Ne Var Ne Yok? | Ocak 2017

Finallerim bitti. 

Yani artık nefes alabiliyorum rahatça.

Yani gönlümce bloglayabilirim. 

- Bunu her gün bir yazı paylaşmamdan çoktan anlamış olmanız gerekiyordu.-

...



- Bu şarkı benden Nana'ya gelsin. Sevgilerr Nanacaaan ^.^ -


Herkese merhabaaa!

Bugün dışarıdan gelen neşeli çocuk sesleriyle uyandım ki bu başımıza son zamanlarda milletçe gelen şeylerden sonra hala rüyada olduğum hissini uyandırmadı değil açıkçası.

Neyse, dedim ki kendi kendime bayram değil seyran değil bu çocuklar neden bu kadar mutlu?

Kalkıp penceremden dışarı bakınca ne göreyim; her yer bembeyaz! İzmir'e kar yağmış ve ben bu yazıyı yazarken de hala yağıyor. Hem de hiç olmadığı kadar lapa lapa. Babamı aradım hemen sevincimi paylaşmak için - oysa düşününce insan kar yağıyor diye niye bu kadar sevinir ki? - ve onun söylediğine göre 20 yıl sonra ilk kez İzmir'e böyle kar yağıyormuş.

Tarihi hatırlamak gerek, 10 Ocak 2017.

İşte bugün böyle tuhaf, saçma bir mutlulukla uyandım ama bence mutlulukların en güzeli de böyle olanlar ve daha çok böylesi mutluluklara ihtiyacımız var. 



Her neyse...

Artık kendime vakit ayırabildiğime göre bende ne var ne yok bir yazayım dedim.  Finallerimi bir haftaya sıkıştıran her kimse - ya da kimlerse - buradan onlara sonsuz sevgilerimi gönderiyorum bu arada(!). 

Vizelerimden sonra, yani kasım ayının sonunda ve aralıkta üzerime bir rahavet çökmüştü. Sanki bir daha o sınav stresini yaşamayacakmış gibi davranmıştım. Fakat özellikle vizelerden sonra zaman çabuk geçiyor ve göz açıp kapayana kadar kendinizi finallerin pençesinde buluyorsunuz. 

Aman, yazının devamında bir daha sınav, final ya da vize lafı geçmeyecek. Geçiren ölüm yiyen olsun -_-

Geçtiğimiz haftalardan birinde, bir arkadaşımın daveti ve daha çok ısrarıyla, ilk kez FRP oynadım. Yani Fantasy Role Playing. Yani Fantastik Rol Yapma Oyunu - gibi bir şey. Hayal gücü ve doğaçlamaya dayalı bir masa oyunu. Fazlasıyla acemi ve bu konuda cahil olmama rağmen çokça eğlendim. Oyun farklı evrenlerde oynanabiliyor, her şey oyunu yazanın hayal gücüne bağlı fakat ben özellikle HP evreninde geçen bir oyuna katılmayı çok istiyorum şu anda. Umarım fırsatım olur çünkü müthiş bir şey :D - Buradan Mesut'a teşekkürlerimi gönderiyorum bir kez daha.. ^.^ 

Bu güzel etkinliğin dışında Aralık ve Ocak'ın ilk haftası benim için hep bir koşuşturmaca ve stresle geçti. Nedenini anlatayım hemen.

Blogumu takip edenlerin bildiği üzere ben geçen yıl Erasmus sınavına girmiş ve Almanya/Münih'e gitmeye hak hazanmıştım. Fakat yoğun bir sürecin sonunda yurt bulamamış ve hakkımdan feragat etmek zorunda kalmıştım. Evet, ne şanslıyım... -_-

Durum böyle olunca Almanya'da yaşayan teyzem beni bu yarıyıl tatilde oraya çağırdı. Aslında bu bir plandan ibaretti fakat Aralık ayının başında kesin olarak karar verdim gitmeye ve teyzemden resmi bir davetiye istedim. Teyzem oradan -sanırım Yabancılar Dairesi gibi bir kurum- bir belge hazırlattı ve gönderdi. Fakat posta bir türlü bana ulaşamadı. Onlara, yani teyzemlere postanın İzmir'e ulaştığını söyleyen bir mail gitmişken ben Ptt'den "Henüz Türkiye'ye ulaşmamış." cevabı alıp küplere bindim. - Yani şu Ptt'den bir kez de mutlu, memnun çıkayım, ne olur sanki. -

