Aylık Rapor | Şubat 2016




OKUNANLAR

Bu ay aslında hedeflediğim bir okuma performansı sergileyemedim. Yine, yeniden.. :/

Aslında Şubat ayının son haftasına kadar tatilim devam etti ama neden böyle oldu bilmiyorum. Sanırım bünyem bu kadarını kaldırabiliyor. Neyse, en azından bu ay hiç sevmediğim bir kitap okumadım. Okuduklarımın hepsi güzel kitaplardı. 

Umarım bir an önce içinde bulunduğum okuma bunalımından çıkarım da Mart ayı güzel kitaplar okumaya devam ederim. -_-

İşte o güzeller;

1- Die Kleine Hexe / Otfried Preussler

  Biliyorsunuz ki dil çok nankördür ve tekrar    yapılmadığında pılını pırtını toplar, acımadan    unutturur kendini. Ben de bu duruma düşmemek       için tatilde bir Almanca kitap okuyayım en  azından dedim. Die Kleine Hexe (Küçük Cadı)  bildiğiniz çocuk kitabı ama çocuk kitaplarını  gittikçe daha çok sevdiğimden büyük keyifle  okudum bu hikaye kitabını. Ayrıca sözlükte kullanmadım değil hani. Kitaba beş üzerinden beş puan verdim.


2- Jane Eyre / Charlotte Bronte

Jane Eyre, benim uzun süredir beklettiğim bir klasikti. Sonunda bu ay okudum ve tabi ki çok beğendim. Yorumunu yazdığımdan pek bir şey söylememe gerek yok aslında. Yorumu için >> tıktıkk

Bu arada kitaba beş üzerinden beş puan verdim. Herhalde yaniii ^^



3- Fortunately, The Milk / Neil Gaiman

Yine dil unutmamak adına bu tatilde İngilizce bir kitap okumak istiyordum. Aslında aklımda birçok genç yetişkin roman vardı ama kendimi bir anda bu 'çocuk kitabını' okurken buldum. Ama çocuk kitabı demek canımı yakıyor gerçekten, harika bir kurguya ve hayal gücüne sahip bir yapıt. Yorumu için; tıktıkk :')

Tabi ki beş üzerinden beş puan! Kamonn :D



4- Bilinmeyen Adanın Öyküsü / Jose Saramago

Kısacık bir öykü ama o kadar güzel ve anlamlı bir mesaj taşıyor ki... Yazar bize, böyle güzel bir hikaye anlatmak için yüzlerce sayfaya gerek olmadığını göstermiş. Tekrar okumayı düşündüğüm kitaplardan oldu ki bu liste hiç de uzun değildir haa..

Beş üzerinden beeeş.



5- Bir Tereddüdün Romanı / Peyami Safa



2016 Klasik Kitap Okuma Maratonum için seçtiğim yerli yapıttı Bir Tereddüdün Romanı. Açıkçası ismi çok ilgimi çektiği için okumak istiyordum. Peyami Safa'yı her kitapta daha çok seviyorum. Bu kitabını da beğenerek okudum. Sadece olay örgüsüyle ilgili ufak tefek yerlere takıldım ama genel olarak tavsiye edebileceğim bir kitap. 




Ayın Gözdesi >> Jane Eyre




İZLENENLER

*Fimler

1- The Walk

Film gerçekten benim yüreğimi ağzıma getiren türden sahnelere sahipti. Yorumu için >> tıktıkk


2- Otel Transilvanya 2

İlk filmden daha komikti bence, ben daha çok beğendim. Favorim Jöle Adam :D






3- Frontiere(s)

Bu filmi neden sonuna kadar izlediğimi bilmiyorum gerçekten. Uzak durun arkadaşlar, o kadar söylüyorum. UZAK-DURUN!







4- Spectre 007


Klasik bir Bond filmiydi. İlk sahneden kendine bağlayan bir aksiyonu vardı yine, kurgusu da güzeldi. Beğenerek izledim. 






5- Inside Out

Bi' Poşet Kitap'ın yorumunu okuduktan sonra ne bekliyorum dedim ve izledim. Çok eğlenceliydi ve fazlasıyla özgün bir kurgusu vardı. Kesinlikle tavsiye ediyorum. 






6- Çavuş Bilko

Canımız birden bir Steve Martin filmi izlemek isteyince izlemediklerimizden birini rastgele seçtik. Yine, her zamanki gibi çok komikti. Ben Steve Martin'in mizahını çok seviyorum zaten. Hala izlemediyseniz, mutlaka izlemelisiniz. 

Ayın Gözdesi >> Inside Out


*Diziler

1-Kill Me Heal Me


En iyi izlediğim iki kore dizisinden birisi de KMHM. Harikaydı, çok güzeldi. 
Yorumu için >> tıktıkk


2- The Walking Dead

Altıncı sezonun ilk kısmını izledim ve bu ilk yarı kesinlikle beklentilerimi karşıladı. Diğer kısmı da biriktirip izleyeceğim, dayanabilirsem tabii. İlk yarının incelemesi için >> tıktıkk

Ayın Gözdesi >> Kill Me Heal Me 


Siz bu ay neler yaptınız?
Benimle paylaşın!



