Aylık Rapor | Nisan 2016




Okunanlar

- Dövüş Kulübü / Chuck Palahniuk 4/5

Filmi izlemeden okumuş olmam sanırım en büyük avantajımdı. Çünkü olaylar hiç tahmin etmediğim bir yönde gelişti ve ben beni bu şekilde şaşırtan kitaplara ba-yı-lı-yo-rumm! Kitabın yorumu için buraya uğrayabilirsiniz.

- Çirkin Aşk / Colleen Hoover 3/5

Bana kitabı okutan tamamen Miles'ın geçmişi, onun anlattığı bölümler oldu. Sonu çok tahmin edilebilirdi, bu tür kitaplarda bu çok da zor bir şey olmuyor ne yazık ki. Bu yüzden asıl merak ettiğim Miles'ın neler yaşadığı oldu kitap boyunca. Neyse ki gözlerimi devirmeme neden olan bir olay çıkmadı o da.. Ayrıca kitap çok akıcıydı. Kısacası kafa dağıtmak için, çerezlik niyetine okunacak bir kitap Çirkin Aşk...

- Kadının Adı Yok / Duygu Asena 4/5

Kadının ülkemizdeki yerini, bir kadın olarak birçok alanda karşımıza çıkan sorunları, insanların önyargılarını, kadına bakışını çok güzel ve etkili bir şekilde anlatan bir kitaptı. Kadın, erkek herkesin okumasını düşündüğüm bir yapıt oldu Kadının Adı Yok. Yorumunu okumak için tıklayın. :)

- Osmancık / Tarık Buğra 5/5

Tarihe, özellikle de Türk tarihine büyük ilgi duyduğum için, Osmancık beğenerek okuduğum bir roman oldu. Çok güzeldi, tarihi roman okumayı seven herkese öneririm. Yorumu için tıklayın..


- Kahverengi Elbiseli Adam - Sessiz Tanık / Agatha Christie (Çizgi Roman) 3/5

- Gurur ve Önyargı / Jane Austen 3/5

Verilmek istenen düşünce güzeldi ama kurguyu nedense o kadar sevemedim ben, çok basit geldi. Karakterlerle aramda büyük bir boşluk var gibi okudum kitabı, beklentilerimi karşılayamadı ne yazık ki... Yorumu için tıklayın..




İzlenenler

- Dövüş Kulübü 4/5

Kitabı okumadan izleseydim daha çok beğeneceğimi düşündüğüm bir filmdi. Yine de oyunculuklar ve işlenişi başarılı bulduğumu söyleyebilirim. 

- Ali Baba ve Yedi Cüceler 3/5

O kadar büyük bir hayal kırıklığına uğradım ki ne desem bilmiyorum. Söz konusu Cem Yılmaz olduğunda benim beklentilerim çoook yüksek, en yukarıda oluyor. Bu filmi de o heyecan ve hevesle izlemeye başladım ama sanırım Cem Yılmaz'dan izlediğim en kötü filmdi. Böyle bir etki bırakacağı aklımın ucundan bile geçmezdi, beğeneceğimden tek bir şüphem dahi yoktu ama birkaç espri dışında gülemedim bile. Böyle şaşkın şaşkın izledim, ne oluyor, doğru filmi mi izliyorum gibisinden. 

Kısacası bence bu filmi gülmek için izlemek istiyorsanız, daha iyisi gidip Fundamentals'ı bir daha izleyin. Ama bir fikir sahibi olmak istiyorsanız tabii ki izlenir. 

Ben yine de en iyi Şahan filmine bile tercih ederim orası ayrı :D


- Açlık Oyunları / Alaycı Kuş: Kısım 2 5/5

Açlık Oyunları'nın filmlerini kitapları kadar sevmediğimi söyler dururdum. Ama bu filmle fark ettim ki aslında seviyormuşum :D Son kitabı okurken yaşadığım duyguları yeniden yaşar gibi oldum, sonunda yine içim burkuldu. Güzel uyarladılar yine be, emeklerine sağlık!

- Düğün Dernek 2: Sünnet 4/5

İlk yarı için hayallerim suya düştü gibi hissetsem de ikinci yarıda içimden geldiğince güldüm. Gerçekten eğlenerek izlediğim bir yapım oldu. Aldığı övgüleri hak ediyor, ben çook beğendim. 

- Nadide Hayat 2/5

Benim için tamamen sıradanın da altında bir filmdi. İki puan vermemin sebebi sadece Demet Akbağ. 




Nisan benim için hem güzel hem de kötü bir ay oldu. 

Uzun zamandır beklediğim Erasmus sınavımın sonucunu aldım ve çok mutlu oldum. 