İşte bu davetiyeyi beklerken zaten kafamı başka bir şeye de veremiyordum. Geldi, gelecek diye bir türlü huzur bulamıyordum resmen. O gelmeden diğer belgelerimi de alamadım çünkü tarihlerin yakın olmasını istiyordum ne olur ne olmaz diye. 

Nihayet yeni yılda - yok o espriyi yapmayacağım ama siz anladınız :D - 2 Ocak'ta geldi davetiyem. Hemen o gün vakit kaybetmeden Nüfus Müdürlüğü'ne gittim, sadece bir tanecik kayıt örneği alabilmek için. Fakat şanssızlığım bir kez olsun peşimi bırakmıyor, bırakmıyordu.

Yeni kimlik olayından dolayı müdürlük tıklım tıkış insan doluydu. Sıra alınan makineleri kapatmışlardı, çok insan var diye. Numara yanan tabelaları bile kapatmışlar ki numara almak da bu durumda bir işe yaramıyordu. Evet, çok saçma. Ve insanlar, numara alabilenler bile numara kağıtlarını bırakmışlar, resmen bölmelerin önünde sıraya girmişlerdi. Kendimi bir devlet dairesinde değil de ilkokul kantininde gibi hissettim, fenaydı. Kalabalıktan hiç hoşlanmam hatta çok rahatsız olurum, korkarım. 



Ben de bu sırada, yani ortalık biraz boşalsın diye Emniyet Müdürlüğü'ne, pasaport protokol belgesi almak için indim. Neyse ki iki müdürlükte Buca'da Kaymakamlık binasının içinde. Şükür ki.

Pasaportla ilgili belgeyi de birkaç saate alacağımı söylediler. Yani orada umduğumdan uzun beklemek kaçınılmaz olmuştu. 

Neyse, sonunda birkaç saatlik beklemenin ardından o bir tanecik kayıt örneğimi alıp oradan arkama bile bakmadan uzaklaştım. Emniyette beklemem gerekmedi, yine şükürler olsun ki belgem hazırdı. 

Diğer tüm belgelerimi de derleyip vize hizmeti veren iData'nın İzmir şubesine, önceden randevu alıp gittim. Her şey tam tıkırında gidiyordu ki hiç ama hiç tahmin etmeyeceğim bir sorun çıktı. Uçak rezervasyonumda ön ismim olmadığı için yetkili belgemi kabul etmedi. Tek bir isim eksik olduğu için pılımı pırtımı topladım ve o gün başvuru yapamadım. 

Yeniden rezervasyon yaptırıp ertesi güne yeniden randevu almak zorunda kaldım. 

Neyse ki sonraki gün hiçbir sorun çıkmadan belgelerimi teslim ettim ve başvurumu yapmış oldum. Ayrıca iData'nın hizmetinden de gayet memnun kaldım. 

Aslında ben doğrudan konsolosluktan başvuru yapabilirmişim, bunu sonradan öğrendim. Böylece sadece vize harcını ödeyip, kurumun hizmet bedelini ödemek zorunda kalmayacaktım fakat ben Erasmus için başvuruya gittiğimde İzmir'deki Alman Konsolosluğu beni direkt iData'ya yönlendirmişti. Ben de bir daha taaaaa Balçova'ya gitmeye üşendim ve yine aynı prosedür işliyordur diye doğrudan iData'dan yaptım başvurumu. 30 Euro gibi bir hizmet bedeli var kurumun fakat başvuru yaparken belgelerinizi kontrol ediyor ve eksiklerinizi söylüyorlar. Bu da büyük bir yardım aslına bakarsanız. Yoksa eksik belge yüzünden konsolosluklar red cevabı verebiliyor ve yatırdığınız vize harcınız da yanıyor böylelikle. 

