Aylık Rapor
Aylık Rapor | Nisan 2018
Nisan ayının nasıl bu kadar hızlı geçip gittiğini anlayan var mı aranızda?
Nisan'ın ilk günleri vizelerle, onlara çalışmakla geçti. Sonrasında biraz rahatlarım kitaplara, dizilere gömülürüm diyordum ama dersler fırsat vermedi. Sunumlar, ödevler derken vize sonrası dönem de kaldığı yerden yoğunluğuna devam etti. Ayrıca son haftalarda staj yeri bulma telaşım da hat safhadaydı.
Kısacası bu ay nasıl olduysa hep koşuşturmaca ve stresle geçti benim için.
Okunanlar
Yukarıda bahsettiğim sebeplerden ötürü bu ay yine kitap okuma konusunda kendi performansımın altında kaldım: toplam üç kitap, toplam 806 sayfa okumuşum. 1000 sayfanın altında kalmak gerçekten beni üzüyor, ama meşguliyetlerimi düşününce buna bile şükrediyorum. Ayrıca okuduğum üç kitabı da çok beğenmem ve hepsine beş üzerinden beş yıldız vermem bence okuma konusunda güzel bir ay geçirmişim gibi hissettiriyor.
*Başlat / Ernest Cline (506 Sayfa)
Puanım: 5/5
Üç yıldır filan okumak istediğim bir kitaptı fakat beni son zamanlarda harekete geçiren uyarlamasının çekilmesi oldu sanırım. Filmi izlemeden hemen kitabı okumam gerektiğini hissettim ve iyi ki de öyle hissetmişim. Okurken inanılmaz keyif aldığım bir kitap oldu ki ben hiç oyun oynamayan bir insanım, düşünün. Oyun geeki olan, bir de 80'lere özel ilgisi olan insanlar ne kadar sever bu kitabı düşünemiyorum. Kitabı okuduktan sonra filmin fragmanını izledim ve umduğumu bulamadım açıkçası. Kitabın verdiği memnuniyeti gölgelememesi adına filmi şu sıralar izlemeyi düşünmüyorum.
*Otomatik Portakal / Anthony Burgess (168 Sayfa)
Puanım: 5/5
Yine beklentilerimi karşılayan bir kitap oldu Otomatik Portakal. Kitapla ilgili yorumumu okumak için şuraya buyurun.
*Beyaz Zambaklar Ülkesinde / Grigoy Petrov (186 Sayfa)
Puanım: 5/5
Tek bir şey söyleyeceğim: Herkesin okuması gereken bir kitap. Kitap hakkındaki düşüncelerimi buradaki yazıda okuyabilirsiniz.
İzlenenler
İzlediklerimi sıraladığımda şöyle bir gülümsedim. İlk yarısı tamamen Sadri Alışık filmi, diğer yarısı ise Kubrick filmi. İzlediğim tek çağdaş filmin yapım yılı 2012; zaten o da The Shining ile ilgili. Kısacası bu ay izlediğim filmlerden çok keyif aldım.
- Ah Müjgan Ah (1970) 4/5
- Afilli Delikanlılar (1964) 5/5
- Turist Ömer (1964) 5/5
- Pantolon Bankası (1965) 4/5
- The Shining (1980) 5/5
- 2001: A Space Odyssy (1968) 4/5
- Full Metal Jacket (1987) 3/5
- Eyes Wide Shut (1999) 5/5
- Room 237 (2012) 5/5
- A Clockwork Orange (1971) 4/5
- Lolita (1962) 5/5
Diziler
- No Game No Life (2014) 5/5
Siz bu ay neler yaptınız?
Benimle paylaşın!
Yorum Gönder
4 Yorumlar
Valla Gözde her ay sonunda izlediğin filmlere baktığımda gaza geliyorum,sonrasında ise kafam karışık bir şekilde kendime ne yaptığımı sorguluyorum.Otomatik Portakal'ın filmine de 4/5 vermen ilgimi çekti.Çünkü kitapla ilgili düşüncelerimizin hemen hemen aynı olduğunu düşünüyorum.Bu gün belki bir açıp filmini izleyebilirim.
YanıtlaSilVe nisan ayının nasıl geçtiğini bilemedim resmen ben de senin gibi o konuda da kesinlikle haklısın.Bakalım mayıs nasıl geçicek..?
Bu güzel nisan raporu için eline sağlık ^^
Otomatik Portakal'ın kitabı filminden daha iyi tabii ama filmi de Kubrick çektiği için birçok uyarlamadan daha kaliteli olduğu kesin. Başka bir bakış açısı da getirmiş kurguya. İzlemeni tavsiye ederim. Teşekkür ederimm ^.^
SilAz kitap okumuşsun ama okuduklarını sevmişsin. Önemli olan bu bence. Bazen on civarında kitap okuyorum ama hepsi vasat ya da vasatın altında olduğu için hiç kitap okumamışım gibi hissediyorum.
YanıtlaSilEvet, artık benim için de nicelikten çok nitelik önemli olmaya başladı :D
Sil