Muggle Postası #5 | Harry Potter Kitaplarına Bir De Voldemort Gözüyle Bakalım!


Bazen tüm seri bir de Tom Riddle'ın bakış açısıyla yazılsa nasıl bir şey ortaya çıkar diye düşündüğüm oluyor. Aslında böyle bir seriyi  okumak için can atardım çünkü Tom'un gençlik yıllarında yaptıkları ve arayışlarını okumak benim için keyifli olurdu diye düşünüyorum. Ayrıca serideki en önemli ikinci karakter olması nedeniyle derinliklerine daha çok inilmesi gerektiğini düşündüğüm bir isim Voldemort. 

Voldemort hayranlığım olduğu sanılmasın. Yalnızca "kötüyü kötü yapan şey" meselesi çerçevesinde Tom Riddle'ın hikayesinin hatta ondan da öte Merope Gaunt ve baba Riddle öyküsünün de detaylıca anlatılmasını çok ama çok isterdim. 

Fakat Jo bunu aklından bile geçirmemiştir eminim :D

Geçenlerde orda burda dolanırken bu kapak tasarımlarına denk geldiğimde belki de bu abuk fikri sadece benim düşünmediğimi fark ettim ve sizinle de paylaşmak istedim. İşte o kapaklar;

1* Voldemort / Birinin Kafasının Arkasında Yaşarken Onun Lanet Türbanının Altına Saklanıp Zar Zor Nefes Aldığım Yıl.
                         Bu ne lan.


2* Voldemort / Ruhumun Bir Parçasının İçinde Olduğu Günlüğün Lanet Potter Veledi Tarafından Yok Edildiği Yıl.
 Ama cidden, ne fark eder ki?


3* Voldemort / Lanet Veledin Ruhumun Hiçbir Parçasını Daha Yok Etmediği Yıl.
Ne şans ama.


4* Voldemort / Yeniden Dirildiğim Fakat Sonra Yine O Aynı Veledin Beni Kurnazlıkla Alt Ettiği yıl.

 

5* Voldemort / Allahın Belası Bir Karküresini Bile Çalamadığım Yıl.
      Demek istediğim, N'oluyo lan?

 

6* Voldemort / Snape'e Dumbledore'u Öldürttüğüm Yıl. Çünkü Ben Fırsatım Varken Yapamadım. Çünkü Ben Hitler'in İçler Acısı Büyülü Bir Eşdeğeriyim.



7* Voldemort / Bir Grup Yeniyetmenin Ruhumu Parça Parça Yok Ettiği ve Beni Kendi Asamla Öldürmem İçin Oyuna Getirdikleri Yıl.

 

* Resimler alıntıdır. 



Ne düşünüyorsunuz? :D

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Seriyi film olarak tamamlamış olsam da kitap olarak hepsini okumamıştım ve okuduklarım üzerinden de yıllar yıllar geçti diyebilirim. Hikayenin dediğin açıdan tekrardan ele alınması gerçekten ilginç olurdu, güzel de olurdu. Mutlaka başkaları da seninle aynı şeyleri düşünmüştür. Neden olmasın diyorum ben. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi, en azından Riddle döneminin karamsar havasını izlemek eğlenceli olurdu :')

      Sil
  2. Hahhaha, çok eğlenceli ya :). Keşke gerçekten okuyabilsek böyle bir seriyi, başlıkları kadar eğlenceliyse yaşadık :).

    YanıtlaSil
  3. Hahahaha çok iyiymiş. Kitap isimlerine bayıldım. Voldemort'un gençliğindense Çapulcular'ı okumak isterdim ben. Sirius, Lupin, James, Lily ve Snape'in okul yıllarını okumayı çok isterdim. Hala umudum var, ileride yazabilir Rowling.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çapulcuları zaten istiyorum ki yazsın yıllardır ama ses seda yok şimdi de Fantastik Canavarlar'a girişti işte :/ Olsun hala hayatta olduğu sürece umudumuzu yitirmemeliyiz bence :D

      Sil
  4. Muggle Postası yazıların benim için ayrı.Çünkü ben daha bu sene HP serisini okumaya başladım sayende Gözde HP dünyasıyla ilgili daha çok bilgi öğreniyorum.Ayrıca her yazını bir kaç arkadaşıma daha atıyorum okumaları için :D
    Sana bir kaç takipçi (tabii anonim takipçi) kazandırmış olabilirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa çok mutlu oldum yazdıklarına ^.^ Çok teşekkür ederim ve yirim :')

      Sil
  5. Talihsiz Serüvenler 2 olurdu resmen yazılsa :D

    Şulenin dediği gibi keşke Çapulcularla ilgili bir seri yazsa da okusak. Ama bu saatten sonra JKR'nin böyle bir işe kalkışacağını hiç sanmıyorum.

    Bir de ne çok güzel olurdu biliyor musun? Hogwarts Kurucularının hikayesi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ya, resmen aynı şeyin hayalini kuruyormuşuz :D Ben de hep Çapulcular ve Kurucular hikayesi yazılmasını istemişimdir :/

      Sil
  6. Aslında lime lime edilip posası çıkana kadar sömürülebilecek bir dünya Harry Potter dünyası. Her yerden bir hikaye bulup bambaşka romanlar yazılabilir. Ama sanırım J.K Rowling artık yoruldu ve uzun işlere girişmek istemiyor. Ben de çok isterdim Voldi'nin hikayesini fakat hayal olarak kalacak gibi duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, sonuna kadar katılıyorum. Fakat Rowling dediğin gibi yanaşmaz bence de :/

      Sil