Pazar 6'lısı : Bu Yıl Okumak İstediğim 6 Kitap


Yılın ilk pazar altılısı listesiyle herrrkese merhaba!

Eslem enfes temalar düzenlemiş bu ay için. Hepsini hazırlamaya kararlıyım ama nasip işi hep bunlar :D Ocak ayı temaları için Eslem'in blogunu ziyaret edin ve siz de listeler hazırlayın!

Bu haftanın teması, 2017 içinde okumak istediğimiz kitaplar. Aslında bu liste hepimiz için kabarıktır ama okumayı en en en çok istediğimiz kitapları altı taneye indirgemek zorundayız. Benim için aslında çok zor olmadı çünkü bu yıl plansızlıktan yanayım. Geçen yıl yaptığım Bu yıl okumak istediklerim listesini tamamlayamayınca bu tür listelerin pek bana göre olmadığını anladım. 

Bu listeyi de yakın zamanda okumayı planladığım, elimin altında olan, okuyacağımın kuvvetle muhtemel olduğu kitaplardan oluşturdum.

Neyse, işte bu yıl okumak istediğim altı kitap;


Lisede Hobbit'i, geçtiğimiz yıl da Yüzüklerin Efendisi üçlemesini okuduktan sonra artık sıra Silmarillion'a geldi bence. Cesaretimi toplar toplamaz okumaya başlayacak ve keyfini çıkara çıkara okuyacağım. Yarıyıl tatilinde olmassa yaz tatiline kalacak büyük ihtimalle ama olsun!



Marquez'in kitaplarını ben belirli bir kategorilemeye göre okuyorum ve ona göre ilk grup kitaplarını bitirmeme bir kitap kaldı : Yüzyıllık Yalnızlık. Bu gruptaki kitapların tümü Macondo ve çevresinde geçiyor, ortak noktaları bu. Marquez hayranı olduktan sonra ilk hayalim bu şaheseri okumak olmuştu ve artık okuyabileceğim için çok mutluyum. 

İkinci grup kitaplarının arasında ise Gabo'nun bir diğer - çok ama çok- merak ettiğim kitabı, Kolera Günlerinde Aşk var. Bu yıl içinde okuyacağımı umuyorum ve açıkçası oldukça heyecanlıyım. Marquez beni bu zamana kadar hayal kırıklığına uğratmadı, bu noktadan sonra da uğratacağını hiç sanmıyorum. O yüzden içim rahat bir şekilde, beklentilerim tavan! :D

Jack London okuduğum üç kitabıyla en sevdiğim yazarlar arasında yerini aldı çoktan. Yazara bu kitabıyla devam etmek istiyorum ve listemde daha pek çok eseri var. Demir Ökçe'yi özellikle merak etmemin sebebi kitabın, George Orwell'in 1984'üne esin kaynağı olmuş olması. Ayrıca kitap ilk distopya olma özelliği de taşıyor. Jack London'ın kaleminden bir distopya! Eee, daha ne olsun!

Lisedeyken parça parça okumuştum Nutuk'u fakat şimdi bir kez daha, zihniyet olarak biraz daha olgunlaşmışken okumak istiyorum. 





Anne Frank'ın Günlüğü filmini izlediğimden beri okumak istediğim bir kitap. Filmin kitaptan uyarlandığını öğrenince çok üzülmüştüm hatta. En son adı bu yılki derslerimizden birinde geçince kesinkes okumaya karar verdim. Almanca olarak okumayı düşünüyorum, umarım başarabilirim! 




Sizin "bu yıl mutlaka okuyacağım" dediğiniz kitaplar neler?

Benimle paylaşın!


Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. Ben de altı tane yazdım ama mesela bu listede seninle aynı iki kitabı da okumak istiyorum; Silmarillion ve Kolera Günlerinde Aşk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa umarım listede kalmaz da okuduklarımız arasına girer bunlar :D Senin listeni de merak ettim, bakacağım mutlakaaa :')

      Sil
  2. Demir Ökçe ve Yüzyıllık Yalnızlık güzel kitaplardır, çok geçmeden oku bence. :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel kitaplar var:) İyi okumalar, umarım hepsini okursun kitapların.

    Bu arada Marquez'i ben de okumak istiyorum artık, nasıl bir kategorilendirme ile okuyorsun kısaca açıklayabilir misin? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ben de Pınar ablanın ( Pinuccia'nın Kitapları blogunun sahibesi kendisi ) görmüştüm bu kategorilendirmeyi ve çok hoşuma gitmişti. Şu yazımda biraz bahsetmiştim ilk grup kitaplarından >> http://okuyanmuggle.blogspot.com.tr/2016/07/yaprak-frtnas-gabriel-garcia-marquez.html // Daha ayrıntılı bilgi için de Pınar ablanın şu videosunu izleyebilirsin >> http://pinucciasbooks.blogspot.com.tr/2016/05/gabriel-garcia-marquezin-kitaplar-hangi.html Sevgileeer ^.^

      Sil
  4. Inshh hepsini okursun yorumlarini da bekliyorz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa inşallah bir an önce okuyup hepsini yorumlarım! ^.^

      Sil
  5. Ay cidden doğru tahmin etmişim listede Marquez var :D Artık kafamda Marquezle nasıl özdeşmişsen :D
    Demir Ökçenin ilk distopya olduğunu bilmiyordum. Merakımı kazandı şu an bak. Kendi seçtiklerimi bitirebilirsem Demir Ökçeyi de okumak isterim.
    Umarım listedeki tüm kitapları okursun Gözde^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu harika bi şey ama, Marquez sevgim benden taşmaya başlamış demek ki :D Demir Ökçe'nin bu önemli özelliğini de ben de yakın zamanda öğrendim ve bu da beklentilerimi fırlattı, olsun :D İnşallah ya, hepsini yiyip bitirmek istiyorum :D

      Sil
  6. Marquez'in iki kitabını da okudum. Eğer yazarın diğer kitaplarını sevdiysen bunlara bayılırsın bence. Ben ikisini de çok sevmiştim.

    Anne Frank'ın Günlüğü'nü bir çocuk yazdığı için Almanca okuyabilirsin bence. Dili daha basit olur.

    Nutuk benim de okuma listemde. Hangi yayınevinden okumayı düşünüyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marquez'e bayılıyorum ya, bunları da beğeneceğime adım gibi eminim :D Aynen ben de o yüzden kalkıştım, hem dili basit hem de mektup şeklinde, okuması kolay olur. İnşallah yani :D Bizde Nutuk'un çook eski bir baskısı vardı iki cilt halinde ama hiçbir şey anlamıyorum, sanırım dedemlerden filan kaldı :D Ben de lisedeyken kupon biriktirip almıştım bir ciltlik bir baskısını, böyle ansiklopedi gibi ve bir sayfasında Atatürk'ün Nutuk'u, diğer sayfasında açıklamalar filan var. Ama bence tam metin olması ve sansürlenmemiş olması yeterli Şule abla :')

      Sil
  7. 6li şahane, okuduklarımdan oluşan listeyi zor yazıyorum ki okuyacaklarimin, çok zor be gözde cim 😹😹😹 yorumlarını merakla bekliyorum 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Plansızlık en güzeli Fenom! Okurum inşallah da yorumlarını da girerim hemen :D

      Sil