Nisan 2019 | Aylık Rapor


Yorgun mu yorgun bir muggledan herkese selamlar.

Aydan aya bloga, sadece raporumu yazmak için uğrar oldum. Ne takip ettiğim blogları okuyabiliyorum ne de kendi bloguma kafa dağıtmak için de olsa bir şeyler karalayabiliyorum. Öyle saçma sapan bir haldeyim de keyifle yaptığım şeylerden uzaklaştıkça kendimi unutuyorum. 

Uzun süredir ağız tadıyla, doya doya kitap okuyamıyorum ve bu hayatımı epey kötü etkiliyor. Yaşam kalitemi, yaşamdan aldığım zevki azaltıyor ve günlerimi tekdüze, sıkıcı hale getiriyor bu durum. 

Birkaç ay sonra üniversiteden mezun oluyorum hayırlısıyla. Okuldan, ödevlerden, sorumluluklardan zaman zaman yakınsam da öğrenci olmayı seviyordum. Öğrenci olmayı özleyeceğim. Bir dahaki sene nerede olacağını, ne yapacağını bilmemek insanı endişelendirip korkutuyor. Tek derdimin bir dersi AA ile geçmek olduğu günleri mumla arayacağım, bundan eminim. 

Yine de hayalini kurduğum, onun için çalışıp çabaladığım hayatı kurma yolunda büyük bir adım olacak bu benim için. Belki de o yüzden şu dönemde kendimi büyük stres altında hissediyorum. Gelecek senenin belirsizliğini en aza indirmek için giriştiğim şeyler beni bunaltıyor. İstediğimiz şeyler için yapmak zorunda olduğumuz can sıkıcı şeyler sinirlerimi harap ediyor. 

Bu dönemimi büyük iç sıkıntısı ve gergin bir ruh haliyle geçirmeme neden olan sınav sonunda geldi, kendimi hiç mi hiç hazır hissetmiyorum ve bunun stresi beni gerçekten yıpratıyor. Kendime devamlı bunun dünyanın sonu olmadığını, bir daha deneyebileceğimi hatırlatıyorum ama kendimi buna ikna etmek konusunda hiç iyi değilim. Büyük bir arzuyla istediğim ve iyi olduğum bir şeyi yapmak için formalitelere takılacak olma ihtimali beni ziyadesiyle mutsuz ediyor. 

Her şey bir yana, sınav iyi geçsin ya da geçmesin, bu pazar gününden sonra daha mutlu ve huzurlu bir muggle olacağım bir gerçek. Artık değiştirilemeyecek o noktayı geçtikten sonra insanın hissettiği rahatlama duygusu gibisi yok bence. Elinizden bir şey gelmediği ve gelemeyeceği için artık üzülmenin de bir manası kalmıyor. İşte ben de bir an önce o "Ne olacaksa olsun," moduna girmek istiyorum.

O moda girmek ve yeniden kitap okurken zaman mefhumunu unutmak istiyorum. Aceleyle, ders çalışmaya verdiğim aralarda birkaç sayfa okumak değil kafam boş, içim rahat bir şekilde saatlerce, dilediğimce kitap okumak istiyorum.

Ohh, içimi döktüğüme göre bu ay neler okuyup neler izlediğime geçebilirim.

Okunanlar

* Tenimdeki Mühür / Andrea Kane

Okuyamama durumuma son veren kitap olduğu için kötü yorumlarımı kendime saklayacağım. 

* Yüzbaşının Kızı / Puşkin

Beklediğimden daha güzeldi. Bir solukta, keyifle olduğum bir roman oldu, tavsiye ediyorum, okuyun.

İzlenenler

* The Lady in the Van (2015) 3/5

* Dangal (2016) 4/5

* Full House | 7. ve 8. Sezon 5/5

* Love, Death and Robots | 3 Bölüm 

>> Tanık 5/5
>> Buzul Çağı 4/5
>> Üç Robot 3/5

* Küba'nın Özgürlük Hikayesi (Belgesel) | 5 Bölüm

* Game of Thrones | 8. Sezon ilk 3 Bölüm

>> Winterfell 3/5
>> The Knight of the Seven Kingdoms 3/5
>> The Long Night 2/5

Yedinci sezonla beraber Game of Thrones'un eski GoT olmadığını düşünmeye başlamıştım ve bu sezona başlamadan da beklentilerim düşüktü açıkçası. İlk bölümü beğenmemeye kendimi inandırmıştım hatta ama beklediğim kadar tiksinmedim. Üçüncü bölüme kadar tabii. Tek bir şey söyleyeceğim, konu uzamasın: Bir savaş sahnesinin uzun olması onun kaliteli ve epik olacağı anlamına gelmiyor, görmüş olduk. 


