Okuma Etkinliği : Seri Kitapları Seri Okuyoruz


Heyecanla beklediğim etkinliğin ayrıntılarını Şule abla blogundan duyurduğundan beri bu yazıyı yazmak için sabırsızlanıyordum. Seyahatimden döner dönmez de hemen bilgisayar başına oturuyor ve listemi yazıp dökmeye başlıyorum. 

Etkinliğin detayları için şurayı ziyaret edebilirsiniz.

Klasik Kitap Okuma Maratonu her nasıl klasik okuma konusunda bana itici bir güç, bir teşvik oluyorsa aynı şeyin bu etkinlik için de geçerli olacağını düşünüyorum. Seri kitapları okumayı çok seviyorum ama istediğim kadar, doya doya okuyamıyorum gibi geliyor bana. Şimdi bu etkinlikle hevesim o kadar arttı ki serileri bir nefeste okumak istiyorum!

Öncelikle başlayıp bitiremediğim serileri bitirmeyi planlıyorum bu sene. Daha sonra çok merak ettiğim birkaç seriye de başlayacağım. 

İşte o seriler;

1* Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları Serisi (2. ve 3. kitap.)

İlk kitabını geçen yıl okumuştum ve hatırladığım tek şey çok akıcı olmasıydı. Hikayesi de ilginçti aslında ama olayları pek hatırlamıyorum. İlk kitaba şöyle bir göz atıp seriye devam etmek istiyorum.

2* Otostopçunun Galaksi Rehberi Serisi (3,4 ve 5. kitaplar.)

Yine geçen sene başlayıp devam edemediğim bir seri. Bir arkadaşımla başlamıştık okumaya ama seri ilk kitaptan sonra aynı tadı vermeyince okumaktan soğudum ben biraz. Yine de merak ediyorum neler olacağını.

3* Penryn ve Günlerin Sonu Serisi

İlk kitabını tren yolculuğumda bitirdim. Çok akıcıydı, nasıl bitti anlamadım. Devamını çok merak ediyorum.

4* Efsane Serisi

Övgüsünü çok gördüğüm bir seri Efsane Serisi. Ayrıca kapaklarını da çok beğeniyorum. 

5* Beşinci Dalga Serisi

Aynı şekilde, hakkında hiçbir olumsuz yorum görmediğim bir seri olduğu ve özellikle merak ettiğim için okumak istiyorum Beşinci Dalga'yı.

6* İnce Memed Serisi

Her kitabını okuyabilir miyim bilmiyorum ama bu yıl iki kitabını okumuş olmayı çok istiyorum. Aynı zamanda klasik okuma maratonum kapsamında da okuyacağım için öncelik vereceğim kitaplar arasında olacaktır büyük ihtimalle İnce Memed.



Yorum Gönder

21 Yorumlar

  1. İlkini ben de okumak istiyorum filmini sevmiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyanlardan pek olumlu yorum almadım ama ben de vakit bulunca bir izlemek, kendim bir fikir oluşturmak istiyorum :')

      Sil
  2. Güzel seriler, İnce Memed Serisi'ni benimde okumam lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnce Memed için cesaret bekliyorum, gelince hemen işe koyulacağım :D Teşekkürler :')

      Sil
  3. Bayan Peregrine' benimde devam edeceğim serilerden. Birinci kitabı çok severek okumuştum. Filmini bende henüz izlemedim. 🙈 Bol okumalarımız olsun, sevgiyle kal... 💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk kitap çok akıcıydı, onu hatırlıyorum :D Diğer kitaplar da aynı şekildeyse benim için bir artı.. Teşekkür ederim, bol okumalar :')

      Sil
  4. Katıldığın için teşekkürler Gözde. Seninle etkinlik daha keyifli olacak.

    Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları Serisine bulaşmayan azınlıktanım. Hiç ilgimi çekmiyor nedense.

    5.Dalga'nın filmi beğenilmedi ama kitapları seviliyor sanırım.

    İnce Memed zaten efsane.

    Bu sene hepsini hatta daha fazlasını okursun umarım. Keyifli okumalar :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayan Peregrine benim de ilgimi hiç çekmiyordu ama kardeşim kitapları alıp okudu, çok akıcı filan dedi ben de bir yolculukta ilk kitabı bitirdim. Aslında çok bayılmadım da gerçekten akıcıydı ve vaktin nasıl geçtiğini anlamamıştım :D Yarım kalmasın diye devamını getireyim diyorum ama çok da merak ettirmesse yarım bırakırım, okunacak daha güzel kitaplar var. Teşekkürler ablacım, bol okumalar hepimize :')

      Sil
  5. Ben sana söyledim sen benden ötürü mimlisin kaç gündür bir sinema mimiyle 😊. Bekleriz ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy laptopım bozulduğu için takip edemiyorum yazılarınızı, fırsatını bulmuşken hemen bakayım ama icabet edemeyeceğim bir süre :D

      Sil
  6. Söyledim mi olacaktı o 😂😂

    YanıtlaSil
  7. Kitaplarını not aldım. Bakalım kim daha fazla okuyacak. Ben başladım bile :)

    YanıtlaSil
  8. Daraltmak çok zordu benim için de ama yarım bıraktığım çok seri olmadığından onları hemen yazdım :D Bol kitaplı bir etkinlik geçiririz umarım :')

    YanıtlaSil
  9. pek seri okumam amaa ilk iki seri çokoş yazdığın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy evet güzeller de bitirebilsem daha güzel olacaklar :D

      Sil
  10. Hemen hemen aynı serilere devam etmek okumak istiyoruz Gözde.Ben de kendi listemi çıkarsam mı diye düşündüm ama gerçekçi olamayacağımı düşünüp bıraktım.Yalnız sizi böyle görünce listeler çıkarıp okuyunca ve uyunca bu listelere çok fena gaza geliyorum!
    Güncelleme yapmanı sabırsızlıkla bekliyorum.
    İyi şanslar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşvik ediyorsa her türlü güzel :D Liste çıkarmak benim için de pek bir şey fark ettirmiyor ama yapmadan da duramıyorum kiii :D Teşekkür ederim çook ^.^

      Sil
  11. Otostopçu benim de listemde var. Okumayı çok hatta ÇOK istediklerimden :D
    Ya seveni var ama Efsane serisinin ilk kitabını ben pek sevmemiştim:( Karakterlerin özellikleri hep lafta kalmış gibi gelmişti bana. Bakalım sen ne düşüneceksin merakla bekliyorum.
    Tüm serileri keyifle okursun umarım Gözde :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Otostopçu'nun ilk iki kitabını okudum, üçü yarıda bıraktım :/ Kitaplar gittikçe kabak tadı veriyor, onu fark ettim. Devam etmek istiyorum yarım yamalak bırakmamak için ama bakalım, bekleyen daha güzel kitaplar var :D

      Sil