Mim : Geriye Bakış 2016


Biliyorum, bir sürü mim birikmiş beklerken son mimlendiğim konuda yazmak biraz ayıp. Ama 2016 bitmeden bu değerlendirme tarzı yazıları hemen yayınlamam da gerekiyor. So...

En öncelikleeee beni bu mime davet eden Periodic Library blogunun sahibesi Eslem'e kucak dolusu sevgiler gönderiyorum. Onun keyifli mi keyifli mim yazısını da buradan okuyabilirsiniz!

Ben de onun gibi, bir yıl devirip hala blog yazıyor olmaktan dolayı çok çok mutluyum. 

2016 genel olarak iyi geçti, hatta ilk yarısı kötü ikinci yarısı daha iyi geçti diyebilirim. 

Bu yıl çok hayal kurdum, çok hayal kırıklığı yaşadım. Yüksek beklentilerim oldu, beklediklerimi çoğu zaman bulamadım. Stresli, yoğun ve kafa karışıklığıyla dolu upuzun bir dönem geçirdim. Kısacası aslında 2016 benim için hem fiziksel hem de ruhsal olarak yorucu bir yıldı. 

Her şeye rağmen sağlıklıyım, mutluyum, ailemleyim. 

Bakalım Eslem'in kategorize ettiği konularda hedeflerime ne kadar ulaşmışım...



Okunan kitap sayısı : 73

Sanırım bu, en en en mutlu olduğum konu. Geçen yıl okuma hedefim 50 kitaptı. Hedefimi aşıp 70 kitap okumuş ve bu yılın hedefini de 70 kitap yapmıştım. ( Her yazımda bıkmadan yüzsüzce söylediğim gibi ) hedefime aralık ayında ulaştım. Önümüzdeki yıl içinde bu yıl okuduğum kitap sayısını hedef olarak koyacağım. 

Yılın En Güzel Kitabı : Bu yıl gerçekten çok güzel kitaplar okudum, özellikle Klasik Kitap Okuma Maratonu'm sayesinde. Enleri sıralamaya kalksam cidden uzun bir liste çıkardı. 

Fakat bu yıl okuduğuma en sevindiğim kitaplar Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin kitaplarıydı. Yıllardır okumayı erteliyordum ve bu sene nihayet üçünü de büyük bir keyifle okuyup bitirdim. Sıra diğer Orta Dünya kitaplarında!

Kitapların yorum yazıları için;
Yüzük Kardeşliği
İki Kule
Kralın Dönüşü


İzlenilen film sayısı : 75

Film izleme konusunda her ay ne kadar coştuğumu aylık raporlarıma bir göz atanlar hemen anlayacaklardır zaten!

Bunun sebebini açıklamam gerekirse, biz evde normal şekilde televizyon izlemiyoruz. Yani bu kadar çok film izlememizin tek açıklaması sanırım bu. Televizyon kanalları bizde yok, uydu alıcımız filan da yok. Televizyonumuz var tabii, cihaz olarak yani ama biz internetle kullanıyoruz onu. İzleyeceklerimizi kendimiz seçiyoruz kısacası.

Hesapladım da neredeyse her 5 günde 1 film izlemişim. 

Eee, Allah bereket versin! :D

Yılın Filmi : Fantastik Beasts and Where To Find Them

Başka ne olacaktı ki!

Yorumu için; tıklayın :')



İzlenilen dizi (sezon ) sayısı : 20

Rakam her ne kadar çok gözükse de ben bu yıl istediğim kadar dizi izleyemedim aslında. Keyifle seyrettiğim halde yarım bıraktığım öyle çok dizi var ki artık izlemeye devam etmenin anlamı dahi kalmadı yani :D Çetelesini tutmayı da bıraktım.

Bu sayıya izlediğim sezon dizileri ( Game of Thrones, Vikings, Black Mirror ... ) Kore dramaları ( KMHM, She Was Pretty, ... ) ve animeler ( Mirai Nikki, Shingeki No Kyoin, Elfen Lied) de dahil. 

Hepsinin toplamı 20 yani :D

Yılın Dizisi : Roots

Üç bölümlük bu mini dizisinin tadı damağımda kaldı. Hikayesi de bir o kadar ruhumda yer etti. İzleyin, izlettirin. Yorumunu da şuradan okuyabilirsiniz; Roots.




