Aylık Rapor | Haziran 2016



Herkese merhaba!

Haziran ne çabuk geçti, değil mi? Hele bu sene ramazan ayı su gibi akıp geçti, hiçbir şey anlamadım ben. Finallermiş filan haziranın bir an önce geçtiğine memnunum aslında. Yeni yeni yaz moduma girdim zaten. Son notum da açıklanana kadar içim rahat etmiyor çünkü.

Ben artık sınavlarım varken okuyamıyorum diye yakınmayacağım çünkü iyice yalancı çobana döndüm. Sene içindeki performanslarıma bakıyorum da sınav dönemlerimde diğer esnek zamanlardan daha fazla okumuşum. Ne biçim bi' muggle'ım ben de anlamadım. Sanırım sınav stresi kitap okuma konusunda itici bir güç oluşturuyor bende. Neyse ne, kurcalamayalım daha fazla :D

Bu ay tam 10 kitap okumuşum. Yeeeee! Aylardır bu rakama ulaşmaya çalışıyordum ve iki haftası final olan bir aya denk geldi. Neyse, takılmıyorum artık bu garipliğe. Okuduğum kitapların hepsini beğenmem de ayrı bir güzel. 



- Çıktığı günden beri dinliyorum, bakalım ne zaman bıkacağım. -

 ^.^



OKUNANLAR

- Yolun Sonundaki Oynanus / Neil Gaiman 4/5

Yorumu için >> tıktıkk


- Venedik'te Ölüm / Thomas Mann 3/5

Yorumu için >> tıktıkk

- Koku / Patrick Süskind 5/5

Yorumu için >> tıktıkk

- Bay Sommer'in Öyküsü / Patrick Süskind 4/5

Yorumu için >> tıktıkk

- Bir Adam Bir Cinayet / Jakop Arjouni  3/5


Ana karakter Türk bir dedektifti ve ben bunu kitabı okumaya başlamadan bilmiyordum. Kemal Kayankaya karakteri öyle sevdirdi ki kendini bana! Normalde böylesine ısınabilmem için karaktere uzun soluklu bir kitap olması ya da seriye ait olması gerekir romanın. Ama yazarın kalemi çok hoşuma gitti, mizah süperdi kitapta. Diğer yandan olayı takip edemedim, kopukluklar yaşadım, ayrıca öyle çok şaşırtan bir vaka da değildi hani.

- Mezarlık Kitabı / Neil Gaiman 4/5

Fantastikti, gerçekten. Sadece, Neil Gaiman kitapları da sizde eksik kalmışlık hissi yaratmıyor mu sizce de? Ne bileyim, ben bitirince kalakalıyorum gibi geliyor da. Kitabın konusu çok farklı bir kere. Ama bir şey eksikti, bilmiyorum. Belki de Jack olayını daha farklı bir şey beklediğimden ya da açıklamaların yeterli gelmemesinden oldu. Ama yine de tavsiye edebileceğim kitaplar arasına girdi kesinlikle.

- Martı Jonathan Livingston / Richard Bach 5/5

Ani bir kararla açıp okumaya başladım Martı'yı ve birden bitiverdi. Zaten kısa bir öykü Jonathan Livingston'ın öyküsü ama öyle anlamlı, öyle derin ki. Zaten kafamı çoğu zaman kurcalayan bir mesele konu ediliyordu. Özgürleşmek için, ki bu içi boş bir tanım değil öykümüzde, öncelikle kafalarımızdaki sınırlandırmalarımızı kaldırmamız gerekiyor. Kısacası özgürlük asla size sunulan, elinize verilen bir şey değildir, aksine onu kazanmanız gerekir, bu özgürleşme süreci de zihninizde başlar.

- Yüzüklerin Efendisi - Kralın Dönüşü / J.R.R Tolkien 5/5

Bitirdiğim için sevinsem mi üzülsem mi bilemedim..

