Pazar 6'lısı : Klasik Okumaya Başlayacaklar İçin Öneriler



Merhabalar, iyi pazarlar herkese!

Vizelerimin bitmesiyle bloguma kavuştum denilebilir. Geçen haftaların Pazar 6'lısı teması da taslaklarımda bekliyor aslında ama yoğunluğumdan yayınlayamamıştım. Onları da bir ara, araya sıkıştırmak istiyorum. Neyse ki,bu haftanın konusu serbestti. Ben de geçen haftanın konusunu seçtim, zaten yazılmış bekliyordu *.*

Klasik okumaya ciddi ciddi geçen sene karar vermiştim ben. Ondan önce çok sıkıntı yaşamıyordum klasik kitapları okuma konusunda ama bir düzenim de yoktu. Geçen yıldan başlayarak her yıl kendime bir klasik kitap okuma sınırı koymak istiyorum. Bu yıl hedeflerime pek ulaşamasam da çok merak ettiğim klasiklerin bazılarını okuyabilmiş olmak beni mutlu ediyor. 

Siz de klasik okumak istiyor ama nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız işte size benden birkaç tavsiye!



Siz de dinleyin!





* Beyaz Diş / Jack London

Akıcı ve sıradışı anlatımı ve sürükleyici macerasıyla Beyaz Diş'i bir oturuşta bitirebilirsiniz. Hele bir de hayvan severseniz bu kitap sizi derinden etkileyecektir. 

* Satranç / Stefan Zweig

Yine bir solukta okuyacağınız bir hikaye. Ayrıca oldukça ilginç bir konusu var. Zweig yaptığı ruhsal çözümleme ve psikolojik tahlillerle sizi bazı konuları düşünmeye sevk edecek. 

* Dr. Jekyll ve Mr. Hyde / Robert Louis Stevenson

Okurken gerileceğiniz türden bir kitap Dr. Jekyll ve Mr. Hyde. Korkutmayabilir fakat kesinlikle tüylerinizi diken diken edecektir. Özgün konusu ve akıcı diliyle hemencecik bitiverecek, sonuyla şaşırtacak, belki de ürkütecek bu kitabı kesinlikle okumalısınız.

* Fareler ve İnsanlar / John Steinbeck

Benim gibi sulu göz bir mugglesanız kendinizi ve mendillerinizi hazırlayın bu kitaba başlamadan önce. Oldukça gerçekçi, işte tam da bu yüzden çok duygusal ve çarpıcı bir hikaye Fareler ve İnsanlar. 

* İnsan Ne İle Yaşar / Tolstoy

Tolstoy'un bu öyküsünde işlediği tema yine çok derin, yine çok düşündürücü. Sorduğu bu soruyu yazar erdem, ahlak gibi unsurlar çerçevesinde, insan yaşamını sorgulayarak yanıtamaya çalışıyor ve okuyucu da bunu yapmaya davet ediyor. Kitabı okumanın verdiği keyfin yanında, alacağınız ders de paha biçilemez bence.

* Shakespeare Oyunları

Tiyatro oyunu okumak hem çok eğlenceli hem de çok çabuk bittiği için zamanın nasıl geçtiğini unutturuyor insana. Kafanızı dağıtmanıza da birebir bence. Kurgu akıp gidiyor, kafa yormanız gereken bir şey olmuyor genelde ve hayal gücünüzde oynayan bir tiyatro oyunu izliyorsunuz. Daha güzeli olabilir mi? 




Yorum Gönder

11 Yorumlar

  1. Sen çoğunu halletmişsin benim listemden zaten İlkay, şaşırdık mı? Tabii ki hayır :D Diğer ikisini de şiddetle öneriyorum, senin beğeneceğinden de şüphem yok artık :') Teşekkürleer ^.^

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel seçkiler böyle, her ne kadar dünya klasiklerini yakacak olsam da fareler ve insanlar gibi etkileyici olanlar da vardı hani ama kuru yaş meselesi 😂 modern klasikler dizisini severek okuyorum, tamamlama niyetindeyim, iyi okumalar 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Modern klasiklerin yeri de ayrı tabii ^.^ Yak yak, hiç acıma zaten :D

      Sil
  3. İnce kitaplar seçerek klasik okuyamayanlara torpil yapmışsın :-)

    Satranç, Fareler ve İnsanlar'ı ben de severim. Beyaz Diş'i 6.sınıfların okuması için seçtik. Bu yüzden ben de okuyacağım. Senin bu güzel yorumlarını okudukça mutlu oluyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ablacım ^.^ Beyaz Diş'i beğeneceğini umuyorum hatta güçlü bir hisle beğeneceğine inanıyorum :D

      Sil
  4. Satranç adlı kitabı okumadım bende bu listeden, okuyacaklarıma ekledim. Güzel bir yazı olmuş her zamanki gibi teşekkürler Gözde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir oturuşta biter o kitap ve çok beğeneceğinden de eminim Red. Umarım kısa sürede okuma fırsatın olur.. Asıl ben teşekkür ederimm ^.^

      Sil
  5. Listendeki 4 kitabı okudum.Hepsi birbirinden güzeldi. Öpüyorum canım :)

    YanıtlaSil
  6. İnsan ne ile yaşar ile okumaya başlamıştım ben. Anılar canlandı gözümde birden :)

    YanıtlaSil