Kısacası sağlık olsun, şu an vizemin çıkmasını bekliyorum. Eğer merak edenler ya da ihtiyacı olanlar varsa pasaport ve vize alma sürecini daha ayrıntılı olarak, başka bir yazıda anlatabilirim. Zira ben bu süreçte çok araştırma yaptım fakat doğru düzgün bilgiler bulamadım bloglarda, belge listeleri de pek bir açık uçlu oluyor, fazlasıyla uğraştırdılar beni anlamak için. Her şeyi yaşayarak öğrendim kısacası. 



Kar da hala çok daha lapa ve çok daha hızlı yağıyor. Gerçekten bu İzmir'in uzun yıllardan sonra gördüğü en güzel kar yağışı bence. 

Şimdi gidip penceremin önüne oturacağım ve battaniyemin altında, sıcak bir sütlü&köpüklü kahve eşliğinde Sherlock'un yeni bölümünü izleyeceğim. 



Siz de bu aralar ne var ne yok?

Benimle paylaşın!

Yorum Gönder

21 Yorumlar

  1. Şu prosedürler insanı bir şeyler yapmaktan soğutur yeminle. Neyseki işlemlerini halletmişsin, sevindim adına. Bende ygs sınavına başvuracağım. Her yer kar olunca izin günümde evden çıkasım gelmedi. Bizde annemle açtık perdeleri kahvelerimizi alıp The 100'a başladık. 😊

    Sherlock'u çok merak ediyorum ama izlemeyeceğim. Bekletiyorum onu, hemen izleyip bitsin istemiyorum. 😁 Sana keyifli seyirler, sevgiyle kal.. 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın, hepsi birer formalite aslında ama elden bir şey gelmiyor... Ygs konusunda başarılar, umarım hedefine ulaşabilirsin :') Söz konusu Sherlock olunca haklısn ama ben dayanamıyorum :D İyi seyirler size de canısıı ^.^

      Sil
  2. Bunları "başıma gelenler" başlığı altında da anlatabilirmişsin :) Geçmiş olsun ve en kısa sürede vizeni alırsın umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatta "Vay başıma gelenler" :D Ne Var Ne Yok, fırsatım oldukça her ay yazdığım bir yazı dizisi olduğundan başlığı kalıplaştı. Umarım, teşekkür ederim :')

      Sil
  3. Vallahi her kış deli gibi yağsa ben yine özlerim, yağınca yine sevinirim.. O derece seviyorum karı :D

    YanıtlaSil
  4. Helal olsun ve tebrik ederim.Bir sürü yazı bekliyorum haberin olunca Almanya'ya gidince senden ^^
    Bir de bence çok iyi olur o prosedürleri yazman.Seve seve okurum inan.
    Kolay gelsin bu sürecin devamında da ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa umarım o süre içinde blogumdan uzak kalmam ^^ O halde en kısa zamanda yazayım şöyle bir, belki faydalananlar olur. Çok teşekkür ederim canım benim ^.^

      Sil
  5. İyi yılmamışsın ama Gözde tebrik ederim :D Devlet daireleri insanı 10 yıl yaşlandırıyor resmen. Veraya katılıyorum ben de. Biiiir sürü yazı ve fotoğraf bekliyorum senden bak :D Bolca gez gör tadını çıkar hadi ^____^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaç kez yılmanın eşiğine geldim de babam sağ olsun çok sabırlı davrandı benim mızmız tavırlarıma :D Teşekkür ederimm ^.^

