Mim : Yarıyıl Raporu ( Mid-Year Book Freakout : 2017 )


Herkese merhaba!

Son zamanlarda blogumdan o kadar uzaklaştım ki kendimi kötü hissediyorum. Aslında bu uzaklaşmanın tek bir sebebi var; kitap okuyamamam. 

Şu günlerde "okuyan bir muggle" dan çok, "gezen, tozan ve eğlenen bir muggle" oldum. 

Uzun süredir, Temmuzun başından beri bir okuyamama durumu yaşıyorum ve yakın zamanda geçecek gibi görünmüyor. Okuma hızım düştü filan da değil, okuyamıyorum hiç yani. Vicdanım her ne kadar sızlasa da, ayın başında okumaya başladığım kitap harika bir kitap olsa da ve onu çok merak etsem de elim kitaba gitmiyor. Ayın bitmesine on gün kalmış ve ben hala bir kitabı bitiremedim kısacası, bitirecek gibi de değilim. Rezillik cidden.

Neyse, bu can sıkıntısının arasında Eslem beni kafa dağıtacak, eğlenceli bir mime davet etmiş. Yılın yarısında okuduğum kitapların bir nevi raporu niteliğindeki bu mimi yazarken belki biraz okuma hevesi oluşur içimde. Kendisine çok teşekkür ediyorum, onun keyifli yazısını da buradan okuyabilirsiniz.




01. Şu ana kadar okuduğun en güzel kitap? 

- Yüzyıllık Yalnızlık / Gabriel Garcia Marquez

02. Şu ana kadar okuduğun en iyi devam kitabı?

- Kan ve Yıldız Işığı Günleri / Laini Taylor

Okumak istediğim bir sürü seri olmasına rağmen okuduğum tek seri şu anda bu - bir de Bayan Peregrine var ama onu okudum saymıyorum, çevirisi beni benden almıştı. O yüzden mecburen bu kitap sene başından beri okuduğum tek devam kitabı aslında.


03. Okumak istediğin ama henüz okuyamadığın yeni çıkan bir kitap?

- Bir İz Bırak / Veronica Roth

Aslında çok da merak etmiyorum ama yeni çıkanlar arasında en merak ettiğim bu sanırım.



04. İkinci yarıda çıkmasını çok beklediğiniz bir kitap?

- Yok :D

05. Sizi hayal kırıklığına uğratan kitap?

- Austen Diyarı / Shannon Hale

Suç tamamen bende. Beklentilerimi -nedense- çok yüksek tutmuştum. 

06. Sizi şaşırtan bir kitap?

- Aya Yolculuk / Jules Verne

Sonunun bu kadar gerçekçi olmasını hiç ama hiç beklemiyordum, o yüzden çok şaşırmıştım.

07. Favori yeni yazarınız?

- İhsan Oktay Anar. 

Yazarın şimdilik üç kitabını okudum ve hepsini çok beğendim. Anar artık kendi edebiyatımızda en sevdiğim yazar oldu. Kitaplar hakkında düşüncelerimi okumak için tıklayın; Puslu Kıtalar AtlasıKitab-ül Hiyelİhsan Oktay Anar (Keşfettiğim Yazarlar #1)

08. En yeni kurgusal aşkınız?

- Duman ve Kemiğin Kızı'ndan Akiva. 

İlk kitapta abartıldığını düşünüyordum ama ikinci kitapta ben de aşık oldum kendisine. Öyle işte.. ^.^ 

09. En yeni favori karakteriniz?

- Otostopçunun Galaksi Rehberi'nden Marvin.

O hayata karşı yılgınlığını, olumsuzluğunu ve melodramatikliğini kendime benzetiyorum. Bu yüzden bu seride de en sevdiğim karakter Marvin, iyi ki var.

10. Sizi ağlatan kitap?

- Ölüm Yadigarları. 

Bu yılın başında bir kez daha okuyup bir kez daha bir sürü ağlamıştım.

11. Sizi mutlu eden kitap?

- Adulthood is a Myth

Karikatürlerden oluşan bir kitap ve ben bir yolculuk sırasında okuyup bitirmiştim. Çok doğru tespitler mevcut kitapta ve acayip eğlenceli. 

12. En beğendiğiniz kitaptan uyarlanan film?

- Fantastik Canavarlar

13. Bu yıl yazdığın favori kitap yorumun?

- Yüzyıllık Yalnızlık / Gabriel Garcia Marquez

Okumak için, tıklayın.

14. Bu yıl satın aldığın en güzel kitap?

- Silmarillion / J.R.R Tolkien

Hala okumadım ama kitaplığımda duruyor olması bile beni mutlu ediyor.

15. Yıl sonuna kadar neleri okumak istiyorsun?

- Neleri okumak istemiyorum ki. 

Cidden, bu cevabı verirken hiç utanmadım. Okuyamama durumunu bilenler nasıl bir ruh hali içinde olduğumu anlıyorlardır. Bir an önce yeniden okuyabilmem dileğiyle...


Sanıyorum mimi çoğu kişi yaptı; fakat yapmayanlar varsa onları mimliyorum tüm ciddiyetimle.

