Aylık Rapor | Eylül 2017

Düzenli yazdığım tek yazı dizisi sanırım bu aylık raporlar oldu çıktı artık. Yazın gezdim tozdum, bloga yazı giremedim, şimdi de okul dönemi başladı ve yaşadığım şok edici yoğunluk yüzünden yazı giremiyorum.

Blogumdan uzaklaştığıma gerçekten çok üzülüyorum. Mesela bu ay hiç kitap yorumu yazmamışım, belki de hakkında yorum yazacak kadar güzel kitaplar okumamamdır nedeni ama ben olumsuz düşüncelerimi de yazıyorum normalde.

Neyse, önümüzdeki aylar için umudumu kaybetmedim. En azından okul döneminin başlamasıyla hayatım düzene girdi yeniden. Belki böylece bloga yazı yazma konusunda eski tempomu ve hevesimi yakalarım. 


*Albüm için sabırlandıracak bir şarkı değil mi?*



Okunanlar

- Siyah Damar / Tarryn Fisher 1/5

Yazarın Fırsatçı serisini birkaç yaz önce okumuştum ve saçımı başımı yoldurttuğunu çok iyi hatırlıyorum. Çok da sevmemiştim ama bir şans daha vermek istedim, zira çok seveni var. Beklentim yoktu ama buna rağmen hayal kırıklığına uğradım. 

- Love, Rosie / Cecilia Ahern 2/5

Geçen yazdan beri okunmayı bekliyordu. Bu yaz, gerçi yazın okumuş sayılmıyorum ama, okuduğum tek İngilizce kitap oldu. Dili o kadar basitti ki İngilizce kitap okumaya başlayacaklar için kesinlikle tavsiye ederim. Hem güzel bir motivasyon olur, hem de hoş bir hikaye okumuş olursunuz.

Bana gelince, beklentilerim çok olduğu ve kitap bunları karşılayamadığı için iki puan verdim. Filmi daha iyiydi.

- Zaman Makinesi / H.G Wells 2/5

Sanırım bu ay, seçtiğim kitaplar beni hayal kırıklığına uğratmak için söz birliği etmiş. Uzun zamandır okumak istediğim bir kitaptı ve YARIYIL OKUMA MARATONU'nun Gelecekte Geçen Bir Kitap kategorisi için seçtim. Ayrıca kitap Popsugar Reading Challenge'ın da bir kategorisine uyuyordu. Bir taşla iki kuş misali.

Fakat kitaptan beklediklerimi alamadım. Bilim kurgudan daha ziyade biyolojik ve sosyolojik bir kitap olduğunu düşünüyorum. Yalnızca sonu ilginç geldi ve hoşuma gitti. Bunun haricinde tahmin ettiğim gibi beni kendisine hayran bırakmadı. 


İzlenenler

Filmler

- Scare Campaign (2016) 3/5

- Cube (1997) 2/5

- The Adjustment Bureau (2011) 4/5

- Halam Geldi (2013) 5/5

- The Italian Job (2003) 3/5

- Basic Instinct (1992) 2/5

- Enemy (2013) 3/5

- A Cure For Wellnes (2016) 3/5


Diziler

- American Horror Story - Coven 4/5

Yeniden izledim, çünkü AHS'nin en sevdiğim sezonudur kendisi. Yine çok keyif aldım, yine çok gerildim. Müthişti.

- American Horror Story - Freak Show 3/5

Babamla birlikte izledik, o merak etti diye. Fena değildi ama sonu daha iyi olabilirdi bence. 

- The Big Bang Theory 1. Sezon 5/5

Geç bile kaldım bence başlamak için. Muhteşem!

- Rick and Morty 1. Sezon 5/5

Başladığında ben de izlemeye başlamış, fakat sonra devamını getirmemiştim. Sonunda devam ettim, güldürdüğü kadar sorgulattığı da bir gerçek.


Sonunda kitap okurken ellerimin üşüdüğü döneme girdik, çok mutluyum!

Siz bu ay neler yaptınız?

Benimle paylaşın!

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Hoşgeldin 😊

    Zaman Makinesi’ni ben de beğenmemiştim fazla didaktikti. Cube’a daha fazla puan verirdim tam olmasa da 😂. Big bang theory de nerede kaldıysam bir ara bulup devam etsem iyi olur 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman Makinesi, aynen ders kitabı gibiydi daha çok. Ben okurken eğleneceğimi sanmıştım oysa :D

      Sil
  2. Kitaplar tam bir işkence gibi olmuş sanırım. Puanlar çok ama çok kırık :D

    gelecek ay daha güzel geçer umarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ay kitaplar konusunda yüzüm gülmedi evet :D Umarım, çok teşekkürler :')

      Sil
  3. Muggle nerelerdesin ya? Eski blogda aktif Muggle'ı özledik ama seni çok iyi anlıyorum. Aynı senin gibi yazın sıcaktan, tembellikten yazmak istemiyordum. Şimdi havalar serinledi ama okul açıldı. Bu sefer de yoğunluktan ve yorgunluktan yazamıyorum. Hafta sonu bloga yazı stoğu yapacağım yoksa hafta içi hiç yazacak durumum olmuyor.

    Ekimde daha güzel kitaplar okursun umarım :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ablacım, bu yaz ne okuyabildim ne de bloga bir şeyler yazabildim. Şimdi de ders yoğunluğundan başımı kaldıramıyorum.. Ekim için umudum var :D

      Sil
  4. Eylül ayın okuma açısından verimli geçemesede bol bol film dizi izlemişsin anlaşılan. 😊 Benim için tam bir geçiş dönemiydi sanki eylül ayı. Az okuyup az izledim ve ne yaptım nasıl geçti hiç bilmiyorum. En önemli kısmı Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nı okumuş olmam. 😍 Sonbaharda olmaktan bende çok mutluyum. 😄 Bol okumalı, bol izlemeli, bol bol huzurlu bir sonbahar geçirmen dileğiyle, sevgiyle kal.. 😙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından hava soğuk olunca dışarıda çok vakit geçiremiyorum, evde kitap okumaya daha çok zamanım oluyor :D Çok teşekkür ederim ^.^

      Sil
  5. Senin bu yazı dizini çok seviyorum açıkçası! ^_^ Şu anda paylaştığın şarkıyı dinliyorum ve güzel gidiyor. :) Öneri içi teşekkürler! ^_^ American Horror Story izlemek konsuunda biraz muallakta kaldığım bir dizi, çünkü korku filmleri, dizileri hiç izlemedim hayatımda. :/ Neyse emeğine sağlık. ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa beğenmene çok sevindim :') AHS öyle çok korkunç değil ama birazcık gerebiliyor. Rahatsız eden unsurlar da barındırıyor ama türü sevdiğim için ben keyif alıyorum :D Çok teşekkür ederim ^.^

      Sil
  6. Umarım benim kadar beğenirsin :')

    YanıtlaSil