Muggle Postası #4 // Yıllardır Gelecek Postasında Saklanan Gizli Karakter : Kızıl Cadı


Harry Potter tasarımcıları, yıllardır filmlerdeki gazetelerde bir karakter saklıyorlardı. Ve şimdi o karakter, Fantastik Canavalar'da yeniden karşımızda!

J.K Rowling'in büyücülük dünyasında, oldukça başarılı ve özgür bir basın mevcut. Birleşik Krallık'ta Gelecek Postası büyücü toplumunu güncel olaylar hakkında bilgilendirirken; New York'ta The New York Ghost halkı Grindelwald'ın yükselişi hakkında uyarıyor. 

Filmler için bu gazeteleri MinaLima stüdyosu tasarlıyor. J.K Rowling'in filmlerde mutlaka görünmesini istediği manşetlerin dışındaki tüm içeriğe MinaLima kadrosu karar veriyor. Yıllar boyunca gazetelerde Quidditch maçları ya da işe daha fazla cadı almakla ilgili haberler sokuşturdular. Bu, daha gerçek ve daha özgün bir büyücü dünyası oluşmasına yardımcı oldu.

"Şimdi biliyoruz ki, bu şeyler gerçekten dikkat çekmiş. Geçmişte hayranların bu tür şeyleri böylesine dikkatle incelediğini fark etmemiştik." diye konuştu MinaLima'dan Miraphora Mina. 

MinaLima aynı zamanda bir de gazetelere, hayranların yıllarda farkında olduğu, yinelenen bir karakter de yerleştirmekteydi: Kızıl Cadı. Bu karakter devamlı suç işleyip Azkaban'a girip çıkan bir holigan.

Kızıl Cadı ilk kez üçüncü Harry Potter filminde görüldü ve sonrasında da görülmeye devam etti. 1926 yılının başlarında geçen Fantastik Canavarlar filminin yayınlanmasıyla karakterin hikayesine bazı eklemeler yapıldı.

Bu karakterin büyücülük dünyasındaki ortaya çıkışlarını kronolojik olarak derledik. 

Kızıl Cadı ilk olarak Fantastik Canavarlar filminde, Gelecek Postası'nın bir manşetinde yer alıyor. Gizemli olarak nitelendiriliyor ve bir soruşturma altında olduğundan bahsediliyor. Nedenini bilmiyoruz.


The New York Ghost'un sayfalarında başka bir kızıl cadı daha görüyoruz. Mina'ya göre bu ikisi aynı cadı. Söylentiye göre Kızıl Cadı bu dönemde peruk hırsızlığı yapıyordu. 


Yaklaşık 70 yıl sonra Kızıl Cadı yeniden ortaya çıkıyor. Bu sefer Harry Potter ve Azkaban Tutsağı filminde, Gelecek Postası'nın bir baskısında yer alıyor. Sirius Black'in kaçışı en ön sayfada, fakat arkasında da Kızıl Cadı ile ilgili bir haber bulunuyor. Bertie Bott'ın Her Lezzetten Fasulyeleri 'nin toplatılmasında onun da parmağı olduğundan bahsediliyor. 

Bir yıl sonra Harry Potter ve Ateş Kadehi'nde, Kızıl Cadı yeniden sokaklarda ve daha fazla hilekarlık pesinde. Önce bir muggle futbol maçında tutuklanıyor.


Sonra, Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nda Kızıl Cadı, Gelecek Postası'nın ön sayfasında yer alacak kadar ünlenmiş durumda. Manşetteki Dumbledore haberinin altında ve Büyü Bakanı Cornelius Fudge'ın en şık büyücü ödülü alması hakkındaki makalenin hemen yanında, Kızıl Cadı'nın yeniden dışarıda olduğunu öğreniyoruz.


Bu noktadan sonra, elimizde Kızıl Cadı'nın maceraları hakkında bilgi verecek güvenilir bir Gelecek Postası yok. Fakat neyse ki Dırdırcı  bu hikayeye değiniyor. Harry Potter evreninde bu pek de güvenilir bir yayın değil fakat elimizde olan bu. 

İlk önce Dırdırcı bize Kızıl Cadı'nın sahte bir saç rengiyle Caxambu, Brezilya'da tutuklandığını söyledi. Bunun, Gelecek Postası'nın yazdığı, Kızıl Cadı'nın kurtulduğu Boya Patlaması haberi ile bir ilgisi var mıydı peki?

Daha sonra Dırdırcı, Kızıl Cadı'nın Boya Skandalı'nda yer almasından dolayı Azkaban'a gönderildiğini yazdı.

Fakat uzun süreliğine değil! Kızıl Cadı'dan aldığımız son işaretlere göre Azkaban'dan çıkmayı başarmış. Şimdi tek bildiğimiz, hala dışarıda bir yerlerde ve Balyumruk'u yağmalamak gibi daha bir sürü şeytanlık peşinde!







Kimilerine çok küçük, çok önemsiz gelebilecek bu detaylar benim çok hoşuma gidiyor. Gerçekten de çok mantıklı düşünülmüş dokunuşlar bunlar, haberde de denildiği gibi HP evrenini daha gerçek, daha orijinal hale getiriyorlar. 

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.

Benimle paylaşın!



Kaynak: independent.co.uk

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Vay be diyorum. Adamlar yıllar önceden planlama yapıp ona göre şekillendiriyor seriyi. Bizimkiler diziye başlayıp gerisini Allah ne verdiyse şeklinde getiriyor. Başıyla sonu arasında alaka kalmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ya, ben de hayranım bu tür ayrıntılara. Bizimkilerden bahsetmek dahi istemiyorum, çok karambole :D

      Sil
  2. Yazı okudukça daha çok ilgimi çekti ve tam Ateş Kadehini okurken bir "oha" demedim değil.Gerçekten her kitapta daha dikkatli mi olmak lazım diye düşünmüyorum değil.
    İlgimi çekti cidden *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben izlerken hiç böyle ayrıntı yakalayamıyorum :/ Ama çok süper böyle küçük dokunuşlar ya, hastasıyım :D

      Sil
  3. Şu kızıl cadıyı ucundan kıyısından görebilseydik keşke. Belki Weasleylerle akrabalığı falan çıkar. :D

    YanıtlaSil