Pazar 6'lısı : Geçmiş Yazları Hatırlatan 6 Kitap


Herkese ağustos ayının son pazar gününden merhaba!

Pazar 6'lılarının hep bir başını bir sonunu yakalıyormuşum gibi gelse de temaları bir yere not ediyorum, yapamadıklarımı da yapacağım mutlaka.

Bu haftanın konusu bize geçmiş yazları hatırlatan kitaplar. Bu hafta biraz eskileri yad edeceğiz yani, en sevdiğimm...

Öncelikle söylemeden geçmek istemiyorum, bana bu yazı hatırlatacak kitaplar - okuduğum bir avuç kitap içinden - İhsan Oktay Anar'ın kitapları olacak sanırım. Bu yaz onun üç kitabını daha okudum ve işte bu kitaplar bu yazımı unutulmaz kılan etkenler arasında üst sıralarda : Efrasiyabın Hikayeleri, Amat ve Suskunlar.

Suskunlar dün bitti ve beni kendisine hayran bıraktı. Evet, yine. Becerebilirsem kelimelerimi toparlamayı yorumu gelecek.

Şimdi gelelim bana eski yazlarımı hatırlatan kitaplara;



1- The Night Circus / Erin Morgenstein | 2016 

Geçen sene yazın bu kitapla birlikte okuma hızım düşmüştü, belki de ana dilimde olmadığı içindi bilmiyorum ama kitap harikaydı. Hatta yavaş yavaş okuduğuma sonradan memnun bile olmuştum. Sonrasında kitap hakkında yabancı bir arkadaşımla da oturup sohbet etme imkanım olduğundan kitabı ve okuduğum dönemi asla unutmayacağım sanırım. 

2- Ölümcül Oyuncaklar Serisi / Cassandra Clare | 2015

Sevmeyeni çok olsa da Ölümcül Oyuncaklar benim beğendiğim bir seridir, her ne kadar ne dizi ne de film uyarlamasını sevsem de kitap serisinin oldukça kaliteli olduğunu düşünüyordum. Şimdi okusam aynı şeyleri düşünür müyüm bilmiyorum ama 2015 yazında manyak gibi okumuştum seriyi. Manyak gibi diyorum çünkü şimdi, son iki yazdır seri okuyamıyorum ve bu beni fena üzüyor. İlk kitapları okuyup sonrasında devamını getirmiyorum. Seri okumayı özledim kısacası.

3- Keşke Senden Nefret Edebilseydim / Lucy Christopher | 2015

Bu kitabı hatırlamamın sebebi konusu filan değil. Geçtiği mekan. Hikaye çölde geçiyordu ve o yaz İzmir felaket sıcaktı. Zaten hangi yaz değil ki? Neyse, karakterin sıcaktan bunalma sitemlerini okurken ben de nefessiz kaldığımı hissediyordum. Kitapla ilgili aklımda kalan en büyük şey bu sanırım.

4- Son Fedakarlık (Vampir Akademisi) / Richelle Mead | 2014

O sene ev taşımıştık ve ben deli gibi Son Fedakarlık okumaya çalışıyordum. O kadar iş arasında kitap okuduğum için az azar işitmedim değil ama son kitap olduğundan çok merak ediyordum. Kitabı bitirdiğim anı hiç unutmam mesela, ev curcunaydı hala ve ben son bölümü okuyabilmek için düzenli, derli toplu bir ortama ihtiyaç duyduğumdan sadece kilim serili balkona kapanmıştım. 

5- The Perks of Being a Wallflower / Stephen Chbosky | 2011

Lisede dil bölümünü seçmemle kendimi denemek istemiştim, gerçekten anlayabiliyor muyum ben bu dili diye. Anlıyormuşum. Okuduğum ilk İngilizce kitaptı ve büyük bir keyif almıştım okurken. Sonra da hakkında bir yazı yazmıştım o hevesle, hala da durur. 

6- Harry Potter ve Ölüm Yadigarları / J.K Rowling | 2010

Film çıkmadan önce sonunda okumak zorunda olduğum için okumuştum. Bana kalsa son kitabı asla okumazdım herhalde. Bir ara bunu ciddi ciddi düşündüm. Ne son kitabı okuyacak ne de son filmi izleyecektim ama beni biliyorsunuz, kararsız bir muggleım. O yazım, kitabı okuduktan sonra zaman zaman iç çekmekle ve kitabı görünce gözlerimin hemen dolmasıyla geçti. Atlatmak zordu.


Size geçmiş yazlarınızı hatırlatan kitaplar var mı?

Benimle paylaşın!


Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Vampir Akademisi'nin sadece ilk kitabını okudum, yıllar önceydi... :) Ama yazın değil, kışın okumuştum. :) Seriyi devam ettirmedim, neden bilmiyorum. :) Çok güzel bir liste olmuş emeğine sağlık! ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk kitabı sevdiysen diğer kitapları da seversin bence. Seri gittikçe güzelleşiyor bence çünkü. Teşekkür ederim ^.^

      Sil
  2. Harika olmuş Muggle!
    Ah ah,bilirim Harry Potter son kitabını,bitmesi hala kalbimde bir yara :( Bu yazımı anlatacak kitaplar Hermann Hesse başyapıtları;Demian,Siddhartha,Bozkırkurdu.Eski yazlarımdan ise bir solukta bütün seriyi yalayıp yuttuğum Gerritsen'in Rizzoli&Isles'ı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerritsen'in o serisinden iki kitap okumuş ve çok beğenmiştim fakat devam etmedim. Belki sonra :')

      Sil
  3. Film çıktıktan sonra okumamak da çok zor ama nasıl dayanıyorsun :D Oku oku, her güzel şeyin bir sonu var :/

    YanıtlaSil