Mart 2019 | Aylık Rapor


Artık okuyamayan bir muggledan herkese selamlar!

Bu isim altında, okuyan bir muggle olarak yazmaya başladığım bu canım bloguma, bu raporu yazarken gerçekten çok utanıyorum. Yıllardır ilk kez, evet ilk kez, bir ayı bir kitap dahi bitiremeden geçirdim. Zaman zaman, özellikle yaz aylarında okuma güçlüğü çektiğim olmuştu ama ilk defa bu kadarını yaşadım. Bu ay çok dolu geçti, orası da bir gerçek. Yani okumadım tamam ama, evde boş boş da  oturmadım. Bu da başka bir Ne Var Ne Yok yazısının konusu olsun. 

Okumaya Çalıştıklarım

*Faust / Goethe

Okumaya çok ama çok heveslendiğim bir kitaptır Faust. Öyle ki okumayı hep ertelemişimdir, tadına vara vara okumak istediğimden. Bu aya bir klasikle başlamak istedim ve Faust için doğru anın geldiğini sandım. Ne kadar yanılmışım. Tam 20 gün elimde süründü kitap. Bu süre içinde ise yalnızca 25 sayfa ilerleyebilmiştim. Neyse, sonunda kendimi kandırmayı bırakıp kitabı bir kenara kaldırdım, doğru an gelmemişti.

*Sarai / J.A. Redmerski

Faust için kendimi hazır hissetmediğimi sonunda fark edince dedim ki içimden, en iyisi kafamı dağıtacak, okulun, sınavların, sorumlulukların stresini unutturacak bir şeyler okuyayım. Şöyle akıp gitsin, yormasın, hatta düşündürmesin istedim. Bu seri de çok övülüyor, her sayfasında olay olduğu söyleniyordu ve insanlar nasıl bittiğini anlamadıklarını filan yazıyorlardı. Ben de dedim, aradığım kitap bu. Ama değilmiş. Ay okurken gerçekten içim bayıldı, yok böyle bir şey. Bir hafta filan da onu okumaya uğraştım ama olmadı. 

*Tenimdeki Mühür / Andrea Kane

Kitap okuyamıyorken kitap satın almayı hak etmediğimi düşünürüm ama yine de yaparım. Bu utancın beni kitap okumaya iteceğine inanıyorum çünkü. Neyse, böyle günleri böyle okuyamayarak geçirirken sık sık uğradığım kitapçıda bir kampanyaya denk geldim. Fiyatlar çok uygundu ve kampanyadaki kitapların neredeyse hepsi historical romanlardı. Ben aslında bu türün okuyucusu değilim ama okumak da istiyordum. Bunu fırsat bilip rastgele üç roman aldım. Tenimdeki Mühür de onlardan biri, en çok merak ettiğim de oydu. 

Ayın sonlarına doğru başladım okumaya, hala pes etmiş değilim. Konusu da gayet güzel, umarım beni bu durumdan kurtaran kitap olur kendisi. Okuyanınız varsa kitap hakkında heveslendirici şeyler yazabilirsiniz, minnettar olurum.


İzlediklerim

Filmler

*The Photographer of Mauthausen (2018) 2/5

*The Shining (1980) 5/5

Kendisi Kubrick'in en sevdiğim filmlerinden biridir. Bir kez daha izledim ama etkisi hala aynı, hala aynı.

*Shrek (2001) 5/5

Seride en sevdiğim film ilki. Keyiflenmek için bir daha izledim.

Diziler

*Full House | 4-5-6. Sezonlar

Güzel şeyler çabuk bitermiş ya, bu diziyi nasıl bu kadar çabuk tüketiyorum, anlamıyorum.

*Dark | 1. Sezon

Ay çok güzeldi. Aslında ikinci sezonu çıkana kadar izlememe kararı almıştım ama dayanamadım. Umarım çok bekletmezler.

*Love Death+Robots | 3 Bölüm

Bana nedense Black Mirror'ı hatırlattı, hoşuma gitti. Yavaş tüketmeye dikkat ediyorum :D


Aşağıya beni okumaya heveslendirecek yorumlar bırakın lütfen, ihtiyacım var. Bir de son zamanlarda çok fena K-Drama izleyesim var ama Netflix'dekiler ilgimi çekmiyor. Birkaç gün önce The Smile Has Left Your Eyes diye bir diziye başladım, güzel görünüyor ama bilemiyorum. İzleyenleriniz varsa düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın. Ona da ihtiyacım var. 

Şimdilik bu kadar. 

Siz bu ay neler yaptınız?

Benimle paylaşın!

Ve sağlıcakla kalın!

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Bence mevsimsel bir durum bazen bana da olabiliyor özellikle de aynı tür kitapları art arda okuduğum zaman türü değiştirip farklı bir kitap seçerim kesinlikle işe yarar tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe yarıyor gibi şu an, umarım yeniden o duruma geri dönmem.. Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim :')

      Sil
  2. Güzel bir derleme olmuş. Umarım beklediğiniz verimi alırsınız.

    YanıtlaSil
  3. Bazen bende de okuyamama ayları oluyor, durma noktasına geliyorum ama biz kitap okumayı seven insanlarız bu yüzden okuyamama aylarını atlatabiliriz Gözde! :)) Faust gözüme çarpıyordu kitaplıktan bir süredir, ertelemeye karar verdim an itibariyle :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, sancılı bir süreç oluyor ama geçiyor bir şekilde. Benimki de umarım yakında geçer :D

      Sil
  4. Bazen okunmuyor. Sizi çok iyi anlıyorum. bende zaman zaman o duruma düşüyorum. bahar daha güzel olacak ve çok okuyacaksınız:)

    YanıtlaSil
  5. The Shining benim de yönetmenden favorim. Ben filmi yakın zamanda izledim ve çok etkilendim.

    Üç haftadır tek sayfa bile okuyamamış biri olarak kendin için olmasa bile benim için oku :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film ayrı etkileyici, analizleri ayrı :D Şu son dediğin beni inanılmaz motive etti Şule abla, çok teşekkkür ederim ^.^

      Sil