Yorumu için >> tıktıkk

- Yusuf ile Züleyha / Nazan Bekiroğlu 4/5

Zaten bildiğim bir hikayeyi büyülü bir anlatımla okumak da çok zevkliydi. Yazardan okuduğum ilk kitaptı. Dili farklıydı, hoşuma gitti ama diğer kitaplarını okur muyum hiç bilemiyorum. Gerçek bir aşk ve sabır hikayesi Yusuf ile Züleyha. 

- Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu / Stefan Zweig 5/5

Kalbimi kıran bir hikayeydi, çok farklıydı, çok özeldi...

Yorumu için >> tıktıkk


***



- Passenger'dan yeni bir şarkıya ihtiyacım varmış haa. Eylül'de yeni albüm geliyor, yeee.-

Şarkının sözleri çok dokunaklı. Artık bu yeni şarkıyla efkarlanabiliriz.

***



İZLENENLER

Bu ay o kadar çoook şey izledim ki galiba bu raporda izlediklerimi türlere ayırıp sıralamak daha pratik olacak. - Sanırım artık "İşsiz Muggle" olmaya doğru emin adımlarla ilerliyorum. :D

Diziler

- Vikings (4. Sezon ) 5/5

Daha fazla bekleyemeyip izledim ama keşke izlememiş olsam da bir daha başlasam. Olaylar çoğunlukla beklediğim yönde gelişti ama yine aşkla izledim bölümleri. Merakta bıraktılar yine, neyse ki artık sezonlar 20 bölümden oluşacak. Yaaaaayy!

- Tut (Mini Dizi) 5/5

Tadı damağımda kaldı, çok güzeldi. Bunun gibi bir yapım da bulamadım ve daha sonrasında boşluğa düştüm. Siz antik Mısır'ı konu alan kitaplar, seriler biliyorsanız bana bir çıtlatın.. Dizi ile ilgili yorumumu şuradan okuyabilirsiniz.

- Game of Thrones (6. Sezon) 5/5

Çoğu kişi bu sezonu beğenmedi ama benim için yine harikaydı. Beklentilerim çoğunu karşıladı açıkçası. Sezon için inceleme yazısı yazmaya kalktım, işin içinden çıkamadım ve vazgeçtim :D

Sezonun sonu için ise tek bir şey söyleyebilirim;






Belgeseller 

- BBC Industrial Revolution 3/5

Sınav için izlediğim bir belgeseldi ama fena değildi. Sıkıldığım yerler oldu, ama bunu o kısımları pek anlayamadığıma yoruyorum. Genel olarak bilgilendirici bir belgeseldi. Sanayi Devrimi'nin arka planını, sürecini ve etkilerini güzel ele almıştı. Siz de izleyin >> Industrial Revolution

- National Geographic / Islam ve Kur'an 4/5

En sevdiğim yönü tarafsız bir belgesel olmasıydı. Önce var olan önyargı ve yanlış uygulamaları gösteriyor sonra da bu davranış ve düşüncelerin Kur'an'daki yerini sorguluyordu belgeselde. Farklı görüşlere yer verilmesi de benim hoşuma gitti. İzlerken arada, hatta çoğu zaman durdurup aramızda tartışıp konuştuk, çok güzeldi. Siz de izleyin >> İslam ve Kur'an

- National Geographic / Mısır Piramitleri 4/5

Böyle hayretlerle izlediğim bir belgesel oldu aslında. Zaten piramitlerle ilgili ne duysam ilgimi çekiyor ve duymuş olsam bile bir daha şaşırıyorum :D Bu belgesel Mısır firavunu Khufu'nun yaptırdığı Keops piramidini konu alıyor ve piramidin yapım sürecini izliyoruz. Çok acayipti, beğenerek izledim. Siz de izleyin >> Piramitler


Filmler

- PK ( Hindistan - 2015 ) 5/5

Niye bu kadar geç izledim inanın ben de bilmiyorum. Çok güzeldi, bir daha izlemeyi planlıyorum. Amir Khan gerçekten çok güzel noktalara parmak basıyor, çok yerinde durumları irdeliyor filmlerinde. Bu da harikaydı, yine, yeniden..

