Muggle'dan Öneriler #1 | Birkaç Film (Gerilim-Korku)


Aslında izlediğim güzel filmlerin öneri yazılarını tek tek yazıyordum şimdiye kadar fakat son zamanlarda o kadar iyi film izledim ki ayrı ayrı öneri yazısı yazmaya kalksam parmaklarım yorulur herhalde. Yine arada izlediğim tek tük muhteşem filmlerin yazılarını ayrı olarak, inceleme adı altında yazabilirim zira insana çok şey düşündüren, çok şey hissettiren, insanda büyük farkındalıklar yaratan yapımlar mevcut. Bu yazı dizinde izlerken keyif aldığım, önerilmeye layık filmleri tavsiye edeceğim yalnızca. 

Öyle işte.

Busanhaeng

 (2016)


IMDB Puanı : 7,5

Eğer siz de bir filmi izlemeden önce IMDB puanına bakıyor ve farkında olmasanız da bu puana göre hareket ediyorsanız zaten şu değerlendirmeyi görünce gidip izlemeniz gerekir filmi. Kore yapımı olan bu filmde, Busan'a giden bir trene binen baba-kızın bakış açısıyla izlemeye başlıyoruz hikayeyi. Şehirde meydana gelen garip olaylar sonucu insanlara hızlı bir şekilde bir tür virüs yayılıyor ve bu insanlar saniyeler içinde, bizim tabirimizle zombiye dönüşüyorlar. Busan trenine binen yolcular önce bu salgından, şehirde meydana gelen kaostan habersiz. Fakat bir yerde başlayan bu salgın belki de saatler içinde tüm ülkeye yayılıyor. Kötü olansa virüs kapmış bir kişinin son anda trene binmiş olması. 

Kore yapımı bir zombi filmi deyince akıllara çok hoş görüntüler gelmiyor, farkındayım. Ben de önce tereddütle yaklaştım fakat izlemeye başladıktan sonra hızlı gelişen olaylar, aksiyon, gerilim beni aldı götürdü. Yerimde duramadım kısacası izlerken ve ben açıkçası bu filmde aradığımı sonuna kadar buldum. Güzel bir gerilim izlemek istiyorsanız, fantastik öğeler izlemeyi de dert etmiyorsanız Busanhaeng şiddetle tavsiyemdir. 



Before I Wake

(2016)


IMDB Puanı : 6,1

Bana göre kaliteli gerilim/korku filmi bulmak çok zor. Çoğu beklentilerimi karşılayamıyor. Bu yüzden bu tür filmlerde ben İmdb puanını 6+ olarak baz alıyorum. Hiç yoktan iyidir mantığıyla.

Çocuklarını kaybetmiş bir anne-baba yeni bir hayata başlamak için bir çocuk evlat edinmek isterler. Yurdun müdürü onlara Cody ismindeki çocuğu önerir ve çocuğun bazı problemleri olduğunu, annesinin o çok küçükken öldüğünü ve o güne dek evlatlık gittiği ailelerde bir takım sorunlar yaşandığını anlatır. Karı-koca bu çocuğa biraz da acır ve onu evlatlık edinmeye karar verirler.

Cody sessiz bir çocuktur ve uyuma problemleri yaşamaktadır. Uyuduğunda ortaya bir canavarın çıktığını ve kötü şeyler yaptığını anlatır. Hatta ona göre annesini bile bu canavar yemiştir. Yeni anne-baba çocuğun anlattıklarını hayal gücüne verir ve ciddiye almaz. Onun içini rahatlatıp uyumasını sağlarlar. Çok geçmeden fark edecekleri şey gerçekten inanılmazdır : Çocuk uyuduğunda rüyasında gördükleri gerçek olmaktadır. Bu önce kulağa muhteşem bir şey gibi gelse de Cody yalnızca güzel rüyalar görmemektedir, kabusları da gerçeğe bürünüyordur. 

İtiraf etmem gerekirse filmin sonunu izleyene kadar ortalama bir korku filmi olduğunu düşünüyordum. Fakat sonda yaptıkları açıklamalar öyle dokundu ki bana film favorilerim arasına girdi. Yine fantastik yönü ağır basan filmler izlemekten hoşlanıyorsanız mutlaka izlemeniz gereken bir film Before I Wake. 


The Visit

(2015)


IMDB Puanı : 6,2

Yavaş ilerleyip sonra birden manyağa bağlayan film. Aklımda bu şekilde kalmış.

Annelerinin bir meşguliyeti sebebiyle iki kardeş daha önce hiç görmedikleri büyükanne ve büyükbabalarının yanına giderler. Anneleri ile araları biraz açık olan büyükler torunlarını büyük mutlulukla karşılarlar. Sonra tuhaf olaylar olmaya başlar.

