Mim : Blog Yazarlarını Tanıma


Herkese merhaba,

Epey oldu mim yazısı yazmayalı. Aslına bakarsanız kitap yorumlarını bile düzenli yayınlamaya yeni yeni geri döndüm ya neyse. 

Ben yazılarımda kendimden çok bahsederim aslında, kitap yorumlarımdan, dizi önerilerimden olsun benim hakkımda çok şey öğrenebilirsiniz. Bu mim de beni, bizi, blog yazarlarını biraz daha tanımak adına. Beni mimleyen, Bir Sosyolog Bir Kitap ve Hayal blogunun sahibi İzel'e çok teşekkür ederim. Onun mim yazısını buradan okuyabilirsiniz.



1- Nerelisin?

Kütahya'da doğdum ve orada büyüdüm. Fakat yaklaşık dört yıldır İzmir'de yaşıyorum. Burası kendimi bulduğum şehir olabilir, İzmir artık benim vazgeçilmezim.

2- Burcunuz?

Koç burcuyum ama burçlara pek inanmadığımdan özelliklerini filan hiç bilmem.

3- Bloglarda en çok ilgini çeken şey nedir?

Okumadığım kitapların ya da izlemediğim filmlerin incelemelerinden çok okuyup izlediklerimin eleştirisini okumayı daha çok seviyorum aslında. Başka insanların ne düşündüğünü merak ediyorum, bu tür şeyleri farklı bakış açılarından okumak hoşuma gidiyor. Bir de gezi yazılarını ilgiyle okuyorum, özellikle gitmeyi istediğim yerleri detaylıca anlatan yazılara bayılıyorum; hevesimi arttırıyorlar.

4- En sevdiğin mevsim?

Aslında her mevsimi ayrı seviyorum ama denize girebildiğim için yaz diyeceğim.

5- Yabancı dil biliyor musun?

İngilizce ve Almanca biliyorum. Bu sene Rusça öğrenmeye de başladım, umarım onu da ilerletirim.

6- Boş zamanlarını nasıl değerlendiriyorsun?

Film veya dizi izlemekle. Ve yazmakla... Ve çeviri yapmakla...

7- En son hangi kitabı okudun?

Beyaz Zambaklar Ülkesinde'yi okudum ve çok beğendim. Herkesin okuması gereken bir kitap bence. Yorumuna şuradan ulaşabilirsiniz.

8- Hayatında pişman olduğun bir şeyi anlatır mısın?

Aklıma hiçbir şey gelmiyor :D Aslında ben çok anlık, geçici pişmanlıklar yaşayan bir insanımdır. Mesela otobüste, keşke buraya değil de şuraya otursaydım sorunsalını devamlı yaşıyorum :D

9- Tuttuğun takım var mı?

Fenerbahçe.

10- Çantanda eksik etmediğin şeylerden bazılarını yazar mısın?

Cüzdanım, bir şişe su, o sırada okuduğum kitap, kulaklıklarım ve not defterimle kalemim.

11- En sevdiğin içecek?

Çay.

12- Blogunuzdan hiç para kazandınız mı?

Hayır. Aslında kazanabileceğimi de düşünmüyorum :D


Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Seni de tanımak çok güzeldi. Bende İngilizce öğrenmek istiyorum ama üşeniyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ^.^ İstek ve heves olduktan sonra öğrenirsin bence çabucak. İstemek başarmanın yarısıdır :D

      Sil
  2. Güzel bir blogun var Gözde'cim. İstersen para kazanabilirsin ama uğraşmak istemiyorsun sanırım. Zaten kitap blogları öyle büyük paralar kazanmıyor. Anne-çocuk, moda, kozmetik, yemek vb. konularda blog yazmak lazım. Onlar da benim yazabileceğim konular değil :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, sanırım :D Çok teşekkür ederim bu arada ^.^

      Sil
  3. Binebildiğime şükredeceğim yerde :D Teşekkür ederim ^.^

    YanıtlaSil
  4. Düzenli yazı eklemek oldum olası beceremediğim bir şey. Bir zamanlar haftanın belli günleri, mesela her pazar ya da çarşamba, sektirmeden yazı eklemek gibi bir hedef koymuştum ama bir kere bile bu hedefe uygun hareket edemedim.:) Ben de akışına bırakıp bazen haftalarca yazmazken bazen günde dört beş yazı ekliyorum kendi blog'uma. Bitmiş yazıları günü gelsin de öyle ekleyeyim diye bekleyemiyorum.:) Yazmayınca da zaten ekleyecek bir şey olmuyor.:)

    Çay konusunda kesinlikle aynı zevki paylaşıyoruz.

    Para kazandıran bloglar genelde hep daha çok para kazanmak için algı yönlendirmesi amacı taşıyan, yanlış ve taraflı bilgiler veren, insanların ihtiyaçlarını ve hayallerini sömüren bloglar oluyor. En samimi blogların para kazandırmayan bloglar olduğunu düşünüyorum. Tabii yanılıyor olabilirim de...

    Unutmadan, bir Beşiktaşlı olarak kitap okuyan, yazı yazan, blog tutan bir Fenerbahçe taraftarını gönülden tebrik ediyorum. :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloga yazı girme konusunda plan yaptığımda kendimi bir şey yapmaya zorlanmış hissediyorum; dolayısıyla yazdıklarım samimi değil zorlama geliyor bana. Ben de o yüzden canım istediği zaman yazıyorum, böylece kendimi sıkıntıya sokmadığım için daha sık yazıyorum ve yazılar can sıkıcı olmuyor. Yani, en azından ben öyle sanıyorum umarım yanılmıyorumdur :D Para kazandıran bloglar konusundaki düşüncene katılıyorum, samimi değiller. Kendi halinde takılan bizler daha sevimli ve mutluyuz bence :D

      Sil
  5. Google da aratırken blog yazarları tanıma mimini sizinde yapmış olduğunuzu gördüm ve keyifle okudum. Bugün bende bu mim hakkında paylaşım yaptım uğramak isterseniz beklerim. :) ...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil