Ne Var Ne Yok? | Temmuz 2016


- Dertli Muggle -


Herkese merhaba arkadaşlar,

Daha önce hayatta en nefret ettiğim şeylerden birinin, belirsizlik duygusu olduğunu söylemiş miydim? Söylemediysem de şimdi söylüyorum işte.

Bir şeyin sonucu belli değilse ben rahat olamıyorum. Sınav sonuçlarımı öğrenene kadar kendimi devam eden o derse veremem mesela. Ya da okuyacağım bir dahaki kitabı kafamda belirlemeden elimdekini bitiremem. 

Zaten ülkemizin içinde bulunduğu durum yüzünden içim sıkkın, bir de bu belirsizlik hissi beni yiyip bitiriyor.

Size Erasmus sınavını kazandığımı ve Almanya/Münih'e gideceğimi söylemiştim taaa aylar öncesinden. Pasaportumu bile aldım ama şimdi öyle bir durumdayım ki vazgeçmeyi düşünüyorum. Kalacak yer problemi yaşadığımdan da bahsetmiştim ya, işte hala çözemedim o sorunu. Her kimden haber bekliyorsam fos çıkıyor ve artık acaba gitmesem daha mı hayırlı olacak diye düşünmeye başladım. 

O kadar kağıt işiyle uğraşmışken, pasaportumu bile almışken ve kış tatilimi bu sınava hazırlanmakla geçirmişken bu vazgeçme olasılığı içime oturmuyor değil.

Sorun şu ki her şey hala belirsiz. Başvurduğum yurtlardan hala haber gelmedi ve olumlu olma olasılığı da zaten düşük. Fakat yine de, olumsuz da olsa bir cevap almak beni rahatlatacak aslında. Kesin olacak gideceğimi ya da gitmeyeceğimi bilmeye ihtiyacım var. 

Önümü göremiyor gibi hissediyorum ve bu bana çok sıkıntı veriyor. Okul dönemi için plan yapamıyorum. Burada mı olacağım, yoksa Almanya'da mı bilmediğim için içimde kocaman bir huzursuzluk var. Abartmıyorum, doğru düzgün uyuyamıyorum bile. 

Ağustosun ortasına kadar bekleyip feragat edeceğim büyük ihtimalle. Çünkü o vakitten sonra vize almak çok geç olabilir. Ayrıca benim yerime gidecek kişinin de hakkını yemek istemem. 

Bütün sene boyunca hayalini kurduğum şeyin son anda böyle bir şey yüzünden gerçekleşemeyecek olması beni çok üzüyor. Zaten eğer gidemeyecek olursam bir daha denemem, çünkü gerçekten bir daha hayal kırıklığına uğramak istemiyorum. 

İşte böyle. Sanırım birilerine içimi dökmeye, dertleşmeye ihtiyacım vardı. Lütfen benim için dua edin, en azından artık bu okul dönemimin nerede geçeceği konusu bir açıklığa kavuşsun. 

Sizde ne var ne yok?

Benimle paylaşın!



Yorum Gönder

26 Yorumlar

  1. Üniversitede benim arkadaşım da Almanya'ya gitmişti, az çok konuşuyorduk baya sorun yaşamıştı o da yer konusunda. Sanırım baya koşturmak gerekiyor bu işler için yoksa kimse ilgilenmiyor, belirsizlik beni de çok rahatsız eder, üzüldüm senin adına. En iyisi biraz daha bekleyip, elinden geleni yapıp hayırlısı demek. O kadar beklediğin, istediğin bir şeyden hemen vazgeçme derim, sonra pişmanlığı daha derin olabilir. :)
    Bende bir şey yok pek, blogu aksattım uzun bir süre kitap film takılıyorum, tekrar istikrarlı olmaya, yazılar paylaşmaya bir düzen oturtmaya çalışıyorum. Hakkında hayırlısı olsun, inşallah hallolur da sorunsuz şekilde gider gelirsin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, haklısın sonra keşke demektense bekleyeyim gittiği yere kadar :D Sanırım havalardan o durum ya ben de bloga zorla yayın hazırlar oldum.. Çok sağ ol Serhat güzel dileklerin için :')

