Fortunately, The Milk / Neil Gaiman | Kitap Yorumu




Fortunately, The Milk

Yazarı : Neil Gaiman
Yayım Yılı : 2013
Türü : Fantastik, Çocuk Edebiyatı




"Where there is milk, there is hope."

(Sütün olduğu yerde, umut da vardır.)


Herkese merhaba!

Yine harika bir kitabı okuyup bitirdim, cidden kendime şaşırmaya başladım. Ya gerçekten çok güzel kitaplar okuyorum, ya da şu sıralar çok kolay beğeniyorum. İki türlü de olsa önemli değil, çünkü bu durumdan hiç şikayetçi değilim.


"Fortunately, The Milk" bu yarı yıl tatilinde okuduğum ikinci çocuk kitabıydı. İlki Almanca olarak okuduğum "Die Kleine Hexe" (Küçük Cadı) idi. Diğeri de İngilizce okumak istediğim ama beni yormayacak, eğlenceli bir şeyler ararken aklıma gelen Fortunately, the Milk. 

Şimdi çocuk kitabı deyip de geçmemek lazım. Aslında bence, çocuk kitaplarındaki yaratıcılık hiçbir kitapta yok ha. Böyle hikayeler oluşturmak için çok büyük bir hayal gücü gerekiyor bence. 

Neil Gaiman zaten adından devamlı övgüyle bahsedilen bir yazar. Aslında okuma listemde bu yarı yıl için yazarın "Stardust"  kitabına yer vermiştim ama ani kararlar verdiğim için birden Fortunately, The Milk'e başlamış oldum. 

Konusu şöyle;

Anneleri bir konferansa gidince iki kardeş evde babalarıyla yalnız kalırlar ve bir sabah buzdolabında hiç süt kalmadığını görürler. Sütsüz mısır gevreği yiyemeyecekleri için, ayrıca babaları da çayını sütlü içtiğinden baba, süt almak için gitmek zorunda kalır.

Babaları uzunca bir süre dönmez ve döndüğündeyse, onlara süt aldıktan sonra başına gelenler hakkında akla hayale gelmez bir hikaye anlatır.

Ne diyebilirim ki? Yazarla böyle bir hikayeyle tanıştığım için acayip mutluyum. 

Bu kitap gece gördüğünüz, dibine kadar saçmalıkla dolu ama o sırada bunun farkında olmadığımız o mutlu eden, uyanınca bile etkisini sürdüren rüyalara benziyor.


Çizimleri de acayip komikti, böyle bildiğiniz inceledim o resimleri okumayı bırakıp.

Evet, sonunda beni, Marslı haricinde güldüren bir kitap okuyabildim. 


Kitap sanırım, 'Babam Süt Peşinde' olarak çevrilip yayınlanmış.

Ayrıca şeyi de belirteyim, eğer böyle İngilizce kitap okumak isteyip nereden başlayacağını bilemeyenler için muhteşem bir seçim olur bu kitap. Çocuk kitabı olduğu için dili gayet basit. Ee konusu da harika. Bence durmayın deneyin. 

Satın alabileceğiniz bir link bırakayım, ne olur ne olmaz, ilgilenenler olur belki. Hem, bu linkte ön okuması da mevcut kitabın.



Değerlendirmem :


Mükemmeldi!



Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. bende çocuk kitaplarını çok seviyorum, yiğenimin kitaplarını hep okurum :) insanın hayal gücünü inanılmaz geliştiriyor, ben ki bir dakika içinde hayallere dalan biriyim :) keyifli okumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, başka yerlere götürüyor böyle kitaplar insanı.. Teşekkür ederim ^^

      Sil
  2. Hala çocuk kitaplarını seven ben için güzel bir öneri olmuş Gözde :D İngilizce kitap alacağımda aklımda bulunsun :))

    YanıtlaSil
  3. Ben de su ara Mezarlık Kitabı nı okuyorum :) Teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy onu da çok merak ediyorum, ben de okurum en kısa zamanda inşallah :D Rica ederim :')

      Sil
  4. Yazarın bu kitabını okumadım. İngilizcesini okumak harika bir fikir. En son lise dönemimde İngilizce kitaplar okuyordum dili basit tabi. Alacaklar listeme bir kitap daha eklendi sayende, teşekkürler Gözde. :))

    YanıtlaSil
  5. Bu kitabı çok merak ediyorum yaa çok tatliş görünüyoo <3 ingilizce okumak da güzel olur hem du ben bi bakiym buna :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen kapağı, içindeki çizimler filan tam yimelik ^.^

      Sil
  6. Kapak çok tatlı ya. İngilizce pek cesaret edemiyorum ama çok zor olmasa gerek. Alırım belki. Ama Neil Gaiman'a ısınmana çok sevindim. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, kapağı çok çekici :D Yazarın diğer kitaplarını okumak için de sabırsızlanıyorum ^^

      Sil