Aralık 2018 | Aylık Rapor


Aralık ne ara geldi geçti?

Hayatımın şu iki yılı gerçekten garip bir şekilde yoğun geçiyor ve planlarıma/hayallerime göre bu böyle devam edecek gibi görünüyor. Ama bu tatlı bir yoğunluk tabii. Bloguma daha fazla vakit ayıramıyor oluşum hoş değil tabii ama kendimi bu yoğunluğa adapte edip zaman yönetimi konusunda kendimi biraz geliştirmeliyim. O zaman her şey rayına oturacak, hissediyorum.

Neyse efendim, herkese mutlu yıllar! Umarım 2019 herkes için, ülkemiz için, dünya için çok güzel bir yıl olur. Barış, huzur, sağlık dolu bir yıl geçiririz inşallah!

Yılbaşı gecelerinden daha çok sevdiğim bir şey varsa o da 1 Ocak günüdür. Bu günde kendimi nedense çok huzurlu, mutlu hissederim. Ne olursa olsun yeni bir yıla başlamak, yeni bir başlangıç yapıyor olmak beni bir şekilde rahatlatıyor. İzlediğimde çok beğeneceğimden emin olduğum bir filme, hakkında harika yorumlar aldığım bir kitaba başlamak gibi sanki. Üzerini güzel resimlerle, hayallerle doldurabileceğim yepyeni bir sayfa işte. 

Böyle düşününce heyecanlanmamak elde değil! Ama kısa kesmem lazım, raporlarım, planlama yazılarım da gelecek.

Okunanlar

Bu ay gerçekten az kitap okudum ama kendime göre nedenlerim yine var. Annem bu ay ameliyat oldu; ameliyat öncesi çok ağrısı vardı zaten. Ameliyat süreci ve sonrasında da onunla ve evle ilgileneyim derken takdir edersiniz ki kendime pek vakit ayıramadım. Bu yüzden üzülmüyorum az okuduğuma, anneciğim daha önemliydi.

* İçimizdeki Şeytan / Sabahattin Ali

Güzel bir kitap, hoş bir hikayeydi ama beklentim çok yüksek olacak ki okurken tahmin ettiğim kadar keyif alamadım. Yine Sabahattin Ali'nin anlatımı, cümleleri çok güzeldi, alıntıladığım çok yer oldu. Fakat Sabahattin Ali'den okuduğum en güzel kitap olarak "Kuyucaklı Yusuf" yerini koruyor. 

* Gülünün Solduğu Akşam / Erdal Öz 

Okuması kolay bir kitap değildi, özellikle son kısımlarını çok zor okudum. 

* Don Kişot / Cervantes 

Uzun zamandır okumak istiyordum aslında çünkü edebiyat açısından önemi büyük bir eser. Tam metnini okumak için bekliyordum aslında ama bir gün kitapçıda Reşat Nuri'nin çevirisini bulunca çok merak ettim. Sırf çeviriyi merak ettiğim için aldım ve okudum, hem hikayeyi öğrenmiş oldum hem de Reşat Nuri'nin çevirisi hakkında bir fikir edindim. Birkaç çevirisini daha bulabilirsem daha sağlıklı çıkarımlarda bulunabileceğim.

Hikayeye diyeceğim yok, çok güzeldi! Tam metni okumak için sabırsızlanıyorum.

İzlediklerim

* Bird Box (2018) 3/5

* A Simple Favor (2018) 3/5

* Thugs of Hindostan (2018) 3/5

* Home Alone (1990) 4/5

* Baby's Day Out (1994) 4/5


Siz bu ay neler yaptınız?

Neler okuyup neler izlediniz?

Benimle paylaşın!

Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. öNERİLER İÇİN TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  2. Sana da mutlu yıllar Okuyan Muggle :), bu yıl da bol bol yazılarda yorumlarda görüşmek dileğiyle :).

    YanıtlaSil
  3. Annene çok geçmiş olsun canım. Umarım şimdi daha iyidir.

    Mutlu seneler demek için geç kaldım ama bu yazın gözümden kaçmış. Şimdi okuyabildim :-)

    YanıtlaSil