      Sil
  2. Belirsizlik gerçekten insanın canını sıkıyor. Biz de bu hafta taşınıyoruz. Tayinimin başka bir okula çıkacağını düşünerek ev tuttum. eğer çıkmazsa benim için gidiş gelişler çok sıkıntı olacak. şimdi tayin işinin sonucunu bekliyorum. benim işim de ağustosta belli olacak :-)

    Erasmus konusunda bir bilgim yok. eğer yurt çıkmazsa gidemez misin* çok güzel bir fırsat yakalamışsın. bence kolay vazgeçme. elinden geleni yap, eğer olmazsa en azından ben elimden geleni yaptım dersin. hem bu aralar ülkeden gitmek için çok iyi bir zaman bence :-) her şey gönlünce olsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay vazgecmek degil de kalacak yer bulamazsam dogal olarak gidemem :/ Son iki haftaya kadar bekleyip feragat vermeyi dusunuyorum aslinda cunku o vakitten sonra vize de gec kalir.. Neyse ablacim, senin isin de istedigin gibi olur insallah, Allah hepimiz icin hayirlisi neyse onu nasip etsin.. :')

      Sil
  3. Niye hep son adımda aksilikler çıkar ki! Tam başardım diyorsun, bakmışsın önünde koca engel. Keşke böyle durumlar yaşamasak. En kısa zamanda çözüme kavuşmasını umarım, sonucu da olumlu olur inşallah :)
    Bende de durumlar baya karışık. Çoğu blog yazarı gibi ben de blogu boşladım iyice. Sıcakları geç, ülke durumu iyice karıştı. Bu durumlar yüzünden yazsam mı yoksa biraz daha mı beklesem şaştım kaldım. Onun haricinde geçen c.tesi ehliyet sınavına girecektim, patlak veren olay yüzünden bu haftaya ertelendi. Dün yeni sınav giriş kağıdımı aldım, 1 saat kadar önce de sınavın 27 Ağustos'a ertelendiğini öğrendim. Anlayacağın bu ay baya tersliklerle dolu benim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatta hep aksilikler oluyor iste ya, sabrimiz sinaniyor herhalde.. Bu olaylar beni de her seyden soguttu, canim hicbir sey yapmak istemiyorum. İnsallah sinavini da hayirlisiyla gecersin, Allah yardimcin olsun canim benim :')

      Sil
  4. Allahtan ümit kesilmez Gözdecim. Vardır bunda da bir hayır. Sen gönlünü ferah tut. Belirsizlik hem yorar hem de yıpratır insanı. Biraz olsun huzurlu olmaya çalış. Huzursuz olsan da olmasan da her şey olacağına varıyorken, bu kadar dert etme kendine.

    Öpüyorum canım. Dua edeceğim sana. Rabbim senin için hayırlısını nasip etsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen boyle icim cok sıkılıyor iste, ama dedigin gibi gonlumuzu ferah tutmamiz gerek. Annem de hep aynisini soyluyor. Artik hayirlisi neyse onu nasip et diye dua ediyorum. Cok tesekkur ediyorum guzel dualarin icin, amin insallah hepimize ^.^

      Sil
  5. öncelikle belirsizlk beni de yiyip bitiriyor, ben de sınava girmiş ve almanyaya gitmye hak kazanmştım, derslerm uymayacağı için okulum uzayacaktı bu sebepten gitmemeiştim ; ama hala pişmanlığını yaşıyyorum, bende gidecek olan belki bir seneydi ve geçerdi, keşke gitseymişim sen de vazgeçme bu ülke de yarın düzelir, düzeldkten sonra içinden karalar bağlarsın, kalacak yer gittikten ssonra bile bulunuyor benm kuzenm italyanın bir adasına gitti de buldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oraya kalacak yer garanti olmadan gitmek istemiyorum açıkçası, zor olur gibi geliyor bana ve kesin bir şey olmadan korkarım gitmeye. Hayat başka fırsatlar da çıkarır karşımıza ya, çok olumsuz olmamak gerek aslında.. Pişmanlık da çok kötü bir duygu tabii ama her şeyin hayırlısı.. :')

      Sil
  6. Özünə artıq sözümü yazmışdım. Sizdə nə var nə yox sualina cavabım - O qədər çox şey var ki, və bir o qədər də çox şey yoxdur..