Hikayeyi iki kardeşin el kamerasından izliyoruz ki bu şekilde çekilen korku filmleri bende iki kat etkiye sebep oluyor, yani daha çok korkuyorum. İlk önce bundan hoşlanmayacağımı sanmıştım, bir de film yavaş ilerliyordu fakat kendi kendime yarım saat izlemeye söz verdim. Yarım saat geçti, tam filmi kapatacaktım ki akla zarar bir sahne geldi ve beni yerime resmen çiviledi. O dakikadan sonra olanlar beni gerçekten çok gerdi ve birkaç yerde çığlık attım sanıyorum. 

Özellikle sonlara doğru gerilimin dozu iyice arttı. Eğer böyle filmlerden olması gerektiği kadar korkuyorsanız, bu filmi yalnız izlemeyin bence. Ama kesinlikle izleyin. 


Umarım bu yazı dizisine düzenli olarak devam edebilirim. Sadece film önerileriyle sınırlı kalmak da istemiyorum. Öneri yazısı okumayı çok sevdiğim gibi yazmayı da çok sevdiğimden kalıcı olsun istiyorum, bir anlık heves olmasın.

Umarım sizin de bu tip yazıları okumak hoşunuza gidiyordur. 

Yukarıdaki filmlerden izledikleriniz varsa, düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın!

Gerilim-Korku türünde film önerileriniz varsa aşağıya yorum olarak bırakmayı da unutmayın!

Bir sonraki öneri yazısında görüşmek üzere!

Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. ilk filmi izləmişəm. digərləri maraqlı gəldi. Amma qorxu filmi sevməyənlərdənəm. ;) Yenə də sevənlərə məzləhət görəcəm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ikinci film o kadar korkunç değil, daha çok dram :D

      Sil
  2. Ben gerilimi çok sevmeme rağmen korkuyla aram hiç mi hiç yoktur :). Filmlerin hiçbirini izlememişim :). İlk filme bir bakarım zombie filmlerini severim çünkü :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korku filmlerinin çoğu bana saçma geliyor, o yüzden ben de gerilimi daha çok seviyorum :D

      Sil
  3. Gerilim deyince aklıma direkt Alien serisi geliyor. Düşünmek bile beni geriyor hatta :D İlk filmi not edeceğim, ilgimi çekti. Bence mutlaka bu yazı dizisine devam etmelisin, özellikle takip edeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç izlemedim o filmleri, gerçekten o kadar gerilim mi? Bir bakayım o halde :D Teşekkür ederim ^.^

      Sil
  4. Hiçbirini izlememiş olmam :D Korku filmini arkadaşlarımla izlemeyi daha çok seviyorum, o zaman gülebiliyoruz, tek izleyince geriliyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşlarla korku filmi izlerken ben de dalgaya vuruyorum ama sonra yalnız kalınca acısı çıkıyor :D Yine de korkmayı seviyorum bir şekilde sanırım çünkü bu tür filmleri bulunca hiç kaçırmıyorum :D

      Sil
  5. Merhaba önerilerini dikkate alacağım. Bende fanatik bir korku filmi hastası olarak söylüyorum ki eski olsun yeni olsun hemen hemen bütün korku filmlerini izledim. Artık korku filmi izlemek bende bağımlılık yaptı :) Ama bir süredir film izlemeyi bıraktım artık kaliteli korku filmleri yapılmıyor sanki. Bilmiyorum izledin mi şeytan çarpması ( the exorcism of emily rose ) filmini izlemeni tavsiye ederim. Benim unutulmazlarım arasında :) İyi seyirler. Vesselam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, çok korku filmi izleyince artık kalitelisine denk gelme olasılığı düşüyor ne yazık ki... Şeytan Çarpmasını izledim, fena filmdi. Teşekkür ederim yine de tavsiyen için :')

      Sil
    2. İzlemiş olmana sevindim :) Rica ederim :)

      Sil
  6. Bu yıl bir ara korku filmlerine dadanmıştım, yine öyle bir şey olursa listeni mutlaka dikkate alıcam :D Özellikle Before I Wake'in konusu hoşuma gitti. Ne yapsam sahurdan önce izleyip gece uyuyamasam mı sonra acaba? :D
    Train to Busan'ı bayağı beğenmiştim ben de. Bir zombi gerilim filminden çok daha fazlasıydı. Geçenlerde kardeşim de izledi ve başka yok mu böyle film diye soruyordu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Before I Wake öyle uyku kaçıracak türden bir korku filmi değil bak, izledikten sonra hak vereceksin bana. Çok özel bir korku filmi bence.. Train to Busan gibi film var mı ben de merak ediyorum, bulursanız haber edin :D

      Sil