Bloga yazılan yazı sayısı : 116

Bunlardan sadece 41 tanesinin kitap yorumu olması beni hem şaşırttı hem de üzdü açıkçası. Okuduğum kitap sayısının çok çok altında. Okuduklarımın çoğunu yorumlamaya çalışsam da elimden geleni yapmamışım gibi hissettim bu değerlendirmeyi yapınca. Yeni yılda daha çok kitap yorumu yazmaya gayret edeceğim. 

Yılın Blog Yazısı : Mim : Kim Bu Muggle?

En sevdiğim yazım kitap yorumu değil, bir mim yazısı. Kendimizden bahsettiğimiz bu yazıyı yazarken çok rahat olduğumu hatırlıyorum, ayrıca çok da zevk almıştım. Sonrasında gerçekten en doğal, en samimi yazım olduğunu da hissetmiştim. O yüzdeeen, okumadıysanız hemen okuyunn :')




- İnstagram kullanmadığım için son maddeyi cevaplayamıyorum. -

Yazımı sonlandırırken;

Nana Happy

Belle'in Kütüphanesi

Valar Morghulis

Kalem Fili

Kız Kardeşler Arasında

Simurg'un Kalemi

Şemsiyenin Altındaki Kız

Şiirsel Hisler 'i 

ve böyle bir mim yazısı yazmak isteyen herkesi mimliyorum. 

:')




Okuduklarımla ilgili ayrıntılı bir değerlendirme yazısı daha yazmayı planlıyorum. 

Sizin yılınız nasıl geçti?

Hedeflerinize ulaşabildiğiniz bir yıl oldu mu 2016?

Benimle paylaşın!

Şimdilik hoşçakalın!



Yorum Gönder

30 Yorumlar

  1. Vauvv, ağzım açık okudum. Baya bereketli bir yıl olmuş sizin için. Oh oh ne güzel :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, yeni yılın da hepimiz için mutluluk getirmesi dileğiylee :')

      Sil
  2. güzel mim imiş gözde, 2016 yılı ilk yarı iyi ikinci yarı fena bende de =)))
    hedef olmayınca sayı kısmına gelince kaç ki dedim durdum =)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eslem seni mimlemişti, sen de yapsanaa :D

      Sil
    2. Eslem, esseve rin değil mi, evet gördüm, yapacağım inş gözde ;)

      Sil
  3. Açıkçası 2016 benim için çok güzel geçmedi ama 2017'den umutluyum. Yine büyük beklentilere girmek istemiyorum. O zaman hayal kırıklığı yaşıyorsun.

    Kitap ve film konusunda hedefime ulaştım ama dizi konusunda berbatım. Yeni yılda bunu telafi etmeyi planlıyorum.

    Bloga daha çok yazdığımız bir yıl olsun 2017 :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen büyük planlar yapmadan yaşayınca daha çok keyif alınıyor her şeyden :D 2017 hepimize sağlık, mutluluk, en önemlisi de huzur getirsin! :')

      Sil
  4. aaay süper yazııı :)
    bene de kitap etkinliği var beklerim bii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim! Hemen bakıyorum, kaçırır mıyım ^.^

      Sil
    2. ÖNEMLİ DÜZELTME : YA OF İNANAMIYORUM! inanamıyorum çünkü ilk kez blogda şöyle ciddi bi etkinlik ypaiyim dedim elime yüzüme bulaştırdım aferin bana! yorumlarda albert camuları falan görünce dedim noooluyoruz ya? arkadaşlar bu etkinlik 2016nın en iyi kitabı yani kitabın 2016 yılında çıkmış olması gerekiyor, bu nedenle yorumlarınızı ona göre yapın, 1980lerde çıkmış ya da 2010larda çıkmış kitapları yazmayın. ya aslında ben yazımda güzel anlattım acaba yanlış mı anlaşıldı ay ay neyse hadi hadi tekrar yazın bu yılın kitabı olsun ama he :))))