      Sil
  6. PTT konusunda ne desem emin değilim. şöyle söyleyeyim Gözde, üç aya yakın evvel yolladığım bir kart vardı, yerini bulmuş değil hâlâ. belki de benim şanssızlığımdandır, ama bayağı bir üzülmüştüm o an ki; senin durumun sahiden insanın ayar olup atar yapası bir hadiseymiş. fakat sonunda işinin hallolmasına gerçekten sevindim bir deeee yazının başını okuduğum an şöyle bir ruh haline girmiştim! "blog ortamında rpg oynayan birisi!" açıkçası aynı tepkiyi rpg ortamında anime izleyenlere de veriyorum. asdf benimle bir zevke sahip insanları görünce mutlu oluyorum.
    cidden sevindim. şey aslında internet ortamında Harry Potter tabanlı rpg oynayacağın siteler mevcut. bunlar FRP'den farkı post by rpg olarak geçmeleri. yani anlatış yerine karakterinin öyküsünü yazarak devam ettirmen. şahsen benim bayağı bir hoşuma gidiyor. HP tabanlı sitelerden Veneficus'u örnek verebilirim. eğer ki Percy Jackson kurgulu ortamdan hoşlanıyorsan yine Othrys aktif sitelerden bir tanesi. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YAZARAK MIII? OMG!! Tam bana göre ama buuu! Beni bundan haberdar ettiğin için ne kadar teşekkür etsem azz! ^.^ Aynı zevke sahip olmamız beni de şu an accayip mutlu etti River! Percy Jackson henüz okumadım ama okumayı düşünüyorum ciddi olarak. Hemen önerdiğin siteye uçuyoruuum! :')

      Sil
  7. Benim de finallarim bitti!! Yaşasın!!
    Neyse ki tüm sorunlara rağmen halletmişsin işlerini 😀
    PTT'den beklediğim birkaç kargom var ve beni de korkutuyor ya 🙄
    Umarım eğlenceli vakit geçirirsin orada! 🎈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PTT'ye mümkün olduğunca az bulaşıyorum :D Çok teşekkür ederim! ^.^

      Sil
  8. Vizen bir an önce çıkar umarım çok uğraştırmışlar yav.
    Sherlock'un yeni bölümü mü çıktı? Tek severek takip edebildiğim dizi ki onu da edemiyormuşum öğrenmiş oldum. :(

    Klasik kitap okuma maratonuna kimler katılıyor bir liste yapsana, kim ne kitaplar seçmiş merak ediyorum. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırk yılda bir yeni sezon gelince, takip edememen normal bence :D Liste yayınlayan olmadı daha, geri dönüş alır almaz yayınlarım öyle bir liste :')

      Sil
  9. Gerçekten sabır isteyen bir gün geçirmişsin, öncelikle bunun için seni tebrik etmek lazım :( Umarım başka hiçbir problem çıkmaz, ne yazık ki bizde en ufak bir problemde bile kaç kaç yere gidip uğraşmak gerekiyor... İyi eğlenceler, acısını orada bol bol gezerek çıkartırsın artık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cidden büyük sabır ve azim istiyor bürokrasi işleri :D Çok teşekkür ederimm ^.^

      Sil
  10. Zaten bu sene bir Adana'ya kar yağmadı. Halbuki ben kar tatili yapmak istiyordum :-)

    Bloga bu kadar sık yazmandan çok mutluyum ama yazılarına yetişemiyorum. Hemen yorum yapamasam da mutlaka hepsini okuyorum.

    Sonunda Almanya'ya gidebilecek olmana çok seviniyorum. Senden gezi yazısı okumak da güzel olur. Sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiden iyi eğlenceler :-)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzmir de bir gün yaşadı karı ama olsun :D Almanya'da çok sık yazamayacağımdan korktuğum için acısını şimdi çıkarıyorum sanırım :D Blogda yayınlayamasam da mutlaka yazı biriktirir, dönünce yayınlarım ama :') Çok teşekkür ederim ablacım ^.^

      Sil
  11. Bu yazını hələ paylaşıldığı an oxumuşdum amma yorum yaza bilməmişdim. Nəhayət bigün yazım. Gözde çooox sevindim Jeffdən gələn hər mahnı gözəldi😍😍😍 Nəhayət Almaniyadan blog yazısı yazdığın yazılarını oxumaq istəyirəm 😉 o uzun dönəm haqda blogda yaz məncə də faydalı olar☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nihayet döndüm :D Blogu da çok özledim, yazı bombardımanına tutacağım burayı :D

      Sil