Muggle Postası #3 // Severus Snape'in Gözünden Harry Potter Kitapları



Biliyorum, biliyorum.

Başlığı görünce, haberi henüz okuyacaklar için, çok başka bir umuda yol açtığımı biliyorum ki bende de bu duygu oluşmuştu ilk okuduğumda. 

Ne yani? KİTAPLAR YENİDEN SNAPE'İN BAKIŞ AÇISIYLA MI YAZILACAK??!

Ahh, keşke. Fakat çok sevgili Jo'yu Hogwarts Tarihi'ni ya da Çapulcular dönemini yazmaya ikna edememişken böyle bir şeye kalkıştığını düşünmek bizim ahmaklığımız. Ama bir saniyecik bile hayal etmesi ne güzel değil mi? 

9 Ocak Melez Prens'imiz Snape'in doğum günüydü ve bu günün onuruna Pottermore'da Severus Snape'in Gözünden Harry Potter Kitapları başlığı altında kitapların onun bakış açısından özetleri yayınlandı. 

Hepimizin bildiği üzere Snape'in çelişkili bir karakteri vardı. Kimi zaman tam bir pisliğin teki gibi görünüp içten içe bir romantikti. Bir katil, aynı zamanda hassas bir ruhtu. Fakat her şeyden öte, o bir kahramandı. 

Pottermore'dan yayınlanan yazının alt başlığı şöyle : Ya başından beri asıl kahraman Snape olduysa?

Eee, yani. Kamon.

Neyse, görmemiş olanlar varsa haber vermek istedim. Dikkat edin okurken gözleriniz dolabilir. Fakat bence o, böyle hatırlanmayı hak edecek biriydi. 



Bu arada, Fantastik Canavarlar yazının çevirisini de paylaşmış. Oradan da yazıyı Türkçe olarak okuyabilirsiniz. 



Yorum Gönder

13 Yorumlar

  1. Snape benim sevdiğim karakterlerden bir tanesiydi, favorim değildi ama gerçekten severdim. Pottermore'a uzun zamandır girmediğimden son gelişmelere bakmamıştım. En son sanırım asa seçimi ve Ilvermorny binasının alımı için girmiştim, hatta Wampus çıkınca neden Thunderbird değil diye biraz içime oturmuştu, zira seçmen şapkada bile favori binam olan Ravenclaw'a seçilmemiştim. Açıkçası bu tarz bir yazı yayınamaları anlamlı olmuş, okurken duygulanmadım değil. Senin de yer vermen o kadar güzel ki Muggle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa benim de favori binam ravenclaw ama pottermore beni oraya secmedi, sanırım o ihtimas sadece harry'ye geçiliyor :D teşekkürler 😊😊

      Sil
  2. Vay be!
    Duygulandım.Bilmiyordum,sayende bilmiş oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de kitaplar böyle yazılsa tekrar gözyaşları sel olur ya 😢

      Sil
  3. Snape, unutulmaz bir kahraman. Hakkının yendiğini hep düşündüğüm kişi

    YanıtlaSil
  4. Ahh, çok hüzünlü değil miydi? Snape her zaman farklı olacak benim için.🙍🏼

    YanıtlaSil
  5. Hep sevdiğimi söyleyemem, seriyi okurken hiç ileri görüşlü düşünmemiş ve devamlı harry ile birlikte şüphe etmiştim her hareketinden ama sonrasında pişmanlığı ve içine oturan sevgisi büyük oldu 😔😢

    YanıtlaSil
  6. Paylaştığın için çok teşekkürler, Pottermore'a en son ne zaman girdiğimi hatırlamıyorum bile. Muhtemelen görmeyecektim.

    Özet olmalarına rağmen okurken duygulanmadım dersem yalan söylemiş olurum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok duygulandım... Ne demek, rica ederim :')

      Sil
  7. Snape benimde sevdiğim karakterlerden biri, asıl kahraman o bence seride. Onun ölümünde hep ağlamışımdır. 😢 Pottermore'a en son patronusumu öğrenmek için girmiştim o yüzden bu yazıdan haberim yok. Hemen girip okuyacağım. 😌

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilmez mi ya :/ Yine duygulanacağından eminim..

      Sil