      Sil
    3. Ne yazık ki 2016'da çıkan hiçbir kitap okumamışım, üzgünüm :/

      Sil
  5. Öncelikle yazdığın için teşekkür ederim Gözde :') Sanırım 2016 ikimize de pek gülmemiş. Bunun acısını mutlaka 2017den çıkaralım :D
    Okuma hedefini gerçekleştirdiğin için bir kez daha tebrik etmek istiyorum :') İnsanın kendini tanıması ve ona göre hedef koyması güzel şey. Ben sürekli yüksekten atıp tutturamıyorum :D
    Bu televizyon olayı da bayağı mantıklıymış yalnız. TV'de o kadar gereksiz kanal var ki...Merak ettiğim haberleri falan da mı internetten izliyorsunuz? o.o
    Kim Bu Muggle yazın gerçekten efsaneydi be Gözde. Minik Gözdenin bulutları pamuk sanmasını hala hatırlıyorum :')) Beni de mimlemiştin bak hala yapamadım cık cık ayıp bana. Sen yazınla mimin seviyesini Evereste çıkarınca yazamamam normal gerçi :D
    Eline sağlık yine okuması çok keyifli bir yazıydı. Seneye kendi sınırlarımızı aşmamız dileğiyle :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederimm, at kızım yükseklerden nolcak, önemli olan niyet :D Evet, evet haberleri de internetten canlı yayına bağlanıp izliyoruz ki zaten tek bir haber bülteni izliyoruz :D O yazıyı sabırla bekliyorum, bekleyeceğim senden.. Aynen, bu sene bizim senemiz olsun yaa! Tekrar teşekkür ederim çoook ^.^

      Sil
  6. Mim daveti için çok teşekkür ederim, en kısa sürede yapacağım :)
    İstediğin hedefleri gerçekleştirmiş olmana sevindim ama yeterli olmadı dediklerinde de bir başarı sağlamışsın. Keşke o istikrar bende de olsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni yılda sana istikrar diliyorum o halde, hem neden olmasın ki? :') Yazını merakla bekliyorumm ^^

      Sil
  7. Güzel bir paylaşım olmuş 2017 tüm güzellikleriyle size gelsin :)

    YanıtlaSil
  8. İzlediğin film sayısı çok iyi. Ben bu yıl çok az film izlediğimi fark ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda hiç sıkıntım yok zaten :D Sadece izlediklerimden çok okumuş olmayı dilerdim ama olsun :')

      Sil
  9. heeey çok güzel yazmışsın yaaa senin 2017 nin bu yıldan daha iyi olsun o zaman fiziksel ve ruhsal olarak :) bir de senden izlicem tamam önce roots ve elfen lied. bi deee, sen en sevdiklerimdensin ki zateeen bunu deyim bi deee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elfen Lied değil de Mirai Nikki öneririm Deep, hatta Elfen Lied'den uzak dur :D Ama Roots'u evet, önce, ilk önce, en önce izle :D Yaaaaa çok teşekkür ederim, yiriim ^.^

      Sil
  10. Çok güzel olmuş bu mim yahu, istatistiklere ise bayıldım! :) Benimde okurken direk aklıma kendi durumum geldi ama çıkamadım işin içinden.. Mimlediğin için teşekkür edip, öpüyorum çokça :)
    En kısa zamanda yapmaya çalışacağım, sayısal kısımda takılıp kalmaz isem :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, ne demek! Yazını sabırsızlıkla bekliyorum o haldee ^.^

      Sil
  11. Verimli bir yıl olmuş Gözde, film sayın harika :D Yarısını izleyebildim mi bilmiyorum. :D 2017 daha iyi bir yıl olur umarım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz için öyle olmasını ben de diliyorum :')

      Sil
  12. Çok geç kaldım biliyorum, hemen yapacağım!
    73 kitap, çok iyi! Fantastik Canavarlar için acaba favorim diyebilir miyim emin olamıyorum ben ya :D Teşekkür ederim mim için. :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek, yazını sabırsızlıkla bekliyorum canikoom ^.^

      Sil
  13. Bayağı kitap okumuş ve film izlemişsin. Benim yıllık izlediğim filler 10'u geçmez ama çok dizi ve anime izliyorum. Kısaca tam benim kafadansın. :D Daha önce giremediğim için göremedim yorumunu. 2017 yılına girmiş olsak da sanırım bu mimi yapacağım çok güzel bir analiz olmuş ve bence de yılın filmi Fantastic Beats! :)) Beni de unutmadığın için teşekkür ederim. :* Umarım içinde kalan ve yapmayı çok istediğin ne varsa 2017 yılında hepsini gerçekleştirirsin canım, öpüldün! :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yeni yılda senin gibi çok anime izlemek istiyorumm!Yazını merakla bekliyorum, yeni yıla girmiş olsak da hiç geç değil :D Çok teşekkür ederim, ben de sana musmutlu yıllar diliyorum canım benim ^^

      Sil