Okuma Maratonu : 2. Gün | En Sevdiğiniz Beş Arkadaşlık

Ağustos Ortası Okuma Maratonu / 2. Gün

>> Bir Çocuk Kitabı : Bir Şeftali Bin Şeftali / Samed Behrengi



Böyle her güne bir kitap gibi bir kural olmasa da ben şimdilik bu şekilde ilerliyorum. Umarım falso vermem ve belirlediğim beş kitabı da bu maraton süresi içinde okumuş olurum. 

Bugün okuduğum kitap bir çocuk kitabıydı ve dolayısıyla oldukça kısa, sevimli ve ders çıkarılması gereken bir hikayeydi. 

Şule ablanın geçen ayki çekilişinden kazanmıştım bu kitabı ve gerçekten çok ama çok beğendim. Aslında yazar daha çok Küçük Kara Balık kitabıyla tanınıyor gördüğüm kadarıyla ama ben bu kitabını daha çok beğendim. 

Ve ağladım. 

Çocuk kitaplarının üzerimde bıraktığı etki şaşırtıcı biçimde daha fazla oluyor. 

Okuyun, okutun. Ne diyeyim :')





Bugünün teması : En Sevdiğiniz Beş Arkadaşlık


1- Altın Üçlü


Seriyi okuyan herkesin, bu temayı görünce aklına gelen ilk arkadaşlıklardan biri Harry&Hermione&Ron arkadaşlığıdır bence. O kadar harika bir arkadaşlık ki gerçek olamayacak kadar güzel geliyor bana. -_-


2- Frodo & Sam


Bu ikilinin sahnelerini okurken tüm üçlemede duygulanmadan edemiyordum. Özellikle son kitapta gerçekten çok fazla sevmiştim ikisinin arasındaki ilişkiyi. 


3- Sherlock & Watson


Tamam, belki kitaplardaki Sherlock&Watson ilişkisi çok da sempatik gelmiyor, en azından bana, ama diziyle birlikte düşündüğümde... Yine de ne zaman yeni bir Holmes hikayesi okusam bu ikisi canlanıyor gözümün önünde ve ben...


4- Jon Snow & Samwell Tarly


Jon'un onunla arkadaşlığı her ne kadar Sam'e acıyarak başlasa da bence sonradan gerçekten de arkadaşının fikirlerine büyük bir saygı duyuyor. Sam'in akıl gücüyle Jon'un kılıç gücünün birbirini tamamlamasını çok seviyorum aslında.


5- Yüzük Kardeşliği


Bir şey söylememe gerek var mı?


Sizin en sevdiğiniz arkadaşlıklar hangileri?

Benimle paylaşın!




Yorum Gönder

9 Yorumlar

  1. Güzel bir liste olmuş. hepsinin arkadaşlığı imrenilecek kadar güzel. yalnız sen bu listelere başlayınca pazar 6'lısını unuttun :-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa evet ya, dün gece aklıma geldi ve kaçırdığıma çok üzüldüm :/ Haftaya unutmayacağım ama mutlaka listemi hazırlayacağım :D

      Sil
  2. Kitabı gördüm geldim :)
    Adını duydum ancak okumadım. Merak ettim ağladım deyince.
    Arkadaşlıklara gelecek olursak bilemedim ben ya :/ Haha niye böyle oldu acaba :D Hiç etkilendiğim bir arkadaşlık gelmedi gözümün önüne :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok duygusal bir hikayesi vardı ya, ne bileyim belki de benim hassas bir anıma denk geldi :D

      Sil
  3. seçtiklerin evet ya haklısın. kitabı da not aldım :)

    YanıtlaSil
  4. Daha bugün yine yeniden bitirdikten sonra Harry Potter serisini ne diyebilirim ki ilk numara için 😭 Çok güzel kitap beeee.
    Sherlock dizisindeki espriler ve aralarındaki o ilişki o kadar yakışmış ki ikisine de yine iyi bir seçim olmuş. Gelsin artık yeni bölümmm ☺️.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bayılıyorum Sherlock&Watson ikisine. Altın üçlüyse hayalimdeki arkadaşlık.. :')

      Sil