Yorum Gönder

21 Yorumlar

  1. Hepimizde mi oldu bu okuyamama şeysi yaa :/ ama 5 kitap hiç fena değil bence :) hem Sevda abla diyo ki beyin kendini bi süre sonra dinlenme moduna alıyormuş bilimselmiş yani bu okuyamama şeysi :) Jane Eyre çok merak ettiklerimden yaa şimdi okuyunca yine merakım depreşti :) o Walk'u da izliyceem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bilmiyorum vallahi, havalardan deyip avutmaya çalışıyorum kendimi. Ama bilimselse şey yapmaya gerek yok :D Jane Eyre'i beğeneceğinden eminimm ^^

      Sil
  2. Ne güzel bir ay gecirmissin.Kill Me Heal Me herkesin favorisi oldu. Hiç fena değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, herkesin gözdesi KMHM :') Teşekkür ederimm ^^

      Sil
  3. Hiç birini okumamış olmama kendi adıma üzüldüm ama güzel kitaplar okumuşsun. 4 merak ettiğim bir kitaptı benim için çok iyi oldu. 5. yi de okumayı istiyorum :)
    5 kitap normal de çok sayılır ama daha fazla okamaya alışkın olduğun için öyle geliyor bence sana. Mart ayının daha bereketli geçmesini dilerim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte, en azından Maratonumu tamamladım diye seviniyorum artık :D Umarım okuyup çok beğenirsin onları, ben çok beğendim. Teşekkür ediyorummm ^,^

      Sil
  4. Çok güzel kitaplar bende Neil G.ın kitaplarına bakıyordum bunu da ekleyeyim listeme. Kill me'yi bir ben yarım bıraktım sanırım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi ya :/ Zevk meselesi işte.. Umarım beğenirsin yazarın bu kitabını :')

      Sil
  5. Oh oh maşallah ama yaa Gözde Türker! güzel değerlendirmişsin bence bu ayı :)) yıllık hedefi 100 olanlardan mısın??? :))kitap konusunda bazen insanın modu düşebiliyor bende öyle en azından, bir bakıyorum takır takır gidiyor, bi bakıyorum kitap iyi olsa da hakkını veremiyorum, elimde sürünüyor :(( Dizi film konusunda senden önde olabilirim :))) Kill me heal mi, güzeldi yaa, sevmeyenler var nasıl oluyorsa :)))) bi de hyde jekyll me ile kıyaslayanlar hayret içerisindeyim :))) İstediğin şekilde, hedefine uygun güzel bir ay geçirmen dileğiyle ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, ben de inanamıyorum ya beğenmeyenleri ama zevk meselesi işte :D Yıllık hedefim 70, neyse ki :D Okuma durumları öyle ya, insanın moduna göre, havaya göre, her şeye göre değişiklik gösterebiliyor ne yazık ki :D Teşekkür ediyorumm ^.^

      Sil
  6. Peyami Safa çok özeldir benim için, okuyayım bu ara bir şeyler. Harika kitaplar okumuşsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de her kitapta daha fazla seviyorum yazarı.. Teşekkür ederimm :')

      Sil
  7. Aslında insan kendine bir şey hakkında sınırlama koyduğu zaman bunu ezme iç güdüsüne sahip olduğuna inanıyorum. :)Çocuk kitaplarını bende çok seviyorum. ''Çocuk kitabı'' demek bazen benimde içimi acıtıyor, aslında yetişkinlerinde okuması gerekiyor. Şeker Portakalı ve Küçük Prens tartışmaları hala sürüyor. Bu kitapları da okumak için listeme ekleyeceğim. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bence de. Özellikle Küçük Prens gibi bir kitabın Çocuk Yayınları altında basılması gerçekten üzücü.. Rica ederim, umarım beğenirsin :')

      Sil
  8. Almanca yeni öğrenmeye başlayan biri olarak (lisedeki dersleri saymıyorum), Almanca kitap okumak çok ütopik geliyor :D Özendim :D Bir de Erasmus sınavı oldunuz mu? Umarım iyi geçmiştir. :)) Peyami Safa'yı seviyorum ama diğer kitaplarını okumayı erteliyorum, ruh halimi yakalayamazsam sevmeme tehlikesi var. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru ya, insanın ruh hali çok önemli o konuda. Almanca kitap okumak bu seneye kadar bana da öyle geliyordu, gerçi öyle çok büyük bir şey sayılmaz benim okuduğum kitap da, ama fark etmeden gelişiyor ya dil, umarım sen de göz açıp kapayana kadar ilerletirsin Almancanı. Erasmus sınavlarım nisanın başında, henüz olmadık. Teşekkür ederim yine de ^,^

      Sil
    2. Aaa bizim ünide oldu da Erasmus sınavı :O :D
      Umarım gelişir ama nasıl olacak hiç bilmiyorum Gözde, çevremde Almanca konuşan falan biri yok :D

      Sil
    3. Ben varım ya işte :D Beraber geliştiririz n'olcak :D

      Sil
    4. Beni çok sevindirdin şu an :D Teşekkür ederiiim :))

      Sil
  9. Aslında verimsiz bir ay sayılmaz :) Yine de umarım mart ayında çok daha fazla okur ve izlersin. Bahsettiğin Kore dizisini de herkes çok sevmiş, izleyeceğim sonunda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım sen de beğenirsin, bu arada çok teşekkür ederim :')

      Sil