) 1/5

*Mona Lisa Smile (2003) 4/5

*Catch and Release (2006) 3/5


Yazdıklarım

Pek bir şey okuyamayıp izleyemeyince bloga yazacak malzemem de olmadı tabii. Umarım birkaç hafta sonra içimde birikenleri yazmaya vaktim olur ve bol bol içimi dökerim buraya. 

Bu ay bloguma yazdığım tek şey mayıs ayının sonunda okumuş olduğum Cadı kitabının yorumuydu. 



En Çok Dinlediklerim

Muggle Top5 Haziran







Siz bu ay neler yaptınız?

Neler okuyup neler izlediniz?

Bana önereceğiniz kitaplar, filmler, şarkılar var mı?

Benimle paylaşın!

Yorum Gönder

15 Yorumlar

  1. Yeni eviniz, yeni düzen ve enerji ile yaşamınızı değiştirip dönüştürmeye başlamış. Bu ay kitap, çizgi roman, film ve belgesel yorumlarımı bloğumda paylaştım. Bahsettiğiniz film ve kitapları ise henüz okumadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi olarak When They See Us'ı, kitap olarak da Rüyanın Öte Yakası'nı kesinlikle tavsiye ederim. Yorumlarınız için blogunuzu mutlaka ziyaret edeceğim. Teşekkürler :')

      Sil
  2. Aylık olarak istatistik tutmadım ama okuma hızım baya düştü :)Film olarak bu aralar eski yapımlarla ilgileniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de düştü, hem sıcaklar hem de başka koşuşturmacalar yüzünden. Sonbaharı dört gözle bekliyorum :D

      Sil
  3. En azından bir iki bir şey okumuşsun. Ben bir şey yapmadığım halde ruh halim elvermiyor yine okumaya. *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen öyle oluyor ya, üzerine çok düşünmemek lazım aslında, kendiliğinden geçen, üstüne düştükçe geçmek bilmeyen bir ruh hali o... Umarım en kısa zamanda atlatırsın canım :')

      Sil
  4. Tavsiyeler için çok teşekkürler, arada benim bloga da gel Gözde.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka geleceğim.. :') Ben teşekkür ederim ^.^

      Sil
    2. Gerçekten de yazılarımı okuyor ve yorumlarla bana destek oluyorsunuz. Çok teşekkürler Gözde Hanım.

      Sil
  5. heeeey hadi kolay gelsin sana başarılaaar :) diziyi izliycem, mona lisa peku :) müzikler saoool :)

    YanıtlaSil
  6. Ben Ursula Le Guin'e hep Mülksüzlerle başlamak istiyordum ama biri bunun ağır gelebileceğinden bahsetmişti. O yüzden başka bir kitabını arıyordum hep başlamak için. Rüyanın Öte Yakası hem ismiyle hem de konusuyla ilgimi çeken bir kitap olunca daha fazla beklemenin bir manası olmadığını düşündüm. Bence yazarı okumaya başlamak için iyi bir kitap. Ben çok memnun kaldım en azından :D

    YanıtlaSil
  7. Ayrıca, iyi dileklerin için çok teşekkür ederim İlkaycım, darısı başına diyelim :')

    YanıtlaSil
  8. When They See Us'ı bir İnstagram hesabında görmüştüm. O da çok beğenmişti.

    Haziranda bir kitap bile bitiremedim :-( Temmuzda telafi etmeye çalışıyorum ama tabii ki eski performansımdan eser yok :-)

    Mezuniyetin kutlu olsun. Taşınmanın ne kadar zor olduğunu bilirim. Bir ara beş senede altı kere taşınmıştım :-) Kolaylıklar diliyorum sana, size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. When They See Us'la ilgili bir öneri yazısı yazmayı düşünüyorum, tabii vakit bulabilirsem. Mutlaka izlemelisin Şule abla, gerçekten harikaydı :D Sen mutlaka bulursun eski formunu, ben kitap okuma hevesim kalmayınca seni aklıma getiriyorum, bana ilham oluyorsun ^.^ Çok teşekkür ederim :')

      Sil