Siz yılın ilk yarısında neler okudunuz? Enleriniz neler?

Benimle paylaşın!


Yorum Gönder

13 Yorumlar

  1. Kitap okuyamamam...Sıcaktandır o sıcaktan. :)

    YanıtlaSil
  2. Okuyamama, elinin kitaba gitmemesi gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Maalesef insanı bazen gelip buluyor bu durum. Umarım en kısa zamanda kurtulursun bu durumdan ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çok kötü.. Umarım, teşekkürler :')

      Sil
  3. Okuyamama durumu bende de olan bir durum ona da yapacak bir şey yok, geçmesini bekliyorum :). Genelde elime o zamanlar kolay okunan kitaplar ya da sevdiğim yazarların kitabını alırım bu rehavetin üstümden kalkması için.

    Puslu Kıtalar Atlası'nı kütüphaneden aldım. Eski kelimelerle yapılan giriş beni korkutsa da şu an ankette önde. Ben de merakla okumayı bekliyorum :).

    Ahh Ölüm Yadigarları, ahh Harry Potter!

    Çok da üzülme boş oturmamış gezmiş tozmuşsun ne güzel, hem yaz şimdi açık havada olmak lazım, sohbet etmek gülmek eğlenmek lazım :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kendimi en azından eğleniyorum diye avutuyorum :D

      Sil
  4. Ah bu sıcaklar cidden büyük problem :( Yaz gelsin daha çok okuyacağım diyorum ama sıcaklardan ben de zor okuyabiliyorum.
    Austen Diyarı konusunda biraz suçlu hissediyorum. Çok övüp beklentileri arttırdığım için :D Akivaya ilk kitapta pek ısınamamıştım ben de. İkide ne olmuş olabilir ki seni böyle kendine aşık etti merak ettim :D
    Otostopçunun Galaksi Rehberini alıp okumak istiyorum ben de. Yeni baskıları leziz görünüyor :'))
    Bu sıcakta vakit ayırıp cevapladığın için çok teşekkürler tatlış :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ya, okul döneminde daha çok okuyorum aslında, garip :D Ne suçlusu kız, saçmalama. Ben gereksiz heveslendim nedense :D Akiva ikinci kitapta daha çok ilgimi çekti sanırım ne bileyim :D Ne demek, çok eğlendim yazarken :')

      Sil
  5. Salam. Məsələn mən bu mimi belə cavablandlra bilməyəcək dərəcə az oxudum təəssüf ki. :( Səbəb əvvəllər iş oldu. Səhərdən axşama işləyib evə gələndə isə 1-2 saat sonra yuxuya gedirdim :D Ancaq oxumaga başladığım və çox bəyəndiyim bir kitab vardı. (adı sirr qalsın yayımlayacağım zaman bilərsən ;))Kitab çox bəyənsəm də bitirməmişəm. Səbəb sonunun məni depresiyaya çəkməsindən qorxumdur. Kitab oxuya bilməmə xəstəlikdir sanki və əvvəllər mən də sadəcə blogger dostlarımdan bir neçəsində görmüşdüm. Sonra bir baxdim məndə də var və çoox çətin (zor/difficult) vəziyyətdir. Ən çox diqqətimi çəkən kitab Aya Yolculuk / Jules Verne- oldu. Bir də 2 favori karakter səbəbiylə seçdiyin kitabları sevdim. Oxumaq həvəsi gəldiş Amma problem kitaba həvəsdə deyil ki sadəcə əlimə kitabı alıram sonra bir az oxusam da kitabı sanki oxuya bilmirəm. Halbuki çox bəyəndiyimdir. Biz bundan bir qurtulsaq. :)) yenə yazdım doldurdum buraları, danışmağa başlayanada belə olur, sorry ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyamamak cidden biz gibi kitap severler için büyük problem gerçekten. Allah kimsenin başına vermesin :D Bahsettiğin kitabı çok merak ettim, hemen yayımla, hatta belki yayımlamışsındır? Aya Yolculuk cidden çok değişik bir kitaptı, dediğim gibi özellikle sonu benim için fazlasıyla beklenmedikti. Ben toz pembe bir son bekliyordum :D Uzun uzun yazman hoşuma gidiyor, yorumlarını okurken keyif alıyorum. ^.^

      Sil
  6. Ayy, amin inşallah ama yaz bitene kadar böyle devam edecek gibi görünüyor :D

    YanıtlaSil
  7. Fantastik Canavarlar'ı hala izlemedim ya. Beğenmem korkusuyla elim gitmiyor filme. Tatil bitmeden izlesem iyi olacak.

    Okuyamama durumu bende de var. Suçu hep sıcaklara atıyorum. Dizilere sardım, sabah akşam Scrubs izliyorum. 20 dakikalık bölümler çok iyi geliyor :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenirsin bence ya :D En azından müzikler seni alıp götürür diye düşünüyorum. Ama cidden sıcaklarda okunmuyor ki, bizim suçumuz kesinlikle değil :D 20 dklık diziler benim de çok hoşuma gidiyor ya tek problem bağımlılık yapmaları ve zamanın nasıl geçtiğini anlamayıp saatlerce dizi izlemen :D

      Sil