Aylık Rapor | Mart 2018



Mart çok hızlı geçti, ama yine de yorucu ve stresliydi!

Zaten ayın yarısı sınavlara hazırlanmak ve sınavlara girmekle geçti. Bu süre zarfında da hasta olmamla benim için çekilmez bir dönem oldu vize dönemi. Düzgünce dinlenemediğim için hastalığım çok uzun sürdü, normalde üç güne filan iyileşmem gerekirken bir hafta on gün hasta dolaştım etrafta. Bu durum doğal olarak okuma ve izleme aktivitemi de olumsuz yönde etkiledi. 

Yine de genel olarak mart ayı, güzellikleriyle hatırlayacağım bir ay oldu zira ne kadar yoğun ve yorucu geçse de iyi şeyler başıma geldi bu ay içerisinde.

Gelelim okuduklarım ve izlediklerime;


Okunanlar

Yukarıda sayıp döktüğüm nedenlerden dolayı bu ay yalnızca üç kitap okuyabildim, onlar da hep kısa kitaplardı. Hangi kitaba elim gittiyse hevessizlik peşimi bırakmadı. Önümüzdeki ay için arayı kapatmayı umuyorum.


- Babaya Mektup / Franz Kafka 5/5

Almanca Edebiyat Çevirisi dersimiz için birkaç sayfasını çevirmemiz gerekiyordu, bu vesileyle bir kez daha okumuş bulundum Babaya Mektup'u. Kafka'nın ne kadar derin, ne kadar ince ruhlu bir insan olduğunu bir kez gördüm, ona bir kez daha vuruldum.

- Ev Sahibesi / Dostoyevski 3/5

Bir yerde hikayenin gotik özellikler taşıdığını okumuştum ama kitaptan istediğimi alamadığımı düşünüyorum. 

- Vurun Kahpeye / Halide Edip Adıvar 5/5

Kitapla ilgili düşüncelerimi şu yazıdan öğrenebilirsiniz.



İzlenenler


- Psycho (1960) 4/5

Bates Motel'i izlemeye başlamadan öncülü olan uyarlamayı izlemek istedim. Filmden sonra diziye uçtum zaten, film de çok iyiydi.

- Bir Zamanlar Anadolu'da (2011) 5/5

Nuri Bilge Ceylan'dan izlediğim ilk filmdi. Nasıl bir şeyle karşılaşacağımı tahmin ediyordum az çok fakat bu kadar gerçekçi bir anlatım da beklemiyordum. Film fazlasıyla derindi, etkisinden hala çıkamadım. Çıkabilirsem hakkında bir yazı yazmayı düşünüyorum bloga, zira üzerine saatlerce konuşulabilir.

- Bates Motel (2013-17)  5/5

Bu ay çok film izleyemememin nedeni işte bu dizi. Gün içinde sonraki bölümünü merak ettiren, hep hakkında konuşturan, bitince boşluğa düşüren dizilerden biri Bates Motel. Kurgusu, karakterleri ve atmosferiyle beni kendisine aşık eden bir yapım oldu. Tavsiye ediyorum, mutlaka izleyin.

- Vurun Kahpeye (1964) 3/5

- Ayşecik Çıtı Pıtı Kız (1964) 3/5

- Fıstık Gibi Maşallah (1964) 3/5

- Şaka İle Karışık (1965) 5/5

- Serseri Aşık (1965) 3/5




Siz bu ay neler yaptınız?

Benimle paylaşın!

Yorum Gönder

7 Yorumlar

  1. Valla Gözde maşallah diyorum bence yine de iyi film izlemişsin,hele dizi olayını da katınca bence verimli geçmiş ayın.Benim o kadar vasattı ki mart ayı geri dönüp bakınca ne yaptım göremiyorum ama ne yapmadım'a bakınca böyle liste uzayıp gidiyor.
    Bu arada Vurun kahpeye yazının linki eklenmemiş sanırım sadece söylemek istedim ^^
    İnşallah ikimizin de Nisan ayı daha güzel geçer ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nisan'ın yarısına geldik, ben yoğunluktan yorumlara ancak cevap yazabiliyorum. Bu yıl cidden başımı derslerden, ödevlerden, sorumluluklardan kaldıramadım, bir an önce yaz gelmeli yoksa çıldıracağım :D Ayı yarıladık ben anca bir kitap okuyabildim.. Muggle üzgün :D

      Sil
  2. Psycho filmi en sevdiğim klasiklerden biri. Norman Bates karakterinden çok etkilenmiştim. Özellikle son sahnede oyuncunun performansını arada açar izlerim, mükemmel.

    Bir Zamanlar Anadolu'da filmini uzun zamandır izlemek istiyorum ama bir türlü ona sıra gelmedi. Yazınla hatırlamış oldum, en kısa zamanda izleyeyim.

    Martta ben de pek kitap okuyamadım, nisanda telafi etmek istiyorum. Şu ana kadar gayet iyi gidiyorum. Bir aksilik olmazsa bu ay çok kitap okuyacağım :-)

    Daha verimli bir nisan diliyorum canım :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telafi ederim diyordum ama durum Mart'tan daha da vasat benim için Şule abla, çok mutsuzum :D Eğer Norman Bates seni etkilediyse, Bates Motel dizisini izlemeni şiddetle tavsiye ediyorum. Karaktere can veren oyuncunun performansını biz ailecek çok ama çok beğendik. :')

      Sil
  3. Sınavların denk geldiği aylar hep böyle geçiyor :/ Babaya Mektup beni de etkilemişti, Kafka'dan okuyup etkilenmediğim bir şey yok ya neyse :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okul çok büyük engel, bir an önce bitmeli :D

      Sil
  4. Uykusuzluk en berbat şey, insanın psikolojisini acayip etkiliyor. Aman kendine dikkat et İlkaycım :')

    YanıtlaSil