Siz bu ay neler yaptınız?

Neler okuyup neler izlediniz?

Benimle paylaşın!

Yorum Gönder

13 Yorumlar

  1. Sınavında başarılar dilerim. ^^ Umarım gelecek sana beklediğinden de güzel şeyler getirir. Ben bu ay dört beş kitap okudum. Nİyet Defteri, Meleğin Düşüşü bunlardan ikisi.
    Kendine iyi bak. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. ^.^ Meleğin Düşüşü serisini geçen senelerde okumuştum, hemen bitiveren akıcı ve heyecanlı bir seriydi, sen de keyifle okumuşsundur umarım :')

      Sil
  2. Umarım stresli dönemin hemencecik geçiverir. Ben de son iki aydır bir çöküş ve salmışlık içerisindeydim neyse ki 2 haftadır toparladım. Umarım sen de bir an önce stresten kurtulup rahat bir nefes alırsın. Ben de nisan da sadece 2 kitap okuyabildim. İnşallah önceki gibi rahat kafayla bol okumalar yapabiliriz. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçti sayılır, yalnızca birkaç engel kaldı, sonrasında rahat bir nefes alacağım inşallah :D Yine de bunlar tatlı yoğunluklar, Allah beterinden saklasın :D Çok teşekkür ederim, umarım :')

      Sil
  3. Sınavında başarılar dilerim. Umarım her şey gönlünce olur :). Özledik seni, umarım sınavdan sorna daha çok yazar, okuruz :).

    Bir şey izleyemiyorum demişsin ama bence durum gayet iyi :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleme konusunda gerçekten de pek sıkıntı yaşamamışım :D Çok teşekkür ederim, ben özledim blog okumayı da yazmayı da, umarım daha çok vakit ayıracağım zamanlar hemen gelir :')

      Sil
  4. Önünde çok güzel yıllar var İlkay, keyfini çıkararak, içinden geldiğince geçir bu güzel zamanlarını :') İyi dileklerin için çok çok teşekkür ediyorum ^.^

    YanıtlaSil
  5. heeey hadi okul bitiyo yani yoğunluğun azalıyo kii yaa :) eh iş hayatı olcak sonra da hayat iştee, çevirmenlik yapcan işte belki bir şirket veya evde yanii. eh yazın biraz rahatlarsın yaaa bol bol yüzer keyiflenirsin kii. ay ne sınavıydı ki yaa. ales, yds filan dicem belki yüksek istiyon yani olabiler veya toefl ielts filan mıydıı yaa. başarılar sanaaa hadiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüksek istiyorum, alesti :'( Umarım sonucu iyi gelir de biraz daha rahatlarım. Çok teşekkür ederim Deepciğim çok sağ oooll ^.^

      Sil
  6. son yazıma koydum blogunuuuu :)

    YanıtlaSil
  7. Got bu sezon neredeyse herkesi hayal kırıklığına uğrattı. Diziyi bitirebildin mi? Neler düşündün merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitirdim. Beni de çok büyük hayal kırıklığına uğrattı aslında ama içten içe böyle olacağını, umduğumu bulamayacağımı biliyordum. Son iki sezondur zaten eski tadı kalmamıştı Game of Thrones'un benim için, etrafımdakilere söylüyordum hep çok büyük beklentilere girmeyin diye. Yine de bir yanım yanılmayı umuyordu sanırım. Bu konuyla ilgili bir yazı yazıp yazmamak arasında gidip geliyordum ama o anın siniriyle çok sevdiğim diziyi çok fazla taşlamak da istemedim. Belki bu sıralar bir şeyler karalar, kendi çapımda diziye veda edebilir, kalp kırıklığımı arkamda bırakabilirim :D

      Sil