    YanıtlaSil
  7. Canım inşallah en kısa sürede olumlu bir cevap alırsın. Hayallerinden asla vazgeçme. Dua edeceğim senin için. İnşallah her şey gönlünce olur. :)

    YanıtlaSil
  8. Durumunu ve ruh halini çok iyi anlıyorum Gözde! En kötü şey belirsizlik, insanı gerçekten yıpratıyor, netliğin gözünü seveyim olumlu ya da olumsuz, en azından kafan rahat... İnş tez vakit her şey netlik kazanır sen de rahatlarsın ;) Hayırlısı olsun ve gönlüne göre olsun diyorum...

    Durumlar eh işte, olabildiğince, malum sıkıntılar, isteksizlikler, kaygı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle ya, aslında durumun özeti o son yazdığın hisler Fenom. Sanırım son zamanlarda herkes o ruh hali içinde.. Daha güzel günler nasip etsin Allah hepimize.. Şu iç sıkıntımızdan bir kurtulsak..

      Sil
  9. Bu yurt sıkıntısını yaşayan birkaç kişi daha görmüştüm twitterda. Allah yardımcın olsun Gözde. İnşallah her şey gönlünce olur :))
    Bu arada seni mimledim! https://periodiclibrary.blogspot.com.tr/2016/07/mid-year-book-freakout-2016-edition.html?showComment=1469213130589#c3564674118826983021

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo mime bayılırım! :D Ya koskoca Münih'te bana kalcak yer yok -_- Aman ya olursa olur, olmazsa İzmir benim :D

      Sil
  10. Umarım kalacak yurt bulursun, ben ingilizce yetmezliğinden dolayı hiç erasmusa kalkışmadım. Ama her öğrencinin aklının bir köşesindedir. Hayal kırıklığına uğramamak için tekrar denemek istememe halini en iyi bilenlerdenim sanırım. Bir defa elendiğim için tekrar yüksek lisans mülakatına gitmedim. Benden düşük puanlı insanlar kazanmış, yani şansım çok yüksekti ama ben hayal kırıklığına uğramamak için denemedim. O yüzden sana tavsiyem hayatta her zaman konu ne olursa olsun tekrar denemekten çekinme. Sağlıcakla kal ! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatın karşımıza neler çıkaracağını hiç bilemiyoruz ki, belki yeniden denerim ve belki de giderim daha sonra.. Çok içimde kalırsa kesinlikle gitmek için yeniden girerim sınava ama çok da hevesim kalmadı açıkçası :D

      Sil
  11. Böyle durumlarda insanların yakasına yapışmak gerekiyor, bence bırakmayı düşünme sonuna kadar git olmazsa da kader artık sıkma canını :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ya, olmazsa da ölüm yok ucunda... Almanya kaçmıyor ya :D

      Sil
  12. Ne yazık ki olumsuzluklar karşımıza en beklenmedik anlarda çıkıyor. Umarım bir an önce belli olur ve gidebilirsin, gerçekten çok güzel olur zaten senin için :) En iyi dileklerim seninle!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle vallahi, her şey yolundayken tökezleyiveriyorsun.. Çok teşekkür ederim canım benim, çok sağ ol ^.^

      Sil
  13. Olduğu kadar olmadığı kader durumları.. Hakkında en hayırlısı olsun Gözde'ciğim belirsizlik insanı zaten sıkkınken daha çok sıkılıyor.. Ben yazına biraz geç kaldım ama umarım sorunlar hallolmuştur..Bu aralar ortalık zaten gerginken bütün devlet işlerinde sorunlar yaşanıyor, bu konuda bende yaralı olanlardanım.. Dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimizden.. Hayırlısını dileyelim en güzeli olsun inşallah. Sen gönlünü ferah tut :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yapacağıma genel olarak karar vermiş durumdayım şimdi.. Çok teşekkür ederim güzel dileklerin ve yorumun için... Senin de sorunların son bulur inşallah, Allah hepimiz için en hayırlısını nasip etsin.. :')

      Sil