Hemen sonrasındaysa çok sevdiğim bir yakınımı kaybettim. Çok beklenmedik ve ani bir kayıptı ve beni çok fazla etkiledi. Böyle olaylar insana bir durgunluk, bir boşluk hissi veriyor. Ölümün ne kadar yakın olduğunu hatırlatıp çoğu şeyi sorgulamaya itiyor insanı. Aslında tüm endişelerin, koşturmacaların, dertlerin, tasaların bir yerde önemsiz olduğunu düşündürüyor..

Çok, çok iyi bir insandı ve her zaman, herkes tarafından güzel düşüncelerle anılacağından eminim. 

Allah mekanını cennet etsin, huzur içinde yatsın..




Yorum Gönder

15 Yorumlar

  1. Merhabalar; Fight Clup'ı izledim fakat kitabı okuyup okumamakta tereddütlerim vardı. Sanırım okumalıyım. Ali Baba ve Yedi Cüceler'le ilgili yorumunuza da katılmamak elde değil. Sanırım Cem Yılmaz beklentilerimizi çok yükselttiği için hayal kırıklıklarımız da büyük oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi sevdiyseniz, kitabı daha çok beğenirsiniz diye düşünüyorum ben, çünkü kitap daha etkileyiciydi bana göre.. Evet, söz konusu Cem Yılmaz olunca iyinin de iyisini bekliyor insan.. Teşekkürler yorumunuz için :')

      Sil
  2. Chuck Palahniuk - Dövüş Kulübü kitabı henüz listemde okumadım ama filmini izledim. Umarım kitaptan sonra da beğenirim. :D Alaycı Kuş Part 2 ilk çıktığı gün sinemada izledim. Prim'in olduğu kısmı kitapta anlamamıştım olaylar nasıl gelişti diye, filmde anladım. :D Düğün Dernek: Sünnet çok komikti onu da sinemada izledim. Galiba üçüncü filmde yolda. :D Akraban için ise ne diyeceğimi bilemedim gerçekten ama şu an ki durumunu anlayabiliyorum. Yakın zamanda bende bir yakınımı kaybettim. Henüz 1 ay olmadı sanırım. Çok doğru söylüyorsun. Kaybettiklerimiz bize bir yer de çoğu şeyin, endişelerin aslında değersiz olduğunu gösteriyor. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Sizlere sabır versin canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O olayı ben de anlamamıştım ilk biliyor musun :D İki kere okumuştum da öyle düşmüştü jeton :D Çok teşekkür ederim, amin inşallah..

      Sil
  3. Rapora gel! Dolu dolu maşallah, bende mi girişsem bu işe... Düzene giremedim bir türlü, çok da tembelim... Kitaptan ziyade film dizi de sayfa artar kesin... ay ay yüzleşme güzel geldi ;)

    Ugly Love-Colleen Hoover indirdim ama öteledim şu an :), maybe someday ı sevmiştim, november 9 var, okumayı bekleyen, romantik tercihlerimi bu hatundan yana kullanıyorum, ilk deneyimimdi maybe someday sevmiştim ;)

    Alaycı kuş güzel bitirdi ;)
    Düğün dernek 2 sevdim ben, 3 de gelecek baksana :)))

    Gözde! erasmus hayırlı olsun... başarılar...

    Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ötele ötele, böyle ağır kitaplardan sıkıldığın, kafanı dağıtmak istediğin bir zamana kadar ötele :D Yani Çirkin Aşk'ı pek beğenmesem de yazarın o kitaplarını da merak ediyorum hala, okumayı düşünüyorum ama dediğim zamanlarda :D İyi dileklerin için teşekkür ederim, amin insallah :)

      Sil
  4. Kaybınız için çok üzüldüm.. Ama dünya hali.. Hepimizin başınza geliyor. Okuma listesi çok güzelmiş. Benim de okuduklarım var arasında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.. Haklısınız, hayat devam ediyor.. :')

      Sil
  5. Kitap açısından benden daha verimli bir ay geçirmişsin, reading slump'tan kurtulmak istiyorum :((
    Başın sağ olsun :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya memnun kaldım ben de performansımdan, vizelerim vardı çünkü bu ay.. Çok teşekkür ederim :')

      Sil
  6. Erasmus için tebrik ederim, nereye gideceğin belli oldumu henüz erken mi yer belirlemesi için ? Başın sağolsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayın sonunda belli oldu, Almanya/Münih çıktı ^.^ Çok teşekkür ederim, dostlar sağ olsun..

      Sil
  7. Çok verimli geçmiş belli ki :) Mayıs da böyle geçer umarım.

    Başın sağ olsun, ben de geçen hafta benzer bir durum yaşadım. Zor, gerçekten.

    YanıtlaSil