- Taare Zameen Par ( Hindistan - 2007 ) 5/5

Hala izlememiş az sayıda insandan biriyimdir herhalde. Hep merak edip bir türlü doğru dürüst izleyememiştim. Çok güzeldi, etkileyici bir hikayeydi. Duygulandırdı, güldürdü ama en çok da düşündürdü.

- Toy Story 1 - 2 - 3 ( ABD - 1995/1999/2010 ) 5/5

Yine geç kalınmış izlenmeler. Çok güzeldi ya, en sevdiğim karakter de Rex oldu. 




- Toy Story of Terror ( ABD - 2013 ) 5/5

Bu da yetmedi bana. Dahası yok mu? -_-

- The Good Dinosaur ( ABD - 2015 ) 3/5

Konusunu okuyup coştuğum ama izledikçe havası sönmüş balon gibi hissettiğim film. Sadece emeğe saygıdan 3. -_-



***





- Wrong Crowd da bu ay çıktı. Merakla beklediğim bir albümdü, şarkıları sindirerek dinliyorum. Öyle değerliler ki..-



...

Benden bu kadar - daha ne olsun! :D

Siz bu ay neler yaptınız?

Benimle paylaşın!






Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. Haziran benim de kendi rekorlarımı kırdığım bir ay oldu ama ben haziran ayında tatile girdiğimden böyle verimli geçirdim. Bu yüzden sen takdiri daha çok hak ediyorsun :-)

    P.K.ya geçen günlerde başlamıştım, sonra bir şey oldu film yarım kaldı. Devamını izlemedim henüz. Aklıma getirdiğin iyi oldu, ben onu bitireyim. izlediğim kısmı benim de hoşuma gitmişti.

    Temmuzda ikimize de bol okumalı ve izlemeli günler diliyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, haziran ikimize de yaramış anlaşılan :D Umarım Pk'nın devamını da seversin, ben beğeneceğini düşünüyorum zaten :D

      Sil
  2. Taare Zameen Par bu da çok iyi filmdi.. aamir khan'nın aslında her filmi izlenilecek film aslında ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum, hep güzel mesajlar veriyor filmlerinde.. :')

      Sil
  3. Haziranı dolu dolu geçirmişsin :D Ben bu ay sanki hiçbir şey okuyamamış gibi hissediyorum, son iki haftadır elime pek kitap alamıyorum ://
    PK'yı ben de çok beğenmiştim, Aamir Khan filmleri gerçekten güzeller. :D
    Benim bu yaz Tolkien'in tüm kitaplarını okuma hedefim de yalan oldu, bakalım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tolkien için doğru zaman gelecektir merak etme :D Umarım bir an önce o moddan çıkarsın ya, bol okumalı bir yaz ayı diliyorum sana Salıncaaakk ^.^

      Sil
  4. Harikasın canım demek 10 kitap okudun Maşallah. Artarak devam eder umarım. Yusuf ile Züleyha dikkatimi çekti hemen sipariş edeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, inşallah :D Umarım sen de beğenirsin kitabı.. Yorumunu merakla bekliyor olacağım.. :')

      Sil
  5. he maşallah çok verimli ramazan olmuş sanaaa :) mezarlık kitabı neil gaiman tamam okuycam :)

    YanıtlaSil
  6. Gözde!!! ben haziran ayı raporunu gördüm, yorumladım diye hatırlıyorum, bir düşündüm ne çabuk bir rapor daha geldi muggle'den, utan dedim kendime....

    Yorum yaptıysam da ben de sezon sonu gibi "I knew it" derim =)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman çok çabuk geçiyor Fenom, hem de çoook -_-

      Sil
  7. Bunları ne ara yapıyorsun cidden zamanını dolu dolu geçiren birisin sanırım ilk defa girdim bloguna ve takipe aldım umarım böyle zamanını dolu dolu geçirmeye devam edersin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanı değerlendirmek konusunda takıntılı biri olduğum bir gerçek :D Ama yine de ben bu doluluğu dışarıda fazla vakit geçirmediğime ve eve kapanmayı sevdiğime veriyorum :D Teşekkürler takip ettiğin ve güzel bir dilekte bulunduğun için :')

      Sil